1. Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia - De dlc

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia - De dlc

Raken we uitgepraat over Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia? Nee, niet echt. Maar wel bijna. Voor het zover is echter, eerst nog even een blik op de dlc werpen!

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia heeft vijf verschillende dlc-packs, die je los kunt kopen of allemaal in één keer voor €44,95. Dat is, zeg maar, precies hetzelfde prijskaartje als dat er een de volledige game hangt. Of zo’n Season Pass (er is pas één pack beschikbaar) de moeite waard gaat zijn? Lees en oordeel zelf!

PACK 1
NAAM: FLEDGLING WARRIORS
PRIJS: €7.99
RELEASE: NU BESCHIKBAAR
UITDAGING: MAKKELIJK
INHOUD: 1 DUNGEON, 2 NIEUWE MAPS

Fledgling Warriors bevat The Astral Temple als nieuwe dungeon (los: €3.99), die nieuwe items als beloning biedt. Op de map Band of Bandages (€2.99) zijn ervaringspunten te verdienen en op de map Wretches and Riches (€2.99) is goud je beloning.


PACK 2
NAAM: UNDAUNTED HEROES
PRIJS: €9.99
RELEASE: 25 MEI
UITDAGING: MOEILIJK
INHOUD: 1 DUNGEON, 2 NIEUWE MAPS

In het Undaunted Heroes-pack vinden we één nieuwe kerker genaamd Inner Sanctum (€3.99) met items als beloning. De map Wealth before Health (€3.99) levert goud op, terwijl de map Lords of the Grave (€3.99) beloont met ervaringspunten.

PACK 3
NAAM: LOST ALTARS
PRIJS: €14.99
RELEASE: 25 MEI
UITDAGING: NVT
INHOUD: 10 CLASSES

Het Lost Altars-pack doet het iets anders dan de eerste twee packs. Deze bestaat namelijk uit tien verschillende altaren die elk een exclusieve class met zich meebrengen. Los kopen? Dan betaal je €1.99 per stuk. De beschikbaar classes zijn Destrier, Titan, Sorceress, Faerie, Skylord, Ogre, Marksman, Savant, King en Queen.

PACK 4
NAAM: RISE OF THE DELIVERANCE
PRIJS: €3.99
RELEASE: 1 JUNI
UITDAGING: MEDIUM
INHOUD: 4 STORY MAPS

In Rise of Deliverance krijgen we vier story maps, te weten Battle of Zofia Harbor (€3.99), Outpost Rescue (€3.99), Flight from the Ruins (€3.99) en Siege of Zofia Castle (€3.99). Het toffe is dat deze vier maps samen een prequel vormen voor het hoofdverhaal in Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia.

PACK 5
NAAM: CIPHER COMPANIONS PACK
PRIJS: €4.99
RELEASE: NNB
UITDAGING: NVT
INHOUD: 4 NIEUWE CHARACTERS

Het Cipher Companions-pack bestaat uit twee losse packs (€3.99 per stuk) genaamd Cipher Legends I en Cipher Legends II. Beide pakketten bevatten twee nieuwe personages, die je krijgt op een bestaande map. Als dat hele ‘Cipher’-gebeuren je niets zegt trouwens, dan kan dat kloppen, aangezien dat de naam is van de Fire Emblem Trading Card Game die alleen in Japan is verschenen.

Hoewel nog niet alle packs verschenen zijn, is het best wel simpel in te schatten of ze de moeite waard gaan zijn. Onze eerste tip: speel eerst de volledige game uit voordat je überhaupt een van de stukken dlc gaat kopen. Die nieuwe ervaringspunten en items en dergelijke zijn leuk, maar waarom geld uitgeven aan content als je nog niet eens alle content gespeeld hebt die de game zelf te bieden heeft? Heb je dat gedaan en smacht je naar meer, dan is Rise of Deliverance als prequel natuurlijk het meest interessant, gevolgd door de eerste twee packs aangezien daar echt speelbare content in te vinden is.


Als je dan nog écht niet genoeg hebt van de game, dan blijven er nog twee opties over – al vindt ondergetekende het een beetje te veel van het goeie om keiharde knaken neer te tellen voor simpelweg nieuwe classes of vier personages uit een Trading Card Game waar nog nooit iemand in Nederland van gehoord heeft. Kortom, eerst maar even Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia zelf doorspelen dus!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Hmm, 45 euro voor DLC.. beetje belachelijk

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren