1. City of Heroes

City of Heroes

Paragon City is een gevaarlijke plek, nergens ben je veilig. Sinds een leger ruimtewezens (de Rikti) in de stad landde en de stad overhoop haalde, wordt de stad bewoond door bergen criminelen en ander tuig. Gangs, zombies, gestoorde wetenschappers, gevaarlijke robots en nog veel meer gevaarlijk tuig. De stad heeft helden nodig, het spel gaat niet voor niks door het leven met de titel City of Heroes.

Het is tijd om je superheldenpak weer uit de kast te halen want het is jouw taak om de stad te redden van haar ondergang! City of Heroes is een MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Game) waarin je samen met duizenden andere spelers je eigen superheld kunt spelen en het op kan nemen tegen al het gespuis. Elke speler kan zijn eigen held maken. Dit is ook het eerste wat je in het spel zult moeten doen. Je kunt kiezen tussen duizenden verschillenden pakjes, capes, schoenen en de rest van de accessoires die een superheld kan dragen. Je superheld zal er zeker weten uniek uitzien en je kunt hem zo maken als jij het liefst wilt.

Als je eenmaal het uiterlijk van een held hebt gekozen, is het zaak de superkrachten uit te kiezen. Eerst heb je de keuze tussen vijf soorten; natuur, wetenschap, mutatie, technologie en magie. Hier vanuit zijn er weer gigantisch veel mogelijkheden die de specifieke kracht van je superheld bepalen. Deze vijf soorten dienen als basis voor je superheld. Zo zul je bijvoorbeeld als je magie hebt gekozen meer magische wezens als vijand tegenover je hebben en kun je magische vaardigheden aanleren gedurende het spel. Daarna is het de bedoeling dat je kiest wat voor superheld je wilt zijn: blaster, controller, defender, scrapper of tanker. Elk van deze “beroepen” zullen ervoor zorgen dat je beter bent in een bepaalde eigenschap. Zo zullen tankers veel schade kunnen oplopen en kunnen blasters veel schade toedienen vanaf afstand.

Als je eenmaal de keuzes hebt gemaakt, ben je klaar om Paragon City in te gaan. De missies liggen voor het oprapen en al snel zul je nieuwe krachten aanleren of je oude verbeteren. Hoe beter je wordt, hoe moeilijker de missies worden. Zo zul je in het begin oude vrouwtjes redden van een tasjesdief, maar het later moeten op nemen tegen heuse legers van robotten. Ook kun je bijvoorbeeld een aartsrivaal krijgen als je vaak tegen een bepaalde vijand vecht. Uiteindelijk sta jij daar als held, toegejuicht door de dankbare inwoners van de stad die je net gered hebt.

Je reputatie zal groter worden en meer mensen zullen met je willen spreken. Zo zul je veel contacten moeten hebben. Hoe meer contacten je hebt hoe maar missies je aangereikt zal krijgen. De stad waarin heel het spel zich afspeelt, is verdeeld in gebieden en die zijn heel erg groot. Je loopt door de stad net als in spellen zoals Grand Theft Auto 3 en ondanks dat je kunt vliegen, duurt het nog een hele tijd om van het ene gedeelte naar het andere te reizen.

Het aspect dat dit spel zo leuk maakt, is het feit dat je als superheld samen met andere helden tegen de computer vecht. Je gaat samen met je team van superhelden op een epische missie om de stad te redden. Iedereen beschikt over zijn eigen krachten en deze zorgen ervoor dat je elkaar nodig zult hebben.

Op het moment zijn er al duizenden superhelden met de bètaversie van het spel bezig en binnenkort kan iedereen zijn pak aantrekken en superheld spelen. City of Heroes is gigantisch, ziet er veelbelovend uit en schijnt ook nog eens heel erg leuk te zijn om te spelen. Altijd al een superheld willen zijn? Dit is je kans!

Dit artikel delen

Over de auteur

David Kers Vindt games als Quest for Glory, Super Monkey Ball, Dark Souls bijzonder leuk.

Reacties

 • Concept lijkt me wel grappig. Alleen vraag ik me af of er wel genoeg criminaliteit voor al die helden is :)

 • Leuke impressie, got me interested :).

 • doet mij een beetje denken aan dungeon siege…

 • Concept lijkt me wel grappig. Alleen vraag ik me af of er wel genoeg criminaliteit voor al die helden is :) Heb gelezen dat er in sommige gebieden teveel criminaliteit is (Amsterdam heette het volgens mij :P) en dat je dan in groepen MOET samenwerken!

 • De screenshots zien er ook heel vet uit en moeten je een goede indruk geven van de mogelijkheden van City of Heroes.  @snappie88, klopt er zijn veel missie's en gebieden die gewoon te gevaarlijk zijn voor één superheld om in ze eentje te lijf te gaan, team work solvs it all.

 • wel leuk dat je je eigen held kan maken

 • het zou helemaal leuk zijn als je ook een badguy kan spelen…

  Een Evil Scientist lijkt me wel wat!

 • Is er ook iets bekend over de maandelijkse betaling?  Was er geen sprake dat Marvel een soort gelijke game inelkaar wilde zetten, maar dan meer op bestaande helden gericht?

 • @Mortal Marcel: Ik heb er nog nergens iets over gelezen en er wordt nergens wat over gezegd. Dat van Marvel is ook totaal nieuw voor mij.

 • Lijkt me niks dit spel, ik wacht liever op WoW

 • Ik wil dit spel

 • zoiets had ik ook gehoord dat marvel ook zo iets zo gaan maken…

  maja CoH lijkt me wel stoer alleen ff kijken hoe het gaat met die maandelijkse betaling??:S

 • Je moet maandelijks een bedrag betalen.. En je hebt nog een kans voor de beta.

 • Ja klopt FlyingDot, je moet maandelijks een bedrag neerleggen (net als bij de meeste MMOG's) en de inschrijvingen voor de bèta zijn nog open.

 • ik hep trial van city of villains en dat is pas VET!! lkkr de slechterik uithangen!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren