1. .Hack Infection Part 1

.Hack Infection Part 1

Bandai en Atari hebben mij ontzettend blij gemaakt, zij brengen de .Hack (spreek uit: dot Hack) reeks namelijk naar Europa. Wie had ooit kunnen dromen dat de .Hack serie voet op Europese bodem zou zetten? Bandai brengt niet alleen de gehele spellenreeks naar Europa, ook de tv-serie op DVD en de bijbehorende manga zullen in de schappen komen te liggen. De mensen die niet precies weten wat de .Hack mediasensatie precies is, moeten zeker de volgende alinea even doornemen.

Project.Hack is een speciaal project dat door middel van vier verschillende mediums je huiskamer binnen kan komen. In dit geval draait het om een tv anime, een originele videoanimatie, een stripboek en een videospel. Atari verzorgt de videospellen en heeft inmiddels het eerste deel, .Hack Infection Part 1, uitgebracht. Dit jaar zullen er nog drie spellen volgen. Het spel creëert een gesimuleerde Massively Multiplayer Online Role Playing Game (MMORPG) wereld. Het lijkt dus net alsof je jezelf begeeft in een online spelwereld zonder gebruik te hoeven maken van je netwerkadapter. Project.Hack is niet zomaar een project: bekende namen als Kazunori Ito (screenplay), Yoshiyuki Sadamoto (karakter design) en Koichi Mashimo (regisseur die ondermeer werkte aan Ghost in the Shell en Neon Genesis Evangelion), werkten mee aan dit ambitieuze project van Bandai.

Het verhaal gaat als volgt: Het is het jaar 2007 en het netwerkspel “The World” blijkt overal ter wereld een enorm succes te zijn. Miljoenen spelers loggen elke dag in om “The World” te verkennen. Helaas blijkt er wat mis te zijn met het spel. .Hack Infection zelf draait om Kite en Orca. Kite is een veertienjarig jochie dat door zijn schoolmaatje Orca uitgenodigd wordt om ook deel te gaan nemen aan “The World”. Eenmaal in het spel gaat er iets vreselijks mis. Beiden worden namelijk aangevallen door een onbekend monster en Orca verdwijnt uit het spel. In de echte wereld blijkt Orca nu in coma te liggen en Kite zal er alles aandoen om erachter te komen wat er nu precies aan de hand is in “The World” en welke connecties het virtuele spel met de echte wereld heeft.

.Hack Infection is een echte Japanse RPG. Het spel is zeer goed vormgegeven en creëert een echte online spelwereld, inclusief e-mail en een interactief forum waarop je berichten kunt plaatsen. Eenmaal ingelogd in “The World” begint het eigenlijke spel. Het is de bedoeling om samen met andere personages een groep te gaan vormen en de verschillende servers af te gaan om informatie in te winnen omtrent de coma van Orca. Tijdens je reis kom je op verschillende locaties en dien je vele kerkers te doorlopen. Helaas zijn deze kerkers een beetje eentonig en zien ze er een beetje hetzelfde uit. Daarnaast wordt er ook weer veel gevochten in dit spel, in real-time welteverstaan. Je hoeft dus niet zoals bij Final Fantasy op je beurt te wachten, maar je kunt gewoon direct de vijand bestoken met je wapens of magische aanvallen. Je medegroepsleden vechten ook mee en kun je speciale opdrachten geven. Helaas had ik nogal wat problemen met de camera. Deze dien je namelijk helemaal zelf te besturen en daarom is het soms erg moeilijk om een duidelijk beeld te krijgen van je vijanden.

Gelukkig zijn er ook wat rustigere plaatsen in “The World” te vinden. Zo bevat de online spelwereld enkele dorpjes waar je items kunt kopen en waar je je wapens beter kunt uitrusten. Qua techniek ziet het spel er niet echt super uit. Dit komt mede omdat het spel bijna twee jaar terug al in Japan te verkrijgen was. Op dit moment zijn de ontwikkelaars wel in staat om iets mooiers uit de PlayStation 2 te toveren. Desalniettemin vind ik de stijl erg goed. Ook .Hack Infection maakt gebruik van ingesproken stemmen. De verpakking laat mooi weten dat het spel ook een Japanse soundtrack bevat, helaas kun je die pas activeren nadat je het spel uitgespeeld hebt. Je moet dus eerst het hele spel de Engelse stemmen horen, erg jammer en vreemd. Bij de Amerikaanse versie kon je namelijk wél direct voor de Japanse soundtrack kiezen. Atari heeft hier in mijn ogen echt een foute stap gemaakt.

Conclusie en beoordeling

.Hack Infection is in mijn ogen een redelijk unieke RPG. Het lijkt echt of je online een ontzettend groot online spel aan het spelen bent. De speelduur ligt rond de dertig uur, maar aan het einde van dit spel is het nóg niet over. Zo zul je in nog drie spellen moeten investeren om er echt achter de komen wat er aan de hand is in “The World”. Gelukkig ligt het spel voor iets minder dan de normale prijs in de schappen en heeft elk deel een extra DVDtje met een animatiefilm en vele extra’s. Deze animatiefilms lopen synchroon met het spel en dien je dus te kijken om zo meer over “The World” te weten te komen. Kortom, RPG-liefhebbers en animefreaks moeten dit eerste deel zeker checken. Mocht je het niets aanvinden dan hou je het bij één deel, en anders haal je in juni ook het tweede deel.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Origineel idee
 • Een extra DVD
 • Minpunten
 • Kerkers zijn wat eentoning
 • Irritante camera
 • Japanse soundtrack alleen beschikbaar na uitspelen

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • .HACK// staat nog steeds op me te zien lijstje van anime :D deze game lijkt me wel zeker vet.

 • .HACK// staat nog steeds op me te zien lijstje van anime :D deze game lijkt me wel zeker vet.Same here, moet nog een keer deze animé gaan kijken.

 • de screen zien er strak uit.

  ik ga hem maar eens aanschaven voor me PS2

 • Ik heb er veel over gehoord. Lijkt me een super game te gaan worden.

 • 7, not bad. Moet de serie nog kijken ooit.

 • de anime is heel vet die moet je zien, de game vind ik nog wel meevallen hoor….

 • De anime is geweldig, en zal je kippenvel bezorgen. Muziek is zooo mooi :D.

 • Muziek is goed ja in de anime. Ook de muziek in dit spel is wel aardig!

 • De PU had het over een offline MMORPG, lijkt me best een leuk spel :)

 • @FLyingDot: ik heb het over een gesimuleerde MMORPG, dat is dus hetzelfde :)

 • Beter dan een in elkaar gepropt spel? Met mario party 5 hoorde ik ook niemand klagen…

 • BTW… iemand weet waar je .HACK// anime kan downen? of issie gelicenseerd (obvious 'duh'?)

 • Ja hij is gelicenseerd. Wil alleen wel ff weten wat er op die dvd's staat. Ik zelf heb nu bijna de hele hack/sign serie gezien en hack/ twilight of the bracelet. Staat op die dvd nu de ova of….?

 • Op de DVD bij dit spel staat het eerste deel van de OVA (Original Video Animation). Duurt 45 minuten. Daarnaast staan er nog wat extra's op.

 • Ik zou de kritieken negeren die je in ieder andere review leest. Dot Hack verdient een 9, niet minder. Het blijft me boeien en de anime .Hack//Sign is zo geweldig! Evenals de anime .Hack//Dusk (beetje een cute versie)!  Kopen die hap!

 • Een 9 voor .Hack is echt veels te veel.

 • nietus ;)

 • @FLyingDot: ik heb het over een gesimuleerde MMORPG, dat is dus hetzelfde :)  Ik heb deze review niet gelezen alleen naar het cijfertje gekeken ;-)

 • vor alle geintreseerden www.boxtorrents.com hier kan je de hele serie downloaden.(Hiervoor is bittorrent nodig)

 • lijkt me een vette game

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren