1. Phil Spencer denkt dat cross-play met PS4 onwaarschijnlijk is

Phil Spencer denkt dat cross-play met PS4 onwaarschijnlijk is

Phil Spencer bespreekt zijn visie van de eventuele toekomstige cross-play met PlayStation 4.

Microsoft geeft al tijden aan interesse te hebben in cross-play, ook met PlayStation 4. Het betreft hier onder andere games als Minecraft, Ark Survival Evolved en Rocket League, die met cross-play samengespeeld zouden kunnen worden over verschillende platforms.

Sony lijkt hier echter niets voor te voelen. Eerder werd dit al duidelijk toen de Better Together-update uitgebracht werd voor Minecraft, waardoor de game cross-play ondersteunt over verschillende platformen. Alleen Sony leek hier geen interesse voor te hebben, waardoor de PlayStation 4 en PlayStation een van de weinige consoles zijn die niet van deze functie profiteren.

Het is duidelijk dat de reden hiervoor niet is dat cross-play moeilijk realiseerbaar is. Eerder voegde een Fortnite-bug per ongeluk cross-play toe aan de game, waardoor het een paar uur lang mogelijk was voor PlayStation 4- en Xbox One-spelers om tegen elkaar te spelen. Toen dit ontdekt werd is deze feature snel verwijderd door Epic Games.

Phil Spencer, die kortgeleden is gepromoveerd tot Executive Vice President of Gaming bij Microsoft, heeft tijdens de Brazil Game Show aangegeven dat hij niet optimistisch is over cross-play met PlayStation 4:

"We onderhandelen constant met Sony," vertelt hij aan Gamespot , "Ik heb enorme moeite met het uitspreken van hun argumenten en redenen... " Spencer noemt de beperking omtrent multiplayer als een reden dat men hetzelfde apparaat koopt als hun vrienden, wat een voordeel is voor Sony door de grotere hoeveelheid verkochte PlayStation 4-consoles.

Hij voegt hieraan toe dat Sony waarschijnlijk niet snel van gedachte zal veranderen:

"Ik denk niet dat iedereen dezelfde aanpak heeft wat betreft het systeem. Ik ga dus niet zeggen dat er helemaal geen mogelijkheden meer zijn, maar ik denk dat sommige fundamentele redenen en scenario's bijna onveranderlijk zijn. Ik denk dus niet dat er snel wat aan zou veranderen bij Sony."

Sony heeft hier niets over vrijgegeven en geeft vooralsnog geen reactie op de situatie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

 • Kijk, ik he. Beide consoles. Maar dit is gewoonweg de arrogantie van Sony.

 • Beetje jammer ja

 • Geef sony is ongelijk ;).

 • Slimme business decision, zeker, maar niet echt #ForThePlayers. Ik denk dat ze uiteindelijk wel toegeven. Over een paar jaar, wanneer de grenzen van wat een console een console maakt nog dunner zijn geworden.

 • Ook Sony gaat nog een keer op zn figuurlijke bek.  Het is gewoon een naar trekje die consolebouwers hebben wanneer ze aan de top staan. Nintendo maakte enorme fouten met de n64 en de Wii u nadat ze marktleider waren met de Snes en Wii…puur uit arrogantie.
  Sony maakte blunders met de PS3 na het succes van de PS2.  Misschien is het ook gewoon iets Japans. Al is crossplay niet toestaan amper iets wat ze zal raken. Je ziet dezelfde trekjes weer terug keren. Sony zegt altijd dat ze “for the players” zijn maar daar blijkt niets van gezien hun standpunten.  Hoe dan ook Microsoft moet eerst maar eens zorgen dat ze weer wat fatsoenlijke exclusive titels krijgen. Tot die tijd zal de PS4 altijd een streepje voor hebben qua games.

 • Geef Sony is ongelijk? Ooit bedacht dat er mensen met een Playstation graag crossplay zouden willen? De nieuwe minecraft is bijvoorbeeld te spelen op IOS, Android, Xboxone, PC en Nintendo Switch, maakt niet uit op wat voor platform je speelt, je kan altijd samen bij elkaar in het level. Ps4 wordt hierin als enige uitgesloten.

 • De PS4 wordt uitgesloten door Sony en door niemand anders, haha. :P

 • Klopt, kiezen ze zelf voor. Maar met meer dan 100 miljoen geregistreerde gebruikers blijkt Minecraft toch behoorlijk populair. ;)

 • "…Spencer noemt de beperking omtrent multiplayer als een reden dat men hetzelfde apparaat koopt als hun vrienden, wat een voordeel is voor Sony door de grotere hoeveelheid verkochte PlayStation 4-consoles."  Hij geeft dus zelf ook aan dat hij snapt waar het vandaan komt, en persoonlijk denk ik dat Microsoft hetzelfde zou doen als zij marktleider was. Is natuurlijk wel makkelijk om dit toe te willen voegen als de andere partij het beter doet (lees dit als het verkochte aantal apparaten).

 • Xbox verdient het meeste aan cross-play, waarschijnlijk dat Sony daarom niet meegaat. Uiteindelijk zal cross-play wel de standaard worden.

 • Sony wilde het tijdens de ps3 periode (toen ze kleiner waren dan microsoft).. Die gaven Sony toen ook een dikke middelvinger…

 • Nu geven ze hun fans een middelvinger.

 • En dat deed Microsoft toen niet dan robskeee?

 • Oh sorry ik dacht dat het nu over Sony ging.
  Phil weet dat Sony geen crossplay wilt en maakt daar nu gebruik van door te zeggen: Kijk, wij hebben crossplay met alle apparaten/consoles maar behalve met Sony omdat Sony dat niet wil, kijk eens hoe koppig hun zijn.
  Het is 1 kinderachtig spelletje in mijn ogen.

 • Oh sorry ik dacht dat het nu over Sony ging.

 • Mwah Sony sluit alleen de Xbox uit ;). Zijn genoeg spellen cross play met de PC en met de Switch DQ10. De Switch en Xbox hebben cross play meer nodig.  Heeft wel zen meerwaarde. Maar we zijn tegenwoordig niks anders gewend.

 • Mooi al die mensens die dan hier roepen: "Microsoft zou dit andersom ook doen!".  Dus Sony doet iets wat een prachtige ontwikkeling in de weg staat en de reactie is dat Microsoft het net zo zou doen? Jemig, je hebt echt wel een roze bril op als je Sony zelfs hier nog om verdedigt.  Iemand met een echte voorliefde voor gamen, zou hebben gezegd dat het jammer is en dat het een mooie ontwikkeling zou zijn om cross-play te kunnen gamen. Jammer dat sommige mensen daar te fanboy voor zijn. Applaus.

 • Of wij (ik voel me aangesprokem omdat ik toch enigszins de kant van Sony heb gekozen bij dit bericht) reageren zo omdat anderen doen alsof alleen Sony dit zou doen in deze situatie, en dat is gewoon niet waar. Het zou inderdaad tof zijn om overal crossplay te hebben.  Jij ziet fanboys, ik zie mensen die misbruik maken van een negatief bericht over Sony.

 • Ik zal het je nog makkelijker maken: ik bedoelde specifiek jou en ShadowhunterrX.

 • Helemaal met je eens Blue.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren