1. Custom Robo Battle Revolution

Custom Robo Battle Revolution

Van Custom Robo verschenen al twee delen op de Nintendo 64. Beide versies verschenen helaas nooit buiten Japan. Nu heeft het er alle schijn van dat Nintendo deze serie toch naar het westen gaat brengen. Wat kunnen we ervan verwachten?

Je kent vast het televisieprogramma Robotwars wel. Het is dat programma waarin techneuten hun eigen vechtrobot in elkaar sleutelen die elkaar in een grote arena te lijf gaan. Hiermee kun je het spel Custom Robo van Nintendo’s firstparty ontwikkelaar Noise een beetje vergelijken, maar dan met robots met menselijke trekjes zoals we die kennen uit series als Robotech en Transformers.

De storymode van het spel is een soort Mech-RPG avontuur. Na een korte inleiding moet je uit een aantal standaard onderdelen een robot samenstellen. De onderdelen zijn onder te verdelen in vijf categorieën: romp, onderstel (benen), wapen, bom en pod. Van elk onderdeel zijn in het begin een paar verschillende uitvoeringen verkrijgbaar die elk hun eigen specifieke eigenschappen hebben; het ene onderstel kan hoger springen, het ander is sneller en weer een ander onderstel kan bijvoorbeeld meer schade verdragen. In het spel zitten meer dan tweehonderd verschillende onderdelen dus er zijn duizenden combinaties mogelijk. Elk onderdeel is ook nog eens in vijf verschillende kleuren verkrijgbaar zodat je jouw robot ook nog eens goed voor de dag kan laten komen; het oog wil immers ook wat.

Als je je robot hebt samengesteld kun je beginnen met het spel. Het verhaal van het spel is als volgt: criminelen misbruiken robots om hun doelen te verwezenlijken en jij moet hier een stokje voor steken. Je zal dus vijandige robots moeten verslaan. Voor elke verslagen vijand krijg je punten. Als je een bepaald aantal punten verzameld hebt kun je deze inwisselen voor nieuwe, betere onderdelen. Zo zal je robot naarmate het spel vordert steeds sterker worden en er stoerder uit gaan zien.

In de uitgebreide multiplayer modus kun je het met je eigen samengestelde vechtmachine opnemen tegen robots van maximaal drie vrienden in dertig verschillende arena’s. Ieder kan voor zich spelen maar je kunt ook teams maken. Ook is het mogelijk om met z’n vieren tegelijk te vechten in dezelfde arena zonder een splitscreen, een systeem dat we al eerder zagen in Super Smash Brothers: Melee.

Custom Robo lijkt voor zowel de eenzame speler als mulitplayer fanaten een erg interessante titel te worden. De keuze uit het aantal onderdelen is heel erg groot, zodat je echt een robot naar je eigen wensen kunt bouwen. Bovendien ziet het spel er ook nog eens heel goed uit. Om de mogelijkheden nog uitgebreider te maken kan de GameCube-versie van Custom Robo gekoppeld worden aan de Game Boy Advance-versie van het spel: Custom Robo Battle Revolution.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • wanneer komt deze ookalweer? sorry ik zie het al, mei

  • Mij lijkt ddit spel erg vet ik hou wel van dit soort games.

  • Ik wil deze game al sinds t N64 tijdperk net zoals toen met animal forest en nu komen ze hierheen omdat blijkt dat er een enorme markt voor is. I love Japan

  • Is wel een vreemd spel maar ziet er wel leuk uit.

  • idd, weird maar ik vind het toch wel interessant…dit kan best wel een erg leuke game worden :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren