1. Dit was het nieuws: The Game Awards 2017 en PUBG voor mobile

Dit was het nieuws: The Game Awards 2017 en PUBG voor mobile

In dit artikel geven we je een overzicht van wat er allemaal is gebeurd in gameland voor als je het een weekje niet goed hebt gevolgd.

Zelda: Breath of the Wild-uitbreiding The Champions' Ballad nu uit

The Champions' Ballad, de tweede uitbreiding voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild, komt vandaag beschikbaar op de Switch en Wii U.

De dlc werd via een nieuwe trailer getoond op The Game Awards. Spelers komen meer te weten over de vier Champions en prinses Zelda.

Link krijgt een voertuig in de uitbreiding, de Master Cycle Zero, een soort motor. Hierop kan hij sneller door de spelwereld rijden. Spelers moeten daarvoor wel eerst alle nieuwe uitdagingen weten te verslaan.

Hoewel precieze details over de inhoud niet bekend werden gemaakt, waren er nieuwe Shrines te zien. Ook moet de uitbreiding een nieuwe kerker bevatten.


15 jaar oud GoldenEye 007-record verbroken door speedrunner

Het vijftien jaar oude GoldenEye 007-record voor het eerste level is verbroken door speedrunner Karl Jobst.

Vijftien jaar lang hield de Amerikaan Bryan Bosshardt het record voor het snelst uitspelen van het eerste level, Dam, in GoldenEye 007 voor Nintendo 64. Na het zetten van dit record is het 128 mensen gelukt om het eerste level ook in 53 seconden uit te spelen. Lang werd gedacht dat het onmogelijk was om sneller door het level te razen. Zaterdag bewees de Australiër Karl Jobst het tegendeel door het record met één seconde te verbreken, waardoor het record nu op 52 seconden staat. Hij laat weten dat dit "de beste run" is die hij ooit heeft gedaan.

GoldenEye 007 staat bij velen in het geheugen als een van de beste first-person shooters van zijn tijd. Dat is niet zo vreemd, rekening houdend met het feit dat deze Rare-game het derde best verkochte spel is op de Nintendo 64.

De speedrunner kreeg tijdens de run maar liefst drie speed boosts, omdat hij geraakt werd door bewakers. Dit, meldt Jobst, is slechtst drie keer gebeurd in de 250 uur die hij in dit gedeelte van de game heeft gestoken. Daarbij had hij een zogeheten fast gate, wat gewoon betekent dat hij een poort kreeg die snel open ging.

Bekijk hieronder het moment waarop de speedrunner het record verbrak.


In The Valley of Gods van Firewatch-studio aangekondigd

Firewatch-ontwikkelaar Campo Santo heeft In The Valley of Gods onthuld.

De adventuregame werd met een trailer onthuld op The Game Awards. Hoewel er nog weinig over de titel bekend is, is te zien hoe spelers archeologische vondsten doen in Egypte.

Campo Santo kwam een paar jaar terug met de adventure Firewatch, waarin spelers in de huid kruipen van een boswachter die bosbranden tegen moet gaan. De titel staat bekend om de sfeervolle spelwereld en de genuanceerde dialogen.

In The Valley of Gods moet in 2019 verschijnen. Een platform is nog niet bekendgemaakt.


Mega Man 11 aangekondigd, Mega Man X-games komen opnieuw uit

Capcom werkt aan Mega Man 11, zo heeft het bedrijf gisteren tijdens een livestream aangekondigd. De acht Mega Man X-games moeten volgend jaar daarnaast ook opnieuw uitgebracht worden.

Mega Man 11 moet in de tweede helft van 2018 op pc, PlayStation 4, Xbox One en Switch verschijnen. De game heeft niet net als Mega Man 9 en 10 sprites als graphics, maar achtergronden die met de hand zijn gemaakt, gecombineerd met driedimensionale personagemodellen.

Daarnaast komen alle acht de Mega Man X-games volgende zomer naar pc, Xbox One, PlayStation 4 en Switch. Het is niet bekend of de titels worden gebundeld vergelijkbaar met de Mega Man Legacy Collection, of dat ze los beschikbaar komen.

Tot slot komen Mega Man Legacy Collection en Mega Man Legacy Collection 2 in 2018 naar Switch. Deze collecties, die de mainline Mega Man-games verzamelen, zijn eerder al op pc, PlayStation 4 en Xbox One uitgekomen. Het is niet bekend of de collecties alleen digitaal of ook fysiek voor Switch verschijnen.


Bizarre nieuwe beelden van Death Stranding

Hideo Kojima's nieuwe game Death Stranding werd van een gloednieuwe trailer voorzien tijdens The Game Awards vanochtend.

De trailer toont hoofdpersonage Sam, gespeeld door The Walking Dead-acteur Norman Reedus, op een soort slagveld waar vreemde dingen gebeuren.

Death Stranding is in de maak voor PlayStation 4 en is de eerste game van Hideo Kojima sinds hij is vertrokken bij Konami. Kojima is de maker van de Metal Gear-reeks. Een releasedatum voor Death Stranding is nog niet bekend.


Ervaar het nostalgische PS2-dashboard als PS4-thema

Deze maand wordt een PlayStation 4-thema uitgebracht dat is gebaseerd op het dashboard van PlayStation 2.

De ontwikkelaar Truant Pixel beweert wel twee jaar bezig te zijn geweest met het prototype van dit thema, zodat deze zo trouw mogelijk is aan het PlayStation 2-design. Niet alleen de visuele aspecten zijn nagebootst, maar ook de geluiden van PlayStation 2. Wel zijn de beelden verbeterd, zodat deze in hoge resolutie op HD- en 4K-beelschermen kunnen worden weergegeven.

Daarbij zijn ook de beelden en geluiden tijdens het opstarten van PlayStation 2 nagemaakt, zodat deze klinken wanneer de PlayStation 4 met dit thema opstart. Het thema zal ongeveer 2,99 euro kosten en komt op 6 december uit. Dat is dezelfde dag waarop een collectie Jak & Daxter PlayStation 2-klassiekers uitgebracht wordt voor PlayStation 4.


Nieuwe Tomb Raider-game aangekondigd door Square Enix

Ontwikkelaar Square Enix heeft een nieuwe Tomb Raider-game aangekondigd via Twitter.

De aankondiging komt van de officiële Twitter-pagina van Tomb Raider. In de tweet staat: "Square Enix is verheugd om groot nieuws met jullie te delen volgend jaar. Om eerlijk te zijn willen we het nu met jullie delen, maar we nemen dit keer een andere aanpak. Een nieuwe Tomb Raider-game is op komst".

Verder wordt omschreven dat fans erg belangrijk zijn voor de ontwikkelaars en dat er geen lange periode zit tussen de onthulling en releasedatum. "Onze tocht samen zal beginnen met een groot evenement in 2018. We kunnen simpelweg niet wachten om jullie mee te nemen op Lara Crofts ultieme avontuur."

Meer informatie ontbreekt nog. De vorige Tomb Raider-game, Rise of the Tomb Raider, verscheen op Xbox One, pc en PS4, dus de kans is groot dat deze platforms weer de game gaan ontvangen.

Jak 2, Jak 3 en Jak X: Combat Racing vanaf woensdag op PS4

De PS2-titels Jak 2, Jak 3 en Jak X: Combar Racing komen op woensdag op PSN voor PlayStation 4 te staan.

Begin dit jaar kwam de eerste Jak & Daxter al beschikbaar voor PlayStation 4 om te downloaden. De games komen apart op de PlayStation Store te staan, maar er wordt tevens een bundel met alle games aangeboden.

Alle Jak-games worden weergegeven in 4K op een PlayStation Pro en in 1080p op een normale PlayStation 4. Verder worden er Throphies toegevoegd, alsmede Shareplay en Remote Play.

De Jak & Daxter-reeks bestaat uit een drietal platformgames die op PlayStation 2 zijn uitgekomen, alsmede een racegame. De spellen zijn ontwikkeld door Naughty Dog, de studio die later titels als Uncharted en The Last of Us maakte.


SoulCalibur 6 voor PS4, Xbox One en Steam aangekondigd

SoulCalibur 6 is vandaag tijdens The Game Awards onthuld.

De fighter komt in 2018 naar pc via Steam, Xbox One en PlayStation 4. Bandai Namco toonde een eerste trailer van de game waarin bekende gezichten uit de franchise zijn te zien.

Meer informatie over de game is nog niet bekend.


Twee PUBG-games in de maak voor smartphone

Uitgever Tencent werkt aan twee verschillende PUBG-games voor smartphone.

De eerste game, genaamd PlayerUnknown's Battlegrounds: Army Attack , lijkt beladen met actie. Zo zien we in de trailer stunts uitgevoerd met motoren en vele explosies. Daarnaast zien we gevechten die op zee plaatsvinden; spelers krijgen in de game de mogelijkheid om met verschillende bewapende boten te vechten. PlayerUnknown's Battlegrounds: Army Attack wordt ontwikkeld door Timi Studio, de ontwikkelaar achter Honor of Kings , een moba die in China erg populair is.

De tweede game heet PUBG Mobile: Battlefield en wordt ontwikkeld door Tencents Lightspeed & Quantum Studio. Deze game lijkt te gaan voor een ervaring die meer lijkt op de originele PlayerUnknown's Battlegrounds.

Volgens analist Daniel Ahmad worden beide games gemaakt in Unreal Engine 4. Het is nog niet duidelijk wanneer de games lanceren of hoe veel deze gaan kosten. Wel heeft de Chinese uitgever Tencent aangegeven dat de spellen eerst in China uitkomen, maar dat deze later ook in de rest van de wereld verschijnen.

Beide trailers zijn te zien het artikel van InsideGamer.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren