1. 'Gaming Creator Pilot' helpt game-streamers op Facebook

'Gaming Creator Pilot' helpt game-streamers op Facebook

Videogame-streamers krijgen meer opties op Facebook met de 'Gaming Creator Pilot'.

Streamers kunnen al enige tijd op Facebook terecht om hun publiek te bereiken. Nu wordt een speciaal programma gestart voor streamers van games vergelijkbaar met de functies op Twitch en YouTube. Het social media-platform is al een jaartje aan het experimenteren met gaming-streamers, wat volgens het bedrijf een groot succes is geworden. Nu worden meer 'Gaming Creators' verwelkomd bij de pilot. Fans kunnen hun favoriete streamers steunen met betalingen tijdens sommige livestreams. Facebook meldde het volgende: "Wegens het succes van onze initiële experimenten gaan we het verdienmodel van fan-support uitbreiden naar meer gaming creators, inclusief deelnemers van onze initiële pilot-programma."

De mensen die geaccepteerd worden voor het programma kunnen livestreamen in 1080p/60fps in plaats van de huidige 720p/30fps met Facebook Live. Ook zal Facebook streamers helpen om ontdekt te worden en worden uitzendingen ook over Instagram en de Oculus-omgeving gedeeld. Lees het uitgebreide verslag hier. Inschrijven als gamestreamer kan via een speciale pagina.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

  • Facebook…stop je geld ergens anders in, zoals het optimaliseren van Facebook zelf.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren