1. Wat Spelen we dit weekend? - 27 en 28 januari

Wat Spelen we dit weekend? - 27 en 28 januari

Vandaag kwamen twee langverwachte games uit: Dragon Ball FighterZ en Monster Hunter World. Wij bij de gameredactie keken naar de games uit dus we gaan lekker aan de slag dit weekend. Sommige van ons gaan echter lekker terug naar de PlayStation 2 en Martin gaat lekker puzzelen. Wat spelen jullie dit weekend? Laat het weten in de comments en alvast een fijn weekend!

Thijs Barnhard
Ik geloof dat ik in 2008 op de Wii al een keer ben begonnen aan Okami, maar dit weekend gaat ie er eindelijk echt aan geloven.Dat is bijna tien jaar later, maar van wat ik ervan begrijp is die game heel mooi oud geworden. Sowieso heb ik wel zin om een traditionele Zelda-achtige game te spelen want dat is alweer veel te lang gelden. Ik heb de afgelopen week ook een klein begin gemaakt aan de remake van de allereerste Resident Evil. De tank-besturing is echt even wennen, maar ik verbaas mij vooral over hoe spannend die game meteen al is. Eens kijken of ik dit weekend genoeg moed bij elkaar kan verzamelen om verder te spelen dan de eerste gang met een zombie.

Martin Verschoor
We Were Here Too staat dit weekend op de planning. In deze co-op puzzel game van Total Mayhem Games is het de bedoeling om samen al puzzelend een kasteel door te banjeren. Nou ben ik echt super goed in samenwerken en het communiceren via walkie talkies...dus als je een week niks meer van me hoort, dan weet je nu dat ik ergens vast zit in een puzzel van We Were Here Too.

Dennis Mons
Ik wil bij dezen mijn liefde uitspreken voor mijn collega Lucas van Gamer.nl, want hij heeft Super Mario Odyssey voor me meegenomen. Probleem is alleen een beetje dat ik vermoed dat ik vrijwel geen sociaal contact zal hebben met wie dan ook dit weekend. Gelukkig heb ik het voor elkaar gekregen om mijn vriendin een Ori-fanaticus te maken, dus terwijl zij los gaat met het witte vlinderkonijnbladdingetje, ga ik lekker shoppen voor leuke hoedjes en nieuwe broeken in Odyssey. Goeie deal.

Jacco Peek
Dat kan maar een game zijn: Dragon Ball FighterZ. Ik heb tijdens de bèta al het een en ander kunnen spelen, maar door connectieproblemen en het ontbreken van een tutorial had ik er minder plezier mee dan ik hoopte. Tot gisteren, want toen heb ik eindelijk geleerd hoe de controls exact werken en is combo’s maken opeens een fluitje van een cent. De gameplay is heerlijk en ik heb tijdens mijn eerste potjes tegen mijn broertje zwetend zitten gillen naar het scherm omdat het zó spectaculair is. Ook voor de verhaalmodus heeft Arc System Works gelukkig gekeken naar de flauwe grapjes uit Dragon Ball Super. Ik ben er wel bang voor dat de gevechten die je in deze modus voert snel repetitief worden, maar al met al is FighterZ voor mij nu al de beste Dragon Ball-game ooit gemaakt.

Arran Winmai
Ik wacht al maanden op Monster Hunter en vandaag is hij er dan eindelijk. Ik kan niet wachten om mijn controllers op handen te nemen en die monsters eens even flink te laten zien wie de baas is. Er kan eigenlijk niet genoeg benadrukt worden hoeveel ik vooruitkijk naar de game, dus ik ga lekker smullen en bijna non-stop spelen. De enkele uitzondering is de speldag op zaterdag. Ik weet niet welke bordspellen het worden, maar daar ga ik ook lekker mee aan de slag. Daarna ga ik gewoon weer terug naar Monster Hunter. Bereid je maar voor, Nergigante!

Eline Oosterloo
Dragon Ball FighterZ is uit en dat betekent dat mijn vriend het over niets anders kan hebben dan deze game. Hij heeft mij dan ook heel lief aangekeken deze game te spelen, dus dat is wat ik ga doen. Ik ben niet zo goed in fighting games, maar het is Dragon Ball, dus ik doe mee! Hopelijk bak ik er wat van met mijn favoriete personages Vegeta, Super Saiyan 2 Gohan en Android 18. Gisteren heb ik met wat Dragon Ball Z Abridged-afleveringen nog inspiratie opgedaan. Als ik met Vegeta een potje win, zal ik standaard “You’re either perfect or you’re not me!” roepen. Ik hoop dat ik win!

Wes Rijckaert
Het heeft even geduurd, maar dit weekend ga ik nog dieper duiken in Dragon Ball FighterZ. De afgelopen week heb ik al flink kunnen spelen en uitvoerig de offline modi kunnen testen. De servers zijn sinds vandaag online dus deze ga ik dan ook goed aan de tand voelen. Gisteren heb ik mijn broertje alle hoeken van het speelveld laten zien en ik hoop deze zegereeks online voort te kunnen zetten. Zie ik je online?

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Assassin's Creed 3 tot en met 13 februari blijf ik AC games spelen daarna ga ik al mijn game tijd in Kingdom Come Deliverance steken.  Blegh ik haat dbz Abridged het heeft een aantal leuke stukjes maar de rest van de tijd slaan ze de plank volledig mis. Of ik kan er gewoon niet tegen dat ze mijn favoriete anime te kakken zetten dat kan natuurlijk ook.

 • Ze zeggen dat mensen die Soulsborne games spelen houden van zelfkastijding, maar wat is spelen van Ac 3 dan wel niet?

 • Helemaal gek op de sarcasme en cynische grapjes van DBZ Abridged. Leukste is als ze plotholes refereren zoals powerlevels

 • Tja sommige mensen vinden de game kut. Ik geef de game een 8,5 want bij elke playthrough geniet ik van deze game. Toegegeven Ratonhnhaké:ton is als personage minder maar de rest van de game is imo goed.

 • Had bij 3 alleen een beetje het probleem dat hij niet goed liep voor mijn gevoel op x360 of ps3… Misschien nog een keer uitspelen op pc dan maar als jij een 8.5 geeft Meta! Ik geef de game een 7 voor de staat waar die zich toen in bevond.

 • AC 3 is inderdaad slecht ontvangen maar heb persoonlijk de haat nooit echt begrepen. Zeker geen slechte game.

 • Omdat de intro zo sterk, maar ook enorm lang duurde in AC3, voelde het middenstuk gerusht en werd de game slechter en slechter naarmate het einde naderde.  imo

 • Kunnen jullie van IG niet een keer de site opschonen, volgens mij zie ik al 5 jaar dezelfde "populaire games" lijst, met skyrim op 1 en tombraider op 2 en nog meer ouwe meuk in de lijst. Daarnaast krijg ik steeds popups met nieuws uit de oertijd, ik zie nu: lees ook: Beste Game E3 2014 battle - the legend of Zelda Wii U versus halo. Ligt dit soms aan mijn browser of is het echt al zo lang niet bijgewerkt?

 • Er scheen ooit een nieuwe site te komen die dit en andere problemen zou oplossen. Maar toen we die het meest nodig had verdween het. Honderden dagen gingen voorbij en af en toe komt er nog een teken van leven. Maar er moet nog veel gebeuren voordat we ermee geholpen worden.

 • Totdat de vuurnatie aanviel. Die zin miste ik nog ergens.

 • Volgens mij moet die nieuwe site er nu eindelijk bijna zijn (eind januari?). Dus als ze het nu gaan opschonen lijkt me echt niet meer nodig.

 • Ok als er een nieuwe site komt nog beter!

 • Zeker, maar tot nu toe niets meer gehoord er over. Dus het zal mij benieuwen.

 • Verder met Street Fighter 5 arcade edition en verder met the last guardian.

 • Nier Automata. De true ending gaat komen!
  Verder nog Crash N Sane Trilogy en ik denk ook Ape Escape 2. Gouwe ouwe.

 • Ik heb het druk met tentamens, maar daar tussendoor misschien wat tijd voor Nier aautomata. Heb toch wat moeite met die game, is op sommige momenten net iets te werd voor mij. Toch wil ik hem wel graag uitspelen.

 • Gran Turismo Sport.

 • Jepp me 2 nieuwe update afwerken

 • Same here, Monza rules!

 • Verder met Dark Souls 3. Nog drie bosses te gaan: Nameless King, Lothric Prince en Soul of Cinder.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren