1. Nieuwe game maker Hyper Light Drifter geannuleerd door Square Enix

Nieuwe game maker Hyper Light Drifter geannuleerd door Square Enix

De nieuwe game van Teddy Dief, de ontwikkelaar van Hyper Light Drifter, is geannuleerd door Square Enix. Dief vertrekt bij de Montreal-studio van de uitgever.

Nadat Teddy Dief de geprezen indiegame Hyper Light Drifter uitbracht, ging hij in 2016 aan de slag als creative director bij Square Enix Montreal, de studio achter Hitman Go en Lara Croft Go. Hij werkte daar inmiddels al twee jaar aan een nog onaangekondigde game met een team waarin onder andere Fez-programmeur Renaud Bédard zat.

Op zijn blog laat Dief weten dat hij zijn "droombaan" verlaat en zich weer volledig gaat richten op het ontwikkelen van indiegames. "Mijn team en ik werkten aan een game die ik zo graag met jullie had willen delen, maar de strategie van de studio veranderde en ons project paste daar niet meer bij. Gelukkig blijft het getalenteerde team werkzaam aan andere projecten. Echter voelt hierdoor dit niet meer als de plek voor mij om het soort werk te doen dat ik graag wil doen - verhalen vertellen via game design."

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Hopelijk meer games zoals Hyper Light Drifter van deze man, wat een fantastische game is dat zeg…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren