1. Tribes: Vengeance

Tribes: Vengeance

De Tribes spellen waren nooit slecht, maar zijn ook nooit echt doorgebroken in Europa. Het derde deel in de Tribes-reeks draagt de naam Tribes: Vengeance en zal meer op het grote publiek gericht zijn.

Sierra heeft voor deze nieuwe telg een nieuwe ontwikkelaar aangesteld: Irrational Games. Irrational Games ontwikkelt Tribes: Vengeance met de fameuze Unreal engine. De Unreal engine heeft in het verleden al meerdere malen garant gestaan voor goede visuele beelden en Tribes: Vengeance lijkt hier geen uitzondering op te worden. Een andere reden waarom veel ontwikkelaar voor deze engine kiezen, is omdat er heel makkelijk mee te werken is. Ontwikkelaars zijn niet eerst maanden bezig met het maken van een engine, maar kunnen meteen beginnen met het ontwikkelen van het spel zelf. Ook heeft Irrational Games de Karma Psychics engine overgenomen, hier is echter nog wel het één en ander aan veranderd om overeen te komen met de rest van het spel.

Tribes: Vengeance is een multiplayer spel zoals Unreal Tournament en Battlefield, maar zal tot in tegenstelling tot zijn voorgangers ook een uitgewerkte singleplayer kennen. Het verhaal van deze singleplayer zal aansluiten op de geschiedenis die in de andere Tribes spellen is opgebouwd. Nieuwe spelers zullen echter niet overspoeld worden met informatie, maar zullen stap voor stap geïntroduceerd worden in het Tribes universum. Op een rustig tempo worden de basiselementen van het spel eigen gemaakt, zodat er daarna begonnen kan worden met de echte gevechten.

Er zullen verschillende speelmodi aanwezig zijn, waaronder oude klassiekers zoals Capture the Flag en Deathmatch. Elke map bestaat uit veel heuvels met hier en daar een gebouw. Met behulp van verschillende apparatuur zal de speler zich snel kunnen verplaatsen. Zo zijn er een aantal voertuigen beschikbaar die buiten snelheid ook goede bescherming bieden. Elke speler krijgt de keuze om één van de drie gevechtspakken te gebruiken; light, medium en heavy. Elk van de drie is standaard uitgerust met een jumpjet. Met behulp van deze jumpjet zal de speler kleine afstanden kunnen zweven. De Tribes spellen hebben altijd om snelheid gedraaid en dit zal in het derde deel ook het geval zijn. Niet alles is hetzelfde gebleven, er zullen een heleboel nieuwe elementen aanwezig zijn. De omgevingen zullen meer variatie kennen en krijgen meer invloed op de speelbaarheid.

De basis van Tribes: Vengeance is hetzelfde gebleven als vroeger, iets dat vooral fans van de reeks zal aanspreken. Alles is echter wel wat toegankelijker gemaakt voor nieuwe spelers. Met nieuwe en verbeterde elementen zoals voertuigen, een singleplayer en strakke visuele prestaties is Tribes: Vengeance ongetwijfeld een titel om naar uit te kijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Ik kan niet wachten tot Tribes 2 straks gratis te downloaden is. Ga het zeker proberen. Deze nieuwe titel lijkt me ook cool. Meeste spellen op een paar uitzonderingen na met de Unreal engine zijn wel mooi en stabiel. Irrational Games heeft in het verleden ook al een paar goede titels zoals Freedom Force vs. The Third Reich in elkaar geknutseld.

  • Ik heb nooit een Tribes game gespeeld :( maar ja misschien dat er met deze verandering in komt als ie een beetje goed is.

  • lol sander als je 5 euro heb kan je tribes 2 nu al bij de bart smid halen scheelt je weer een hele tijd wachten en heb je nog cd en alles ook…

  • Tribes, die was best lastig om onder de knie te krijgen. Nooit echt goed in geworden :/

  • Geen zin om hem op te zoeken, ik heb al genoeg CD's.

  • Tribes is altijd al goed geweest, maar Vengeance wordt geweldig, MARK MY WORDS!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren