1. Een oplossing voor de PS4 'blue blinking light of death'

Een oplossing voor de PS4 'blue blinking light of death'

Je hebt een flinke werkweek achter de rug en je wil niets liever doen dan het hele weekend besteden aan het spelen van je favoriete games. Je start je PlayStation 4 op en dan.. helemaal niets, je beeldscherm blijft zwart en een blauw lampje knippert op de console. We hebben hier te maken met the blue blinking light of death.

De PlayStation lijkt overleden en klaar voor de sloop. Gelukkig is dit niet het geval. Met de tips in dit artikel breng je, je console terug van de dood en speel je in no time verder.

PS4

Het vervelende knipperende blauwe lampje en de problemen die het met zich meebrengt komen het meest voor bij de eerste leveringen van de Playstation 4. In de meeste gevallen zijn de technische problemen terug te leiden naar fouten in de productie van de console. De meest voorkomende problemen ontstaan in de stroomvoorziening, met de HDMI-kabel of de harde schijf van de PS4.

Oplossen van problemen ontstaan in de stroomvoorziening.

1. Schakel de PS4 volledig uit. Houd de power knop aan de voorkant van de PS4 7 seconden ingedrukt (totdat je twee piepjes hoort).

2. Verwijder de PS4-voedingskabel en de HDMI-kabel. Zorg er wel voor dat de PS4 is uitgeschakeld, anders kan dit leiden tot dataverlies of schade aan het systeem.

3. Bekijk of er schade of opvallende afwijkingen aan de stroomingang of de HDMI-ingang te zien zijn (aangegeven op de afbeelding A t/m F). Probeer een andere stroomvoorziening (bijvoorbeeld de voedingskabel van de PS3), deze kan het probleem mogelijk verhelpen.

PS4

4. Is er schade, probeer deze dan niet zelf op te lossen. Neem contact op met Sony voor reparatie of een vervangend console. Het doen van eigen reparaties zorgt er voor dat je garantie komt te vervallen.

Oplossen van problemen ontstaan door gebruik van een HDMI-kabel.

De HDMI–kabel die standaard wordt meegeleverd met de PlayStation blijkt van mindere kwaliteit te zijn. De kabel maakt soms slecht aansluiting met je televisie en hierdoor kan het blue blinking light of death probleem ontstaan. Een simpele oplossing is het zoeken van een vervangende kabel. Elke kabel werkt met de PS4 en is te vinden in verschillende prijsklassen. Een dure kabel betekent niet altijd een betere, maar kan er wel voor zorgen dat het probleem zich niet meer voordoet.

Oplossen van problemen ontstaan in de harde schijf.

1. Schakel de PS4 volledig uit. Houd de power knop aan de voorkant van de PS4 7 seconden ingedrukt (totdat je twee piepjes hoort).

2. Verwijder de PS4-voedingskabel en de HDMI-kabel. Zorg er wel voor dat de PS4 is uitgeschakeld anders kan dit leiden tot dataverlies of schade aan het systeem.

3. Schuif de coverplaat in de richting van de pijl om deze te verwijderen.

PS4

4. Inspecteer de harddrive en zorg ervoor dat deze goed vastzit. Een losse schroef houd de harddrive op zijn plaats. Als deze niet goed vastzit dan maakt hij geen contact en dat kan ervoor zorgen dat je een blauw knipperend lichtje krijgt.

Heb jij dit probleem ook ondervonden en heb je aanvullende tips die het probleem oplossen? Dan horen we die graag in de reacties onder dit artikel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hier heb ik geen last van maar wel van Random piepjes op alle mogelijke momenten, tijdens gamen, zonder game te spelen, rest mode en zelfs zonder stroomkabel. It comes and goes….

 • Die random piepjes had ik vooral begin 2014 toen ik net een ps4 aanschafden (2de levering). Maar daar heb ik geen last meer van.

 • Gelukkig nog nooit last gehad met de PS4 dat het compleet niet werkte, dit was met de PS3 wel anders. Daar zat de stroomkabel zo los dat je hem perfect erin moest hangen op de juiste manier. Gevolg: Als ik er een game op wou spelen moest ik eerst gemiddeld 10 keer proberen de console aan te zetten, want die ging steeds weer uit met een irritant piepje. Laten we zeggen dat dat ding nu stof hapt.

 • ook gehad, niks werkte en dacht dat de ps4 afgeschreven was totdat ik een HDD upgrade heb uitgevoerd toen deed ie het weer

 • Wat ook een oplossing kan zijn is om gewoon een Xbone te kopen ;-D

 • ha! goeike ;-)

 • En om helemaal van alle problemen af te zijn, haal een NES (of SNES :P)

 • Het voordeel van de Xbone is dat je zelfs met een oude HD-ready tv de meeste spellen op hun maximale resolutie kan spelen

 • Niet dat de consoles van Microsoft nou bekend staan om hun kwaliteit, dus of je daarmee het probleem oplost.
  Het verschil tussen een hardware fabrikant en software-boer was bij beide consoles altijd wel goed zichtbaar.

 • En toch voelt de Xbox One degelijker dan de PS4 als ik ze vasthoud of optil. En ook maakt de PS4 veel meer herrie.

 • "En ook maakt de PS4 veel meer herrie."  Ik weet niet wat jij met je PS4 doet, maar ik hoor dat ding totaal niet tijdens het gamen en hij staat 1 meter bij me vandaan.

 • Well grappig dat alle Sony Fanboys hier blijkbaar alles van de Xbone afweten terwijl ze er nog nooit met hun eigen vingers aan hebben gezeten.

 • PC one platform to rule them all.

 • prachtig gekkemarc!

 • welke fanboys? Als je het niet kan handelen blijf dan weg, zielig.

 • ook geen last van… wel issie de laatste tijd als een debiel aan het blazen. misschien komt het door het warme weer?  maar het klinkt alsof ie er binnenkort mee ophoud.

 • Speel je toevallig Rocket League? Daar gaat mijn PS4 enorm door blazen terwijl spellen als the Witcher 3 hem vrij weinig doen. Blijf Rocket League spelen hoor maar me PS4 stijgt wel bijna op ;)

 • Inderdaad dat klopt wat je zegt. Ik merkte het daarstraks nog dat die begon te blazen bij Rocket League.

 • Dat zou als het goed is al gefixt moeten zijn en gebeurt alleen in het menu.

 • Dat klinkt niet alsof het gefixed is ;P maar bij mij blaast die vrolijk tijdens de wedstrijden door helaas

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren