1. Rainbow Six 3

Rainbow Six 3

Rainbow Six 3 is een prachtig spel, die ook nog eens heel goed speelt. De droom van iedere Xbox Live bezitter, of zijn er toch een paar puntjes waarin het spel tekort schiet?

In Rainbow Six 3 maak je deel uit van een elite commando team. Samen met je makkers zal je de strijd aan gaan tegen tal van terroristen, op vele verschillende locaties. Waar je bij sommige tactische spellen soms moeilijk je medestrijders kan commanderen, heeft Ubisoft voor Rainbow Six 3 een oplossing gevonden. Door middel van een paar simpele knoppencombinaties kan je commando’s aan je teamleden geven, zoals open die deur en gooi er gelijk een granaatje naar binnen.

Maar makkelijker dan de knoppencombinaties is het doormiddel van je Xbox Live headset geven van commando’s. Er zijn een aantal standaard commando’s, waarop de andere elite eenheden zullen reageren. Op deze manier raak je veel meer betrokken bij het spel en wordt het speelplezier veel intesiever.

Er zijn een grote hoeveelheid missies die voor de speler klaar staan. De plaatsen waar de missies afspelen variëren va tropische tot antartische locaties, van binnen tot buiten levels. Kortom, er valt genoeg te beleven in het spel.

Naast prachtige visuele kunststukjes, weet Rainbow Six 3 ook de juiste sfeer neer te zetten. Het reageren van de vijanden, de verschillende schaduwen, windeffecten die gordijnen late wapperen. Alles ademt realiteit uit. Dezelfde realiteit zien we bij de vijanden terug. Ze zullen elke keer realistisch op jou acties reageren.Gooi je een granaat, dan zullen ze gaan gillen en proberen zo snel mogelijk weg te rennen. Schiet je op een vijand, maar overleeft deze de aanslag, dan zal hij versterking roepen. Alles zoals je in het echt kan verwachten. Overigens is het spel wat gemakkelijker gemaakt in vergelijking met de PC versie. Daar moest je echt zeer nauwkeurig mikken als je iemand wilde doden. Bij de Xbox versie is het spel wat vergevingsgezinder en dood je ook een vijand als je er ietswat naast van schiet.

Maar het mooiste van Rainbow Six 3 is wel de Live mode. Hierin kan er gestreden worden tegen menselijke tegenstanders of kan er voor gekozen worden om met vier man een missie te spelen tegen de computer. Ikzelf vond het wat leuker om samen met een paar vrienden een missie te doen. Vooral omdat Rainbow Six 3 in mijn ogen niet geschikt is om tegen elkaar te spelen. Erg flexibel zijn de karakters waarmee wordt gespeeld niet en meestal is het tegen elkaar dan een kwestie van wie ziet wie eerst.

Alle missies die offline speelbaar zijn, zijn dat ook online. Dat maakt het voor Xbox Live bezitters in één keer een stuk aantrekkelijker, want spelen met mensen blijft toch altijd net wat leuker. Voordat je een actie onderneemt zal er steeds overlegt moeten worden hoe de mogelijke vijanden worden aangepakt. Kortom, het teamgevoel is in de online mode duidelijk aanwezig en dat maakt het leuk.

Conclusie en beoordeling

Rainbow Six 3 oogt mooi, speelt lekker en heeft een groot aantal gamemodes waarmee je lang kan vermaken. Het beste tactische schietspel op dit moment.
8,7
Score
87
Score: 85
  • Pluspunten
  • Online missies spelen
  • Prachtige plaatjes
  • In je eentje ook leuk
  • Minpunten
  • Online tegen elkaar werkt niet lekker

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • vet spel…

    damn ik wil xbox live….

  • erm? ouwe koeien uit de sloot halen :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren