1. Zo download je Pokémon Go op een iPhone

Zo download je Pokémon Go op een iPhone

Pokémon Go is nu al bijna een week uit en heeft de hele maatschappij overhoop geschopt. Iedereen speelt het: je collega’s, je familie en zelfs je oma. Als je geen Pokémon Go speelt, doe je simpelweg niet meer mee. Het wordt dus hoog tijd om de applicatie te installeren, als je die nog niet op je telefoon hebt staan! Voor Android-gebruikers is dat niet zo moeilijk, maar op iOS moet je een App Store-account aanmaken van een ander land, wat iets ingewikkelder is. Geen zorgen, met deze gids lopen we alle stappen met je door!


Stap 1: Open de App Store, ga naar het tabblad “Featured” (in het Nederlands: “Uitgelicht”), scroll naar beneden en tap op de knop “Apple ID: (jouw e-mailadres)”. Kies dan voor “Sign Out”, of “Log uit”.

Stap 2: Ga nu naar de app in de Australische App Store door deze link te volgen op je telefoon. Probeer de app te installeren en je wordt begroet door een inlogvenster. Kies hier voor de tweede optie, om een nieuw account aan te maken.

Stap 3: Kies Australië als land en ga naar de volgende stap door op “Next” of “Volgende” te klikken.

Stap 4: Vul hier de gegevens in voor je Australische account. Let op: gebruik een e-mailadres waar je daadwerkelijk toegang tot hebt, want je moet het account later activeren!

Stap 5: Bij de betaalgegevens kies je “None” of “Geen” als betaaloptie.Als je deze optie niet ziet, is er eerder iets misgegaan, waarschijnlijk bij stap 2.

Stap 6: Voor de adresgegevens kun je de gegevens in de bovenstaande screenshot overnemen.

Stap 7: Als je nu naar de volgende stap gaat, zou je het bovenstaande inlogscherm moeten zien. Gebeurt dit niet en blijft de pagina op de betaalgegevens steken, probeer dan nog een keer op “Next” of “Volgende” te klikken. Herhaal dit totdat je het bovenstaande scherm ziet.

Stap 8: Zodra je je wachtwoord hebt ingevoerd, moet je je account activeren door de link te klikken die in een e-mail naar je is verstuurd.

Stap 9: Na activering van je account zou de app zich automatisch moeten installeren. Nadat de installatie is voltooid, kun je eventueel weer uitloggen en opnieuw inloggen met je eigen Nederlandse App Store-account. Je kunt nu Pokémon Go spelen!

Mochten er updates verschijnen voor Pokémon Go, moet je die die wel weer installeren met je Australische account. Zodra de applicatie ook in de Nederlandse App Store staat, kun je naar die versie overschakelen zodat je updates wel automatisch ontvangt. Dat doe je door de Pokémon Go-applicatie te verwijderen, in te loggen met je Nederlandse account en dan de app opnieuw te installeren met dat account op de Nederlandse App Store. Het is dan ook mogelijk om In-App aankopen te doen. Voor die tijd kun je in ieder geval alvast spellen met de Australische app. Veel succes op je Pokémon-avontuur!

Dit artikel delen

Over de auteur

Alicia Tai Houdt van allerlei soorten games op alle platforms, maar zal altijd een zwakte hebben voor Nintendo. Is nog altijd verslaafd aan Neko Atsume.

Reacties

 • Als ik dan de australische versie verwijder en ik download hem weer op de nederlandse appstore dan houd ik toch me voortgang als ik inlog met me google account?

 • Klopt! Je voortgang is opgeslagen op het account waarmee je inlogt in de applicatie zelf (Gmail of Pokémon Trainer Club). Dus je kunt inderdaad zo vaak je wil de applicatie verwijderen en opnieuw installeren!

 • Tip! Als je de game start kun je kiezen tussen Bulbasaur, Squirtle en Charmander. Als je geen van deze drie kiest en vervolgens wegloopt dan kom je Pikachu tegen :)

 • ajoh die starter pokemons gebruik je toch niet meer haha

 • Charmander>Alle pokemon.

 • ^

 • Hmm.. niemand op t werk komt er meer in :P… toeval?

 • BILLING INFORMATION
  If you provide a payment method now, you will not be charged until you make a purchase. If you select None, you will be asked to provide a payment method when you make your first purchase.
  For assistance, contact iTunes Support at www.apple.com/support/itunes/ww/.  als ik none ( geen ) druk
  krijg ik dit steeds:( blijf op next drukken maar gebeurt niks !!  hoe kan ik dit oplossen of kan het niet op iphone 5

 • Soms blijft ie op dit scherm hangen. Ik moest een keer drie keer op Next drukken voordat ik het volgende scherm te zien kreeg. Probeer het nog eens, of start het aanmaken van een account opnieuw?

 • heb ik denk al wel 20 x gedaan! heb alles zoon beetje geprobeerd! ben er 3 uur mee bezig geweest. het wil gewoon niet lukken

 • ik krijg zelfs geen none allen visa, mastercart en amex hoe moet ik dat oplossen?

 • Dan heb je vermoedelijk niet het aanmaken van een account gestart door een gratis app te downloaden. Heb je de link bij stap 2 gevolgd en daar op "Get" geklikt? Dan zou je de optie moeten hebben om geen betaalmiddel in te vullen.

 • Het lukt niet.

 • er staat wel creditcard en ik volg elke stap op me telefoon ipad heb ik allemaal geprobeerd
  maar ik moet dan wel me credit card gegevens invullen

 • nu krijg ik http://www.apple.com/support/itunes/ww/ pls help mij

 • Ik probeerde om een Australische account te maken en dat ging perfect maar dan kwam het van MasterCard enzo en er was geen optie om op geen te drukken en nu weet ik niet wat ik moet doen. Kan je een account voor mij maken ? Allee als je het wilt eh. Als het zo is hartelijk bedankt

 • Als dat er niet staat heb je waarschijnlijk iets fout gedaan bij stap 2, je maar wat heb je dan fout gedaan?

 • als ik mijn aangemaakte Australische account wil verifiëren dan lukt het niet want dan wordt mijn normale account geverifieerd ? heel raar, dus het lukt mij niet op Pokemon GO the downloaden

 • Kan er iemand een account voor mij maken voor op iOS

 • Kan iemand een Apple account aanmaken voor mij

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren