1. N-Gage QD moet prijs drukken

N-Gage QD moet prijs drukken

Nokia kondigt een nieuwe N-Gage versie aan. De N-Gage QD zal enkele verbeteringen bevatten en daarnaast vervallen er enkele onderdelen om de prijs te drukken. Als eerste zal het wisselen van een spel makkelijker worden gemaakt. Er zal een slot aan de buitenkant zitten zodat het spel in één keer erin gedrukt kan worden. Daarnaast zal de vierpunts druktoets geen drukbare knop meer bevatten maar zal er een nieuwe knop onder de vierpunts druktoets verschijnen.

De N-Gage QD zal er ook visueel op vooruit gaan aangezien het beeldscherm iets scherper wordt. Ook wordt de speaker en de microfoon op een andere plaats neergezet zodat er normaal getelefoneerd kan worden. Als laatste zal de batterij langer meegaan.

Naast deze aanpassingen zal de N-Gage QD ook enkele onderdelen moeten missen. Zo zal de MP3- en radiofunctie eruit gesloopt worden. Daarnaast zal de N-Gage QD geen triband ondersteunen maar meerdere telefoons uitbrengen voor de juiste gebieden.

Al deze wijzigingen zorgen voor een nieuwe verkoopprijs van 99 dollar (82,02 Euro) in combinatie met een contract. In het pakket zal ook Tony Hawk en de N-Gage Arena zitten. De N-Gage QD komt in mei naar Europa, Azië en Afrika terwijl de Amerikanen tot juni moeten wachten. Als laatste meldde Nokia dat er vijftig nieuwe N-Gage titels dit jaar het daglicht zien. 75% van de spellen zal N-Gage arena ondersteunen.

Naast de gegevens zijn er ook zeven foto's vrijgegeven van de N-Gage QD.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik ben benieuwt hoe deze zal verkopen.

 • Eindelijk komen de Amerikanen later aan de buurt :D

 • een goede vooruitgang, maar ik blijf erbij dat het niet echt werkt, handheld en telefoon in een…….want je blijft met teveel knoppen zitten!!!  overigens: de N-gage QD oogt wel mooi :)

 • Ik hoop inderdaad dat deze beter wordt dan de vorige versie. Als het nog betaalbaar blijft ook, dan schaf ik er heel misschien wel eentje aan (ondanks alle commentaar dat het apparaat krijgt).

 • als de games goedkoper worden en er betere games komen, overweeg ik mss nog deze te halen:) maar ik had eigenlijk liever dat ze de bel functie eruit hadden gelaten en de MP3-speler en radio erin.

 • ze zijn hardleers. Wie wil er nou volwaardige games spelen op een telefoon met priegelknoppen??

 • ik vond bij de eerst n-gage die scherm zo bout klein…en dan ook nog verticaal scherm :S  eens kijken wat deze gaat doen :P

 • Ik denk dat ze de mp3 speler er hebben uitgehaald zodat je geen games meer kan downloaden. lijkt me logies want een nieuwe N-gage kost 90 euro pre-paid bij de correct. dus zo duur zal een mp3 speler niet zijn.

 • zit er wel veel beter uit.. nu maar hopen dat het niet zo groot wordt en zo log zeg maar..

 • Ik vind em er best mooi eruit zien eigenlijk, maar ik denk dat ie evenhard zal floppen als de eerste.

 • Ja, ik snap ook niet echt goed waarom ze niet inzien dat dit niet gaat werken…

 • Ik denk dat een flop er weer zit aan te komen ze willen gewoon ook afgaan die Nokia of ze zijn gewoon erg hardleers maar op een gegeven moment leren ze t wel(en anders zijn ze gewoon dom :D).

 • Een telefoon is een telefoon en een handheld is een handheld, deze twee kun je nooit zo combineren dat dat beide functies volledig tot hun recht komen. Bovendien hebben ze MP3- en radiofunctie eruit gesloopt. Ook het missen van de triband is een achteruitgang in een wereld waarin communicatie voorop staat. Naar mijn mening kun je gewoon beter een goede telefoon en een GBA kopen.

 • flopperdeflop

 • Dat van die prijs kan echt wel kloppen hoor. de Nokia 3300 is een doodgewone GSM met MP3-speler en radio en kost in de meeste winkels nog meer dan 300 euro. de n-gage met meer functies kost nog minder dus. verwacht dus maar dat de prijs van de QD zo'n 150 euro wordt en dat is niet veel meer dan de SP.

 • Wordt deze ook krachtiger dan de n-gage 1 ? Ik bedoel, spellen die vanaf mei uitkomen, kun je die dan nog spelen op de oude n-gage ? of wordt het eenzelfde soort update als de gba sp ( daar kun je niks op spelen wat op de oude gba niet kan )?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren