1. Rainbow Six 3: Athena Sword

Rainbow Six 3: Athena Sword

De Amerikaanse schrijver Tom Clancy heeft in zijn carrière al heel veel bereikt. De boeken van Op-Center en NetForce zijn al miljoenen keren over de toonbank gegaan. Ook de films Hunt for the Red October, Sum of All Fears, Patriot Games en Clear and Present Danger waren goed voor miljoenen kijkers. Toch kennen de meeste hem van computerspellen als Ghost Recon, Splinter Cell en natuurlijk Rainbow Six. Hij heeft de verhaallijnen van deze spellen geschreven. Voor veel andere ontwikkelaars zijn de boeken een grote inspiratiebron. De boeken, die meestal gaan over dreigingen van terroristische groeperingen, zijn natuurlijk een perfecte bron voor een spel.

Rainbow Six gaat al een aantal jaren mee. De Rainbow Six spellen van deze tijd behoren alweer tot ‘één van de’. In Rainbow Six ben jij lid van een de antiterreureenheid Rainbow. Rainbow wordt over de gehele wereld ingezet om elke vorm van terrorisme hardhandig neer te slaan. Als lid van Rainbow heb je de beschikking over alle nieuwe technische snufjes, die verschillen van wapens tot aan hartslagsensoren. Samen met je team moet je je een weg banen door locaties die variëren van het ijskoude Siberië tot het bloedwarme Brazilië.

Rainbow Six 3: Athena Sword is een add-on voor Rainbow Six 3: Raven Shield. Het spel biedt onder andere acht nieuwe missies, acht nieuwe multiplayer levels, drie missies uit de originele Rainbow Six: Rogue Spear en zeven nieuwe wapens. Dit lijkt allemaal niet zoveel, maar naast de extraatjes zijn ook alle bugs, irritaties en andere foutjes uit Raven Shield weggewerkt. Ook zijn de graphics opgepoetst, want Raven Shield is inmiddels alweer ruim een jaar oud. Het geluid wordt wederom weer verzorgd door het bekroonde team wat ook achter het geluid van The Matrix zat. Dat is direct te horen aan het realistische geluid dat de wapens maken..

Athena Sword speelt zich af in het jaar 2007. Na de arrestatie van Alvaro Gutierrez, aan het eind van Raven Shield, leek de wereld weer een veilige plek zonder enige vorm van terrorisme. Dit lijkt zo tot de dag dat de terroristische organisatie van Gutierrez keihard terugslaat. Wederom wordt Rainbow gevraagd om van de wereld weer een veilige plek te maken.

Het grote verschil tussen de twee spellen is vooral de soepelheid tijdens het spelen. Bij Raven Shield liep alles wat stroef en traag, bij Athena Sword loopt alles soepel. Vooral het wisselen tussen verschillende wapens gaat een stuk sneller. De levels zijn, in tegenstelling tot die van Raven Shield, een stuk exotischer en uitgebreider. Bij Raven Shield ging het vooral om de route waar je checkpoints lagen, maar als je bij Athena Sword afwijkt van die route is er nog een heel groot gebied voor je om te verkennen.

Elk spel heeft natuurlijk slechte of mindere punten, zo ook Athena Sword. Het samenwerkingsverband werkt niet helemaal goed. Dit komt doordat de computer de verkeerde checkpoints opgeeft. Als bijvoorbeeld team B bij checkpoint Bravo een rookgranaat moet gooien, staan ze te wachten bij checkpoint Alpha om daar een rookgranaat te gooien. Toch zijn dit van die kleine dingen die gemakkelijk op te lossen zijn met een patch. Gelukkig heb je deze problemen niet met het multiplayer gedeelte. Echt veel is er daar niet veranderd, op de nieuwe levels, opties en wapens na.

Gelukkig is de intelligentie van de tegenstanders flink verbeterd. In Raven Shield deden je vijanden (bijna) niks als een van hun vrienden dood, met een kogel door zijn hoofd, op de grond lag. Nu hebben ze het IQ gekregen om te snappen dat er dan iets niet pluis is. Ook zullen ze minder snel, als ze iets horen, “Who’s there?” roepen. Anders weet jij natuurlijk gelijk dat er een tegenstander achter de deur of muur staat te wachten. Helaas wil dit niet zeggen dat je er helemaal geen last meer van zult hebben. Helaas heeft Red Storm niets gedaan aan het probleem dat een teammaat soms achter een object blijft hangen. Je zult dus nog steeds terug moeten lopen om ze op te halen.

Conclusie en beoordeling

Als je een echte fan bent van de Rainbow Six serie, dan is Athena Sword echt verplichte kost. Deze nieuwe add-on biedt genoeg extraatjes om je weer een paar weken zoet te houden. Bij een add-on bestaat vaak het probleem dat deze te veel lijkt op het origineel, maar bij Athena Sword heb je echt het gevoel dat je een totaal nieuw deel speelt. Het spel is voor een beetje Rainbow Six fan die €25,- zeker waard.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Speelt als een nieuw deel
 • Soepeler dan Raven Shield
 • Drie originele missies uit Rogue Spear
 • Minpunten
 • De IQ is nog steeds slecht
 • Last van bugs
 • Raven Shield is verreist

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Leuk voor de fans, zelf kan het me niet veel boeien.

 • Idd echt iets voor de fans. Ik heb de meeste delen gespeeld en vond het altijd wel leuk. Toch denk ik dat als je nieuw bent met dit gerne je met Raven Shield (of Athena Sword) je een flink tijdje wordt vermaakt.

 • Nooit gehaald Rainbow Six, wel altijd naar gekeken in de winkels… Ik ga hem zeker nog een keer halen want 't lijkt me toch erg leuk.

 • Toen ik een paar maandjes geleden mijn 9800 pro kocht, kreeg ik drie spellen erbij. Een ervan was RvS, heb 'm alleen nog niet echt gespeeld, ja iets van 10 minuutjes :P

 • Maar dit genre moet je echt liggen vind ik.

 • Ja vind ik ook. Ik heb het spel een uur gespeelt en toen nooit meer.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren