1. Update: WSJ-rapport Star Wars Battlefront 2 verkoopcijfers incorrect

Update: WSJ-rapport Star Wars Battlefront 2 verkoopcijfers incorrect

Update: Wallstreet Journal meldde dat Star Wars Battlefront negen miljoen kopieën verkocht. Echter zijn er veel minder exemplaren verkocht, slechts zeven miljoen. Wel meldde Blake Jorgensen dat ze verwachtten negen miljoen te verkopen, waardoor het verschil even groot is. Percentueel gezien is dit nog steeds een flinke toename.

Origineel bericht: Microtransacties keren binnenkort terug naar Star Wars Battlefront 2.

EA verkocht afgelopen jaar negen miljoen kopieën van Star Wars Battlefront 2, wat een miljoen minder is dan het bedrijf had voorspeld. Als oorzaak hiervan wijst hoofd van financiën Blake Jorgensen naar de ontvangst van de lootboxes. Dit maakt hij bekend in een interview met Sarah Needleman van de Wall Street Journal.

In het interview laat hij ook weten dat EA "binnen een paar maanden" lootboxes terug wil brengen. Wanneer precies is nog niet bekend, "als het klaar is" is het antwoord dat Jorgensen leverde. De lootboxes werden in eerste instantie verwijderd omdat spelers in de bèta klaagden dat het een oneerlijk voordeel gaf aan spelers die er geld aan uitgaven.

Dit is een gevoelig onderwerp voor EA en toen de vraag gesteld werd waarom er geen cosmetische lootboxes zijn antwoordde Jorgensen dat ze voorzichtig moeten zijn om de canon van Star Wars niet te schenden. Toentertijd was al duidelijk dat microtransacties weer terug zouden keren naar het spel. Wat voor vorm dit precies aan zal nemen is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • Dat over die cosmetische lootboxen blijft een waardeloos excuus in mijn ogen. Maar goed, we zullen zien hoe de lootboxen terugkomen. Velen hier hebben al aangegeven dat de game prima te spelen is zonder lootboxen, dus als dat zo blijft haal ik deze game misschien nog wel een keer.

 • Precies, alleen al een personage zoals Luke Skywalker is in ongelofelijk veel verschillende outfits te zien in de films. Een Leia ook bijvoorbeeld. Hell, zelfs van Darth Maul, die maar in 1 film zat, zijn andere varianten van te vinden in de canon. Ze kunnen hier zoveel mee doen.

 • Daarnaast kon je in deel één ook met diverse varianten Stormtroopers spelen dus is inderdaad een makkelijk excuus.

 • @blue_blade_3  Al komt de lootbox terug, de game is hartstikke goed. Je hebt nu al heel snel je favoriete hero's en star cards vrijgespeeld. Daarnaast is het verschil tussen een speler met de laagste level star cards en epic star cards niet zo groot als men doet vermoeden.

 • Niet echt een verrassing. De *get crystals* knop is nooit verwijderd geweest.

 • "Voorzichtig met Canon van starwars"  *denkt terug aan Han Solo op de dansvloer…*

 • EA is echt zo'n drammerig kind. Zo een die iets wilt wat niet mag van zijn ouders en daarvoor flink op zijn flikker krijgt, maar toch beetje bij beetje doorgaat terwijl de situatie aan het afkoelen is. Uiteindelijk heeft het dan toch zijn zin en zitten ze er lekker zelfvoldaan bij van "Hebbie je lekker druk gemaakt om niets, want ik heb toch mijn zin.". En uiteindelijk hadden ze tich "gelijk", want mensen hebben toch massaal het spel gekocht, ondanks dat EA maar minimale concessies heeft gemaakt.

 • EA…

 • Goed om te zien dat het de laatste dagen van ea zijn. Maar of het onder microsoft beter word is nog te bezien..

 • "In het interview laat hij ook weten dat EA "binnen een paar maanden" lootboxes terug wil brengen. Wanneer precies is nog niet bekend, "als het klaar is" is het antwoord dat Jorgensen leverde. De lootboxes werden in eerste instantie verwijderd omdat spelers in de bèta klaagden dat het een oneerlijk voordeel gaf aan spelers die er geld aan uitgaven."  Lootboxes zijn nooit verwijderd. Die gruwelijke kutdingen zijn helaas de toekomst volgens EA. Het enige wat ze tijdelijk hebben uitgeschakeld is de mogelijkheid ze met echt geld te kopen. Ze dragen ook gigantisch bij aan de grind, wat bewijst hoe fucking scummy ze zijn.

 • Is het voor Disney niet tijd om een hartig woordje met Ea te spreken over hoe zij met de star wars licentie omgaan

 • Dit artikel heeft totaal geen nieuwswaarde. Alles wat in dit artikel staat was al bekend.  Insidegamer en andere sites maken graag gebruik van de 'Hate train' op lootboxes. Levert gemakkelijk clicks en views op. Goedkoop.  Dit gaat allemaal ten koste van de onderliggende game, die overigens zeer goed is!

 • Jeetje, wie had dat aan zien komen.

 • YES gelukkig!! de echte gameplay komt eindelijk terug!

 • Microtransacties , wie er mee begonnen ?? ®OCKsTar ??  Beter dit , hoe kom je ervan af ?? ik weet wij zijn de reden dat je geld verdwijnt in het cosmetische barbie poppetje van je.

 • nope. "The first known instance of a loot box system is believed to be the Chinese free-to-play game ZT Online (or simply Zhengtu) released in 2007 by the Zhengtu Network."  https://en.wikipedia.org/wiki/Loot_bo…  Wie had verwacht dat een Chinees bedrijf daadwerkelijk orgineel was…

 • Is het spel free to play dan dat zij het volpompen met micro meuk ?

 • "EA verkocht afgelopen jaar negen miljoen kopieën van Star Wars Battlefront 2, wat een miljoen minder is dan het bedrijf had voorspeld." = 1 Miljoen minder.  "Wallstreet Journal meldde dat Star Wars Battlefront negen miljoen kopieën verkocht. Echter zijn er veel minder exemplaren verkocht, slechts zeven miljoen. Wel meldde Blake Jorgensen dat ze verwachtten negen miljoen te verkopen…" = 2 Miljoen minder.  "…waardoor het verschil even groot is." Klopt dus niet.Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren