1. IG Q&A: Wat is/was jouw favoriete game-accessoire?

IG Q&A: Wat is/was jouw favoriete game-accessoire?

Bij het gamen gebruiken we allemaal een controller, of muis en toetsenbord. Ook zijn er soms andere accessoires die te pas komen bij het gamen, zoals camera's en move controllers. Welke gamers fijn vinden en wat lekker speelt is heel persoonlijk. Daarom vragen we onze redactie: Wat is of was jouw favoriete game-accesoire?

Simon Zijlemans
VR is me net teveel gedoe, dus ik ga voor de PlayStation Move. Ja, het werd gaar odersteund en heeft dus zijn potentie nooit kunnen waarmaken. Maar het werkte wel echt perfect op een manier waarop de Wiimote dat nooit deed. Wat een dingen man. Ik weet nog de eerste keer dat ik die sportsgame speelde en gewoon pijlen van m'n rug haalde en op m'n boog spande. Eeuwige zonde dat Sony de Move zo knullig behandeld heeft, want hardwarematig is het een van de weinige add-ons geweest die échte een nieuwe ervaring wist aan te boren.

Laura Kempenaar
Mijn favoriete game-accessoire was heel lang Kinect. De mogelijkheden van iets besturen met beweging vind ik nog steeds heel erg interessant. Het is jammer dat Kinect zeker op Xbox One een pijnlijke dood is gestorven, want behalve in games had de tech ook goede mogelijkheden voor de medische wereld en zelfs de ruimtevaart. Heeft Microsoft ons een te rooskleurig beeld voorgehouden van de tech? Misschien wel, maar in bijna alle games die ik speelde, deed Kinect wel wat het beloofde. Dat die manier van gamen dan weer niet zo populair is geworden, dat is jammer maar niet onvoorstelbaar. Stiekem zit ik toch ook liever met een controller onderuit gezakt op de bank, maar ik vind het nog steeds magische technologie als ik bijvoorbeeld terugdenk aan mijn memorabele uurtjes in The Gunslinger.

Eline Oosterloo
Ik ben van Pokémon en Nintendo 64 als sinds ik zes jaar oud was. Daarom ga ik voor de Transfer Pack voor die console als mijn favoriete accessoire. We hadden er altijd twee thuis, samen met Pokémon Stadium en Pokémon Blue en Yellow. Daarmee brachten we onze pokémon uit de Game Boy-spellen naar de N64 om mee te vechten. Daarnaast konden we op een groot scherm (dat licht gaf!!) onze beestjes trainen en verder gaan in het verhaal. Wat een hemelse functie was dat, aangezien er ook nog Doduo en Dodrio-modi waren, waardoor je Pokémon Blue en Yellow op 3x de normale snelheid kon spelen. Als je dat eenmaal gewend was, wilde je nooit meer anders.

Bert de Vries
De oranje NES zapper. Niet de grijze, de oranje. Die is beter. Wat heb ik een goede herinneringen aan dat ding! Elke verkoop-je-zoldertroep -markt struin ik af op zoek naar het ding dat bij mij ooit verloren is geraakt. Niet dat ik er overigens iets mee kan... Hoewel ik nog een schitterende NES heb staan, werkt die zapper alleen met oude beeldbuizen en die heb ik dan weer niet. Jammer maar misschien ook wel beter. Worden de herinneringen alleen maar mooier van.

Bastiaan Vroegop
Inmiddels woon ik zo'n beetje in mijn Oculus Rift. Het voelt een beetje karig om hem als 'accessoire' te bestempelen, omdat je dankzij die bril toegang krijgt tot een compleet ander soort game. Maar strikt gezien is het maar een apparaatje dat je op een pc aansluit. Overigens zet ik dan graag heel flauw de Oculus Touch-controllers op de tweede plek, want het is werkelijk briljant hoe je daarmee je handen naar de virtuele wereld kunt transporteren.

Lars Cornelis
De Sharpshooter voor de PlayStation 3. Oke, er waren praktisch geen games die de gun ondersteunde maar dat weerhield mij er niet om er eentje aan te schaffen, gewoon voor de heb. Het stuk plastic is in vele opzichten veel interessanter dan de Aim Controller voor PlayStation VR. De Sharpshooter is bijvoorbeeld voorzien van een verstelbare kolf, een herlaadknop aan de onderkant van waar het magazijn zou zitten (alsof je dus echt een nieuw magazijn erin ramt) en het voorstuk is te verschuiven, alsof je een granaatwerper gebruikt of shotgun herlaad. Oh en hij is ook nog eens brandweerwagenrood. Daar kan het gortdroge, kale, witte stuk plastic dat Sony voor VR introduceerde toch gewoon met geen mogelijkheid tegenop?

Michel Musters
Inmiddels zit het in zo'n beetje elke controller standaard ingebouwd, maar de Rumble Pack voor de Nintendo 64 was toen hij uitkwam echt een game changer. Als ik het mij goed kan herinneren, waren de eerste games die ik met de Rumble Pack gebruikte Star Fox 64 (oftewel Lylat Wars in Europa) en GoldenEye 007. Wat een ervaring! De schoten die ik loste in de James Bond-shooter voelde ik echt trillen in mijn handen en Lylat Wars liet de controller af en toe zo hard bibberen dat hij bijna uit mijn handen glipte. Tegenwoordig is rumble zo'n natuurlijke bijkomstigheid dat je er niet meer van opkijkt. Pas wanneer een game het niet toepast, valt het opeens op.

Dennis Mons
Mijn lievelingsperipheral was een enorme piece of shit, maar goddomme wat was ik er trots op: de Wiress Controllers voor Atari 2600. Die dingen waren in Nederland niet makkelijk te vinden, maar ik had ze. Sterker nog; ik heb ze nog steeds! Mijn vrienden vond het maar machtig interessant dat je draadloos kon spelen. Tot ze erachter kwamen dat 'spelen' een ruim begrip was met die 'pro-line'. Ten eerste zaten er dikke 9-voltbatterijen in de controllers zelf, waardoor ze bulky waren (en snel leeg) en ten tweede waren ze verbonden met een radiosignaal. Dus als je niet goed zat, kon je er nauwelijks nauwkeurig mee spelen. Hoe dan: awesome hebbedingetjes.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Het 4-player kabeltje voor m'n GBA!

 • Mijn muis.

 • DK Bongo's op de Cube. Jungle Beat en Donkey Konga.  Hoewel niet echt speciaal, maar de microfoon bij de Dreamcast en vooral bij de game Seaman.
  Man wat een rare ervaring.

 • De Aim controller voor me PS VR !
  Wat is dat toch tof !

 • controller natuurlijk! zonder die accessoire speelt het niet prettig :)

 • De game converter zodat je NTSC en JAP spellen kon spelen op je europese SNES. Dat waren magische tijden :D

 • De Fire FX converter, ik heb hem nog voor Chrono Trigger.

 • Dat was het! Ik heb mijn SNES al lang geleden verkocht met een hele lading aan US games.. Spijt!

 • -

 • Ik heb het nooit kunnen bemachtigen, maar voor de Ace Combat games zou ik graag zo'n Hori Flightstick hebben.

 • Bongos, wii fit, wii zapper, wii wheel…allemaal extraatjes waar ik nooit geld aan heb willen verspiller

 • Mijn PS4/PS3 Controllers, PS4 Camera, én de Playstation Move! :D  Oeps, bijna vergeten, mijn Wii Wheel voor Mariokart! :D

 • De Game Genie voor de NES. Niet vanwege de cheats, maar als je NES last had van het bekende knipperende lichtje en je de spellen niet aan de praat kreeg, werkten ze gelukkig altijd via de Game Genie.

 • Gameboy Light Magic. Een vergrootglas met lampje waardoor je ook in het donker on spelen.

 • aantal memory cards

 • Natuurlijk met kop en schouders boven de rest, boven alles de diskette kopieer apparaat voor de SNES. Game lenen of huren en binnen 5 min heb je die voor life in je collectie. Tofste game device ooit. Echt een niet normaal geweldig ding. Diskette kostte iets van 10 voor 3 gulden ofzo. Hier kan niks tegenop. Ik heb zeker meer dan 600 games voor mn SNES liggen op diskette. Dat waren nog eens tijden… priceless letterlijk en figuurlijk!

 • Mijn Logitech-racestuur. Nog geen moment spijt gehad van die aankoop.

 • Voor mij toch wel de NES Advantage Joystick, man man man wat ik heb kapot veel gespeeld met dat ding destijds.
  Mooi bijkomend voordeel is dat je met 1 druk op de knop een actie kon reperteren(Turbo functie), en dan ook nog eens de snelheid kon instellen van hoe snel die actie herhaald moest worden.
  Ook was deze controller onverwoestbaar, had je hem op schoot was het iets onhandiger hanteren, maar zet deze joystick op tafel dan kon je echt tekeer gaan op dat ding.
  Iets wat met de huidige generatie controllers/joycons toch een stuk minder is. • De Super gameboy voor de SNES !

 • Mijn xbox one elite controller.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren