1. Wikipad-ontwikkelaar klaagt Nintendo aan wegens afneembare Switch-controllers

Wikipad-ontwikkelaar klaagt Nintendo aan wegens afneembare Switch-controllers

Gamevice, de ontwikkelaar van Wikipad, heeft Nintendo aangeklaagd vanwege patentschending van het concept van afneembare controllers.

De Wikipad is een tablet met Android-besturing die de focus legt op gamen. Gamevice heeft daarvoor ook afneembare controllers ontwikkeld. Nintendo Switch gebruikt een vergelijkbaar concept, waarbij controllers aan een scherm kunnen worden vastgezet om de console als handheld te gebruiken.

Volgens Gamevice heeft Nintendo hun gepatenteerde ideeën gekopieerd en eist zowel een schadevergoeding als een ban op de verkoop van Switch-systemen.

Gamevice bracht de Wikipad uit in 2013. Op het apparaat zijn onder anderen Fifa 14 en Mortal Kombat te spelen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bart Vermeulen Ik ben Bart en game al sinds het vingervlugge driejarige kind dat ik was op de NES van mijn broer. Retro games en zielvernielers als Dark Souls zijn mijn favoriete games, maar kan ook genieten van mensen in het water pleuren in RollerCoaster Tycoon. Voor het leven verslaafd aan Diablo 2. Mijn favoriete game is Metroid Prime.

Reacties

 • Gaan we weer…

 • Zucht, alles voor het geld. En die naam kwam mij al bekend voor (Heb zo'n ding voor mijn iPhone 7 plus), en dat ding koste 150€ en ondersteunt dan niet eens alle games, dus hoe kunnen ze met zo'n onding nou Nintendo aanklagen? Op de Switch werken die dingen namelijk WEL met alle games die er voor uitkomen, en heb je de keuze om de Pro controller te kopen. Alsof ze een kans maken dat ze dit winnen, de manier waarop je dat ding aan je iPad/iPhone bevestigd is compleet anders!

 • Omdat jij niet snapt hoe een patent werkt.

 • Nou Extace, leg jij eens uit waarom deze aanklacht gegrond is.

 • Nou verklaar jij dan waarom hij niet gegrond is?

 • Dat zeg ik niet. Ging mij meer om de houding. Verderop in de comments is Extace wat liever, en music mag toch best hier over klagen zonder gelijk als "dom" bestempeld te worden? Ach, laat ook maar. Het is weekend. :)

 • apple heeft al vaak het zelfde gehad en vaak nog verloren ook. de iphone 6 leek al op een mobiel van een chinees merk.

 • Ik snap netzomin patenten dan dat jij gedrag snapt. Zo maak je in ieder geval geen vrienden. Alsnog wil ik je een fijne dag wensen.

 • Ik snap netzomin patenten dan dat jij gedrag snapt. Zo maak je in ieder geval geen vrienden. Alsnog wil ik je een fijne dag wensen.

 • Maak je niet druk joh, hij snapt het ook niet. Het is meer stoer doenerij vanachter een pc. En dan vlug op Google/Wikipedia naar dure woorden en de betekenis van patenten zoeken.

 • Hallo Tommy, hoe stoer bepaalde mensen willen doen maakt mij niet uit, maar ik ben te oud om samen met hem op school gezeten te hebben. Hij zal toch een beetje respect moeten leren. Zoniet heeft hij toch een probleem als hij me in het echt tegen komt. Normaal gesproken is mijn motto dat een vreemdeling een vriend is die ik nog nooit hebt ontmoet. En als ik voor het eerst op iemand reageer die ik nog nooit eerder gesproken heb zou ik iets meer respect getoond hebben. Zo eindigde ik ook nog steeds met dat ik hem een fijne dag wensen. Maar uiteraard krijg ik van hem geen reactie.

 • @Extase ik heb jou nog nooit eerder gesproken of op jou gereageerd, vanwaar dan zo'n achterlijk botte reactie? We kunnen niet overal even veel verstand van hebben. Ik weet zeker dat ik rondjes om je draai wat muziek maken op een keyboard betreft, zo heeft iedereen zijn eigen kwaliteiten. Mijn passie is muziek. En als je na zo'n tijd zelfs te laf bent om openbaar je excuus aan te bieden zegt mij dat al genoeg. Ik zou je dan ook nooit in het echt willen tegengekomen. Want volgens mij ben jij een Tolkie. Ik reageer niet vaak maar lees wel altijd de reacties onder de nieuws delen en jij denkt altijd al dat je stoer bent en alles kan. Nou, ik dagen uit om eens langs te komen om muziek met mij te maken. Kijken of dat je dan nog steeds zo goed bent. Ik denk dat ik over de vloer zal rollen van het lachen wat jij zal produceren.

 • RIP Nintendo.

 • Logisch toch. Als Nintendo tech kopieerd en de patenten schendt. Het concept is weliswaar gekopieerd, maar ik denk niet dat ze gaan winnen.

 • Nintendo checked de patenten eerst zelf tig keer. Ze gaan dus niet winnen.

 • 9/10 keer worden dit soort zaken geschikt en zal nintendo 1 malig x bedrag overmaken. Vaak wel wat duurder dan dat je vooraf rechten had gekocht voor het patent.

 • Als Nintendo denkt of zeker weet dat ze dit winnen gaan ze niet schikken. Vergeet niet dat de patenten voor de Switch zelf ook gewoon goedgekeurd zijn.  Dit bedrijf krijgt waarschijnlijk een leger van advocaten op zich gestort waarin voor dat bedrijf een alles of niets situatie bestaat. De situatie kan zomaar omdraaien waarin het een faillisement betekend voor de aanklagende partij.  Game bedrijven zijn al zovaak aangeklaagd. Sony, Nintendo en Microsoft zelfs met xbox live. Vaak wordt de zaak ingetrokken wanneer ze inzien dit nooit te kunnen winnen. Gevolgd door gigantische schadeclaims.  Kansloze missie dit. Bovendien lijkt dit apparaat niets eens op de joycons. De beschrijving van afkoppelende controller is te ruim.  Dit is em…
  http://m.ebay.co.uk/itm/322407331313?…  Het mooie is nog wel dat dit apparaat zelf inbreuk maakt op een patent van Nintendo. De D-pad is gepatenteerd door Nintendo.

 • Lol, als ze met dat ding de vergelijking willen treffen met de joycons…

 • In the worst case scenario, Nintendo may have to settle the case or license the patent in question. In the past, the Japanese company had been sued over Nintendo 3DS. Tomita Technologies had accused Nintendo of infringing on its 3D camera technology that lets users see in 3D without having to use 3D glasses. Nintendo lost the battle in 2013, and was required to pay Tomita $30.2 million in damages.  en soms verliezen ze… of denk je dat bedrijven als wikipad zonder goede advocaten zomaar een rechtszaak beginnen?

 • In hun patent staat ook nog dat het afkoppelbare ontwerp samen wordt gehouden door een "flexable bridge section" iets wat de joycons niet hebben.  Kansloos dit.  Die zaak van de 3DS hebben ze in hoger beroep gewonnen…
  https://www.engadget.com/2017/03/20/f…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren