1. IG Top 50 2014: nummer 10 tot en met 1

IG Top 50 2014: nummer 10 tot en met 1

De tijd is aangebroken om de beste 50 games van 2014 volgens ons, InsideGamer, bekend te maken. Hierbij hebben we gezamenlijk met de gehele redactie een oordeel geveld over alle games van het afgelopen jaar. Belangrijk hierbij is dat we niet perse de hoogstscorende games bovenaan hebben gezet, maar we hebben gekeken hoe we nu terug kijken naar een game. Ook hebben we geen uitbreidingen, remasters en remakes in de lijst opgenomen.

Martin en Michel vertellen je wat de nummer 10 tot en met 1 zijn van 2014 op IG! Laat vooral een reactie over jouw top 10 games achter onder het artikel.

Top 50 2014: 50 tot en met 41
Top 50 2014: 40 tot en met 31
Top 50 2014: 30 tot en met 21
Top 50 2014: 20 tot en met 11

TOP 10 VIDEOThe Banner Saga is een turn-based-strategy game, afkomstig van drie ex-medewerkers van BioWare. Simon schrijft in zijn review dat The Banner Saga een titel is waar het ambacht vanaf druipt. Op het moment dat de indrukwekkende verhaalvertelling en personages je in hun greep hebben begint een ervaring die, ondanks een ruw randje hier en daar, je jaren bij gaat staan.


Sunset Overdrive is een shooter die zich afspeelt in de nabije toekomst. Een rampzalige gebeurtenis zorgt ervoor dat jouw stad wordt overlopen door mutanten. Simon schrijft in zijn review dat Sunset Overdrive creatief en uniek is in met name zijn presentatie en zijn gameplay. Door een stad heen rammen was zo leuk niet meer sinds de eerste Crackdown, met gekke wapens schieten was zo’n feest niet meer sinds Ratchet ’n Clank en voor breed grijnzend genieten op de Xbox One legt Sunset Overdrive hier heel netjes zelf de lat.


In Middle-earth: Shadow of Mordor nemen speel je als Talion, een dappere jager wiens familie voor zijn eigen ogen afgeslacht werd enkele ogenblikken voor hij zelf gedood werd. In zijn review schrijft Thijs dat Shadow of Mordor de beste Lord of the Rings-game ooit is. Met het geweldig Nemesis-systeem en de vertrouwde manier van klimmen en vechten is dit een game die verrassend genoeg de vloek van middelmatige licentiegames over Tolkiens werk weet op te heffen.


Far Cry 4 neemt je mee naar een woeste regio van de Himalaya’s die onder druk staat van het regime van een zelfbenoemde koning. David schrijft in zijn review dat Far Cry 4 is alles wat de serie zo goed maakt in een volledig nieuw jasje. Het verhaal en de personages zijn divers en vermakelijk, maar de echte hoofdrolspeler is Kyrat. De spelwereld is prachtig vormgegeven met unieke kleurrijke locaties die zorgen voor tientallen uren speelplezier.


Dark Souls 2 is een actievolle role-playing game en het tweede deel in een serie geroemd om zijn moeilijkheidsgraad. Timo schrijft in zijn review dat Dark Souls 2 meer en beter is. Vijanden zijn slimmer, en er is een overvloed aan eindbazen te vinden. Daarnaast is Drangleic een grootse wereld die prachtig is ontworpen. Dark Souls 2 biedt genoeg om je maandenlang zoet te houden.


Ontwikkelaar Retro bewijst met Donkey Kong Country: Tropical Freeze maar weer eens hoe leuk en goed platformgames kunnen zijn. Dit directe vervolg op DKC Return neemt je mee naar een tropisch eiland dat door Vikingen wordt berooft van hun bananenvoorraad. Samen met Diddy en Dixie zet Donkey Kong de achtervolging in. Lars zegt in zijn review dat het leveldesign zo perfect is dat vrijwel geen enkel verloren hartje aan de game te wijten is, hoeveel je er ook zult verliezen. Dankzij de geweldige muziek en vrolijke, gedetailleerde levels is zelfs doodgaan en het opnieuw moeten doen geen straf.


Blizzards kaartenspel met daarin personages en wezens uit de wereld van Warcraft. David schrijft in zijn review dat Hearthstone: Heroes of Warcraft een fantastische game is. Dankzij de toegankelijkheid en simpele gameplay te combineren met uitdagende modi is Hearthstone uiterst verslavend. De typische Warcraft-sfeer komt goed tot zijn recht. Door het, goed werkende, gratis speelmodel zou eigenlijk iedereen Hearthstone een kans moeten geven.


De vechtgame waarin beroemde namen uit populaire Nintendo-series en gastpersonages samen komen in een vechtspel vol spectaculaire actie. De basis van Super Smash Bros. is simpel. Kies een personage, gebruik zijn of haar unieke acties en speciale aanvallen om je tegenstanders schade toe te brengen, en raak ze vervolgens met een smashaanval om ze uit beeld te slaan. Thijs schrijft in zijn review dat Super Smash Bros. pure Nintendo-magie is. Het gevechtssysteem is uitdagend in zijn toegankelijkheid en de opties voor ieder facet van de game zijn talrijk.


Dragon Age: Inquisition is het derde deel in de actie-rpg reeks van BioWare en speelt zich wederom af in de fantasiewereld Thedas. Simon schrijft in zijn review over de game: Graphics, gameplay, schaal, verhaalvertelling, diepgang, afwerking, content. Dragon Age: Inquisition bewijst dat het elk van deze facetten op het hoogste niveau bij elkaar kan brengen zonder concessies.


Een game waarin helemaal, maar dan ook helemaal, niets op aan te merken is en waar het speelplezier van afspat. In Mario Kart 8 strijden Mario en zijn vrienden andermaal voor de Cup met de grote oren. In Mario Kart 8 komen een groot aantal elementen uit de voorgaande Mario Kart-games terug. Zo is het bijvoorbeeld weer mogelijk om met twaalf man te racen, kun je verschillende tricks uithalen voor boosts, zijn er stukken waarbij de speler door het water rijd of door de lucht vliegt en zijn er naast karts weer motoren. Joey schrijft in zijn review dat het allerbelangrijkste natuurlijk de ongekende dosis speelplezier is die deze game met zich meebrengt. Mario Kart 8 is gewoon heel erg leuk. En daar is geen blauw schild tussen te krijgen.

Dit artikel delen

Over de auteur

David Kers Vindt games als Quest for Glory, Super Monkey Ball, Dark Souls bijzonder leuk.

Reacties

 • Netjes, Mariokart 8 als game of the year. Een coole game, een erg goed uitgewerkte versie die visueel ook nog eens smakelijk is. Ik snap het wel. Blij dat Bayonetta het niet heeft gered in de top 10. Chaotische rommel die slechts geschikt is voor weinig mensen…

 • Bayonetta is een fantastische game en durf te beweren dat de mensen die dat daadwerkelijk gespeeld hebben dit in grote getallen zullen beamen.

 • Dat Bayonetta slecht is zullen veel mensen het niet mee eens zijn koekie, maar ondanks dat, het blijft je mening.

 • Ik kan me wel vinden in deze top 10, prima verdeling. Wat ik helemaal mooi vind om te zien is dat Fifa de top 50 niet eens gehaald heeft, hulde!

 • Mario kart op 1 wat een grap. De game is amper vernieuwend. Vind dat Dragon Age of Shadow of Mordor er meer recht op zou hebben. Zijn toch 2 zeer vernieuwende games.

 • Had ook liever een andere 1 gezien. Mario kart wel wat gespeeld maar ben het altijd weer snel zat.

 • Ja, want een game móet echt vernieuwend zijn om leuk te zijn.. Lmfao.. fdennis logic. :lol:

 • @NeoTails een game voor de volgende generatie moet wel vernieuwend zijn ja. Ik zou het nog geloven dat dit een dlc van Mario Kart 7 is, enige échte verschil is dat je het inplaats van de 3DS het op de Wii U speelt.  Dragon Age is een geweldig vervolg en Middle Earth: Shadow of Mordor heeft een compleet nieuwe manier bedacht om een spelbeleving neer te zetten.

 • Cod is perfect, vernieuwd niet teveel en wordt daar constant op aangevallen. je zou met een generatieprong wel wat meer verwachten inderdaad.

 • @Koekiemonster, ik ben zelf fan van de COD's van Treyarch. Komt omdat zij de games maken die op mij zijn afgestemd.
  Dus Advanced Warfare is voor mij niet echt de game, aangezien alles snel is en iets te futoristisch voor me, als dat je kogels weer omhoog tellen en de EXO-suit.

 • Dan is Anti Gravity dus geen vernieuwing? Oeps.. kleine fail daar, Dark!

 • Ik zit niet alleen op insidegamers en merk dat DA Q vaak op nummer 1 staat in top 10 lijstjes gelukkig is deze top 10 voor mij dan een positieve verrassing

 • En hoe is Dragon Age dan vernieuwend? Toch een hele normale RPG met wat mooiere graphics? En Shadow of Mordor is een Batman + Assassin's Creed combinatie met het nemesis systeem (wat ik op zich wel vet vind), ook niet spectaculair nieuw.  Mario Kart is kwa fun gewoon een top game, het is vernieuwend met de anti zwaartekracht stukken op de banen en de game als geheel voelt enorm goed aan. Tevens de eerste keer dat ik betaal voor DLC en het gevoel heb dat ik waar voor m'n geld krijg.

 • @neotails  Misschien eerst goed lezen? Ik zeg niet dat Mario Kart 8 niet leuk is. Ik zeg gewoon dat Dragon Age of Shadow of Mordor er meer recht op zouden hebben. Omdat die games innovatie bied. Mario Kart 8 is een prima game niets mis mee. Maar ik vind dat het niet op plaats 1 hoort.

 • Don't fix what ain't broken ;).
  Wat zou jij dan graag in een toekomstige Mario Kart game willen zien?
  Wat zou dan vernieuwend/erg tof zijn?

 • Das voor het eerst dat jij es positief bent praatjesmaker. Nu nog ff aan je fatsoen werken en niet teveel je Haagse roppert opentrekken en de mensen hier zullen je aanbidden als een fatsoenlijk heerschap!!! Sante en een goed 2015 toegewenst!!!

 • @ Anti-feminist  Das voor het eerst dat jij es positief bent praatjesmaker.  Nu nog ff aan je fatsoen werken en niet teveel je Haagse roppert opentrekken en de mensen hier zullen je aanbidden als een fatsoenlijk heerschap!!!  Sante en een goed 2015 toegewenst aan iedereen.

 • @neotails: als een Call of Duty of FIFA dat doet, dan is het zeker wel stom enzo? ;)

 • Een game hoeft niet nieuw te zijn om goed te zijn.

 • Goeie top 10. Voor mij persoonlijk zou dragon age op een staan en er wel wat meer zijn geschoven maar ach dat ben ik. Leuke top 10!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren