1. Fan-server voor originele World of Warcraft afgesloten

Fan-server voor originele World of Warcraft afgesloten

De fan-server Nostalrius voor World of Warcraft is met ingang van 10 april niet meer beschikbaar. Blizzard heeft het team achter de fan-server tot die datum de tijd gegeven om alle servers af te sluiten. De server bood spelers de mogelijkheid de originele versie van World of Warcraft te spelen.

Het team achter Nostalrius ontving brieven van advocaten die namens Blizzard Entertainment binnen een week een rechtszaak wilde aanspannen. Als reactie hierop besloot het team alles met betrekking tot Nostalrius stop te zetten. De servers voor Nostalrius Begins PvP, Nostalrius Begins PvE en Nostalrius TBC sluiten definitief op 10 april om 23:00 uur.

De broncode van Nostalrius en geanonimiseerde gebruikersdata worden als geheel vrijgegeven aan de community, zodat de community kan beslissen wat er uiteindelijk mee gebeurt. “We zijn er nog steeds op de achtergrond”, schrijft het team op de site. “Maar we nemen niet langer de leiding.”

Nostalrius bood spelers de mogelijkheid World of Warcraft v1.12 te spelen. Dit was de versie van de game voor de release van de eerste uitbreiding, Burning Crusade.

Dit artikel delen

Over de auteur

Aida Ausum Heeft op haar zesde haar ziel verloren aan de Legend of Zelda serie. Houdt van RPG's en eet game soundtracks op alsof het lunch is. Spellen waarin de keuze van de speler centraal staat vindt ze fantastisch.

Reacties

 • Zonde, als fans het leuk vinden om de oude WoW te spelen, dan laat je hen toch? Blizzard faalt zelf in servers opzetten waar je eerdere versies van het spel kan spelen. Zo heeft iedereen een keuze. Zo ben je niet geforceerd om latere (en slechtere) expansion packs te spelen.

 • Ze zijn bang dat het de playerbase opsplit maar zoals het momenteel gaat blijft die playerbase ook maar krimpen. Ik ben best bereid om 12euro per maand neer te leggen voor een Vanilla server die 100% goed werkt.

 • Serieus? Maar dan krijg je geen extra content meer. Ik zou dan niet meer dan een euro of 4 willen dokken. Omdat je toch enkel voor onderhoud betaalt

 • je zou bijvoorbeeld in het geval van vanilla de laatste patch kunnen releasen en dan ~3jaar de tijd geven voordat deze server automatisch naar TBC gaat waar je weer ~2jaar hebt. Balancen enz is wel erg moeilijk maar het is beter dan geen keus.

 • Probleem met dit soort zaken is dat dit soort private realms flink wat geld verdienen met het werk van blizzard. echter vind ik het ook jammer dat gamers niet de optie krijgen bij Blizz om oudere varianten van de game te spelen. Zelf groot fan van vanilla/tbc en wotlk tot de wellfare epics kwamen van badges/TOC/ICC dungeons.  Een leuke manier zou bijvoorbeeld zijn om seasons toe te passen zoals in diablo waarbij de content van een expansion wordt terugehaald en mensen daar een PvE race moge houden + arena competition met de gear/skills van de desbetreffende tijd.

 • Jammer, klinkt best tof om weer eens een oude versie te kunnen spelen…

 • Zijn nog wel wat alternatieven hoor. Kronos is ook zeer goed gescript bijna 1op1 Blizzlike.

 • Heb er nog even op gespeeld en de boel was best stabiel en veel voller dan de originele WoW servers. Dat kon soms echter ook wel voor wat chaos/wachtrijen bij quests zorgen.

 • Jammer, heb er ook nog een paar maanden op mogen spelen, voelde bijzonder goed om dat vanilla gevoel weer te ervaren. Wat een prachtig spel was het toch.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren