1. Het leed dat ouders heet deeltje 2

Het leed dat ouders heet deeltje 2

Het leed dat ouders heet deel 2

Gisteren heb ik al een logje aangemaakt van “het leed dat ouders heet”. Hier kreeg ik héél veel reacties op, maar ik vind dat ik er wat dieper op moet ingaan.

Het begon allemaal met een nieuwe grafische kaart. Ik had voordat ik mijn GeForce 7800GTX kocht een 6700XL erin zitten. Dit was een overclockte 6600GT met 124Mb geheugen. Niet veel bijzonders en lang niet goed genoeg om games zoals Supreme Commander en Rainbow Six: Vegas mee op zijn hoogst te draaien. Ik zag dus op Marktplaats (die oh zo handige site) een mooie GeForce 7800GTX staan voor maar €140,-. Deze kaart kon ik natuurlijk niet aan mijn neus voorbij laten gaan en ik haalde mijn ouders over dat ik hem mog kopen (van mijn eigen geld natuurlijk). Na veel gezeik van m’n ouders van “dat kut ding is toch goed genoeg?”. “We hebben hem nu 7 maanden en nu al lig je te zeiken over een nieuwe grafische kaart..”. Ik legde dus uit dat games er niet lekker meer op draaide en alles maar luisteren ho maar. “Je geeft godverdomme nog eens €140,- uit voor dat kut ding, ben je wel helemaal lekker?!”. “Dat ding is nog geen 7 maanden oud!”. Ik met m’n stomme kop zeg dus dit: “Ja maar, jij wilt perse Harley Davidson rijden terwijl een Honda Shadow die 2x goedkoper is er net zo mooi uitziet, dat slaat dan toch ook nergens op…”. En toen had ik de poppen aan het dansen gekregen… Na veel schelden en schreeuwen en op m’n flikker te krijgen kwam er opeens een goed gesprek.. Ik legde alles uit en m’n pa verontschuldigde zich dat hij zo uitviel en alles… (waterige oogjes doen wonderen). Ik dus die kaart halen en zo.. Maar ja, naar 5 maanden was ook die kaart weer een beetje aan de oude kant.. Het bleek dat mijn processor nog wel goed was, maar dat een Core 2 Duo een stuk beter is.. En tja, een Core 2 Duo processor met een 7800GTX? Staat niet echt in verhouding met elkaar, dus een nieuwe kaart is onvermijdelijk.

En ja hoor… En héél lang gesprek met veel geschreeuw was weer eens het gevolg… Ik geef veel te veel geld uit aan die dingen en ze vinden mij héél erg gestoord enzo.. Misschien is dit ook wel een beetje, maar als het je hobby is, waar moet je het dan aan besteden? Tja, ik vind radio grafisch bestuurbare nitro auto’s, buggy’s en monstertrucks ook héél erg leuk, maar naar drie keer rijden leggen die dingen ook het loodje.. Dan is er dit weer kapot dan weer de aandrijfriem, dan loopt de cylinder weer vast en dan verliest het motortje compressie (iets waar ik maar al te vaak achterkom als ik met die van mij aan het rijden ben…). En modelbouw vliegen is ook niets voor mij omdat er de eerste dag dan een miniatuur 9/11 komt… Maar goed, ik dwaal af. Ze zeggen dat ik nooit tevreden ben met wat ik heb en dat ik niet met geld om kan gaan.. Nou, als je mijn pa eens bekijkt… Ik zal het even vertellen. Pas heeft hij een nieuwe Harley Davidson Road King gekocht. Dit is 2 maanden geleden. Dit ding koste ruim 15,000 euro en zag er piekfijn uit… Maar nee hoor, hij wou iets anders… Met verlies verkocht hij dit ding naar 4 weken (!) voor 13,500 euro en kocht hij een nieuwe Harley Davidson Night Train. Hier moest hij dus 3500 euro bijbetalen, maar goed, dat is zijn hobby nu eenmaal en hij is er tevreden mee… Nu kregen we een ongeluk op deze motor (m’n pa heeft een gebroken duim en ik heb mijn enkel op drie plaatsen gebroken, uit de kom, 2 tanden eruit, mijn voortanden nog wel, en héél wat schaafwonden). Nou, logisch dat hij dus nog een motor koopt omdat zijn Night Train total los is. Maar nu, kocht hij een nog duurdere motor… Dit is een Harley Davidson Tourglide… En weet je wat, nu wil hij weer een Ducati 999 kopen! En dan zegt hij dat ik nooit tevreden ben met wat ik heb!!

Dit vertelde ik hem dan ook eventjes… En toen.. Toen was het stil…

That’s all folks!

(*ik heb wel mijn zin gekregen:)

Dit artikel delen

Over de auteur