1. Nintendo voldoet niet aan verwachtingen

Nintendo voldoet niet aan verwachtingen

Nintendo heeft de financiële verwachtingen van het fiscale jaar 2003 niet gehaald. De bruto opbrengsten lagen maar liefst 47% onder de verwachting. Bruto kwamen de opbrengsten alsnog op 50 miljard Yen maar Nintendo hoopte op een bedrag rond de 85 miljard.

Nintendo zegt dat het verlies te wijten is aan de slechte wisselkoers tussen de Yen en de Dollar. Het Japanse concern blijft overigens optimistisch: voor het fiscale jaar 2005 verwachten ze bruto 110 miljard Yen aan opbrengsten. Ze denken dat de GameCube goed zal blijven verkopen en dat de algemene verkoop met 4% stijgt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • 110 miljard yen? De GBA krijgt een concurrent en de NGC verkoopt minder dan de Xbox en de PS2 dus een (dikke) winst zit er volgens mij niet in.

 • opbrengsten is iets anders dan winst. winst is wat je hebt, hetgeen je overhoud nadat je te totale (on)kosten van de opbrengsten af hebt gehaald. opbrengsten is gewoon al het geld dat binnenkomt van verkochte producten. ligt dus ook veel hoger dan de winst.

 • voor het fiscale jaar 2005 verwachten ze bruto 110 miljard Yen aan opbrengsten

  Hoe willen ze aan dat geld komen?? Nintendo heeft het meeste geld al ontvangen van de cube +GBA, meer zullen ze echt niet zo verkopen….

 • hehehhehehe……..DEATH AAN NINTENDO!!!! laat de echte platforms maar het goeie werk doen…….. (..;;niets tegen GBA natuurlijk…alleeen maar tegen game-cube)

 • :s

  zieltje!

 • Ik voorzie een langzame dood, ookal geven ze het nog niet toe.

 • De Xbox verkoopt helemaal niet beter dan de cube en de Psp wordt te duur om een goede concurent te zijn voor de Gba dus volgens mij zal nintendo rustig blijven voortbestaan.

 • Euh… Ze hebben geen verlies gemaakt, maar minder winst!

 • Ze zullen wel blijven bestaan , maar wat seymour zegt , het leven gaat er langzaam uit , denk ik . Ik hoop het niet voor ze !

 • Ik denk dat Nintendo een blijvertje is zolang ze vasthouden aan de eigen filosofie. Ze moeten vooral niet proberen de concurrentie aan te gaan met Sony en MS, maar gewoon eigenzinnige typische Nintendospellen maken. De userbase zal vanzelfsprekend een stuk kleiner zijn dan die van Sony en MS, maar daar moeten ze het ook niet om doen. Er zal waarschijnlijk altijd vraag zijn naar die typische Nintendospellen, en die vraag zal het ene jaar groter zijn dan het andere jaar, en zolang MS en Sony voor het realisme blijven gaan, zal het mij niks verbazen als Nintendo met een paar jaartjes weer marktleider is omdat iedereen wel weereens simpele spelletjes wil spelen in plaats van uitgebreide simulaties.

 • Ja, helemaal mee eens. Gelukkig vinden ze dat bij Nintendo ook.  Daarbij is het leuk om te vertellen dat Sony Computer Entertainment (of hoe het ook heet) en Microsoft X-box organisatie nog steeds verlies leiden.  Ik herinner me nog een bericht aan het begin van het jaar over Sony. Daar werd hier alleen niet uitgebreid aandacht aan besteed, maar daar stond in dat Sony verlies leed (wat spelindustrie betreft dus).


 • Er is helemaal geen verlies? De winst is alleen lager uitgevallen! Kijk maar is om je heen welke bedrijven al op de fles zijn gegaan en helemaal geen winst hebben behaald in deze periode! Nee het gaat gewoon iets minder met Nintendo, MS behaald helemaal geen winst uit home entertainment divisie. Het is dat ze eigenlijk helemaal geen games bedrijf zijn dat ze nu nog een Xbox hebben!

 • nintendo moet gewoon wat meer durven en goed nadenken over hun beslissingen want ze zitten wel nu zielig in een hoekje van (we hebben rare laten gaan , stupid stupid….) en met de zoveelste mario com je er niet hoor en laat staan om maar niet online gaming op zij eigen console te ondersteunen maar wel 2 soorten adapters te maken. Ze moeten gewoon wat nieuws durven te doen, ze waren vroeger toch zo inovatief. vroeger had je lekker duck hunt met een gun. ja nintendo was er eerder ermee dan namco. had je ook nog die bazooka achtige grote ding (kan iemand zich nog herineren hoe dat ding heet). zatten er leuk nog 6 games bij.maar sinds nintendo en sony een andere visie hadden en hun samenwerking strande ging het helemaal mis met nintendo. oh voor de mensen die het niet wisten nintendo en sony hadden een samenwerking vroeger zelfs voordat de allereerste playstation kwam. de playstation zou eerst een samenwerking van nintendo en sony worden, alleen sony wou disks terwijl nintendo gewoon nog cartiges wilde.je raad het al een breuk en sony ging solo. en de rest is historie. nintendo is gewoon niet meer inovatief en loopt achter de feiten en technologie aan. don't get me wrong, ik ben ook een nintendo fan en heb ook gewoon een gamecube thuis en een gameboy advance SP. Maar we moeten realistich blijven. nintendo heeft meer in huis en ze moeten gewoon het beleid voeren die ze vroeger voerden. Zal je effe een leuk voorbeeld geven. ik werk in een speelgoed zaak en weet je dat ik in de 5 jaar dat ik daar werk meer vertegenwoordigers van xbox heb gezien dan van nintendo. die zijn in die 5 jaar 2 keer langs geweest. en 1 van die keren was het met een hoge piet uit japan die binnenliep en geen eens een praatje maakte. nintendo you can do beter… i know you can…

 • Leuk verhaaltje! Maar dat over die discs is niet juist, Ze kwamen er niet uit wie de rechten kreeg over de games op de discs, die wilde ze namelijk allebij hebben. En Nintendo kwam er achter dat Sony stiekem een standalone 32 Bit console had gewerkt met de technologie die ze hadden verkregen voor de addon van de Super NES ( De playstation) Niet zo gek dat Nintendo van ze af wilde. En dat Rare verhaal, ik heb Nintendo nooit horen zeggen dat ze het erg vonden dat ze Rare weg hebben gedaan, ik kan er ook niet om treuren want de laatste paar game svan Rare zijn niet bepaald geniaal te noemen. Met Silicon Knights en Retro hebben ze meer creativiteit in de handen dan Rare de laatste jaren had! En dat Nintendo nu 3de of 2de staat who cares, ze zijn nog steeds innovatief alleen begrijpen en willen de mensen dat niet! Ze willen bloed en andere ranzigheid al zouden ze met een vette game voor de kop worden gesagen zouden ze het nog niet spelen. Zie maar aan Prince of Persia en Beyound good and Evil! Nintendo moet gewoon zo door gaan! Ze verkopen genoeg aan de fans en maken nog steeds winst.

 • Nintendo is gewoon een backstabber. Eerst een samenwerking met Sony aangaan, en daarna hun stiekem van de rug steken door niet meer verder te werken. Waarom? Ze moesten het winst delen met Sony. En je kent Nintendo….. Sony had die CD shit al ontwikkeld dus besloten ze zelf alleen verder te gaan. Playstation kwam eraan en liet N64 vernederen (90 Playstations tegen 25 miljoen N64's…. ouch….. beter gezegd……. OUCH!). Daarna ging Ninty effetjes kinderachtig doen door te zeggen dat Sony de naam Playstation gestolen had, lol. En toen kwam effetjes Microsoft langs met hun aller eerste console en bam…. het geeft Nintendo al problemen.

 • Zolang Nintendo eindeloos sequels en updates blijft uitpompen in plaats van mee te groeien met de spelindustrie, verdienen ze wat mij betreft niet meer dan de derde plaats. De Nintendo 64 was geweldig voor zijn tijd, de GameCube heeft echter maar weinig te bieden vergeleken met de PS2 of Xbox. De enige goede spellen zijn updates van Nintendo 64 titels, en die waren innovatiever en beter in hun tijd. Metroid Prime is eigenlijk de enige titel die het Nintendo logo met trots mag dragen. En dat is niet eens ontwikkeld door Nintendo zelf.

 • En over Prince of Persia…………. hij verkocht het slechts op Gamecube. Ik vraag me echt waarom. Ik had juist verwacht dat DIT spel op de Gamecube het best zou verkopen. Over BG&E heb ik geen idee maar ik neem aan dat het het slechtse verkocht op Gamecube.

 • Het gaat natuurlijk om goede games, en daarom is Sony nummer 1.

 • Ben het helemaal met je eens :).

 • 70 miljoen PS2's tegen 15 miljoen Gamecubes…………. ik heb het over feiten, geen meningen. Maar als je mijn mening wilt weten… voor mij is PS2 nummer 1 gevolgd door XBOX gevolgd door Gamecube (gratis gekregen een jaar geleden).  if you don't believe in Nintendo… you don't believe in videogames!  ("If you are not a part of the Playstation family, well to bad for you pal";)  Afgelopen 2 maanden zijn de Gamecube verkopen weer gedaald, en XBOX verkoopt weer stukken better (zoiets van 50.000/60.000 stuks verschil per maand). In Verenigd Konikrijk zijn XBOX verkopen gestegen. Ik kan nog herinneren dat XBOX een lead van 700.000 stuks had over Gamecube in Europe. Dat was 3 maanden geleden. Nu heb ik geen enkel idee maar we horen het wel binnenkort van Microsoft.
Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren