1. Op Verzoek - De leukste overwinningsanimaties in games

Op Verzoek - De leukste overwinningsanimaties in games

Winnen, daar houden wij allemaal van. Ook in videogames is dit het geval en daarom zijn er veel animaties om een overwinning te vieren. Ook wij vinden winnen fijn en daardoor vroegen wij ons af wat de leukste overwinningsanimaties zijn in games.

Yamcha vs Nappa (Dramatic Finish) - Dragon Ball FighterZ
Dragon Ball FighterZ is, naast een geweldige fighting game, ook nog eens een prachtige adaptatie van de populaire anime. Alle personages, aanvallen en locaties zijn tot in de kleinste details perfect nagemaakt. Als de ultieme fan-service heeft Namco Bandai zelfs nog de ‘Dramatic Finisher’ geïntroduceerd. Wanneer je aan bepaalde vereisten voldoet, speelt de game verschillende iconische scenes uit de anime na. Bijvoorbeeld de dood van Yamcha aan de hand van een Saibamen.

In Dragon Ball FighterZ krijgt Yamcha echter de kans om een koekje van eigen deeg te geven aan Nappa, de Saiyan die de Saibamen aanstuurt. Om deze animaties te zien moet je Nappa verslaan terwijl je als Yamcha speelt op de ‘Rocky Field (Noon)’-map en je moet het gevecht winnen met een zware aanval. Als je dit doet raakt Nappa gefrustreerd en stuurt hij een Saibamen naar Yamcha om hem op te blazen. Yamcha reageert echter te snel en knalt met een Kamehameha het groene wezentje rechtstreeks terug naar Nappa. Hierdoor ontploft de Saibamen in het gezicht van de grote bruut, wat ervoor zorgt dat hij degene is die verslagen in een krater ligt. Yamcha heeft 29 jaar moeten wachten, maar heeft eindelijk zijn welverdiende wraak kunnen nemen!


Junkrat (Play of the Game) – Overwatch
Na een potje Overwatch krijgen spelers altijd de ‘play of the game’ te zien. Deze zijn soms verdiend en vaak niet, maar er gaat desalniettemin een animatie van het personage aan vooraf. Deze filmpjes kunnen spelers zelf instellen en ze kunnen verkregen worden in de lootboxes of gekocht worden met geld dat spelers in het spel verdienen.

Junkrat is één van de personages en ook hij heeft een selectie aan animaties om van te kiezen. Bij Junkrat zit duidelijk een steekje los en dat is te merken aan de manier waarop hij omgaat met explosieven. Zo lanceert hij zichzelf in één van de clipjes door op een mijn te stappen en deze af te laten gaan. De leukste animatie is er echter eentje waar hij een bom afschiet, maar deze terug stuitert en hem op een ‘ongemakkelijke plek’ raakt. Lullig.


Kung Lao (Fatality) – Mortal Kombat
Mortal Kombat staat bekend om het geweld en bloed dat erin voorkomt. Toen de originele Mortal Kombat uitkwam schrok men dus best van de fatility's. Na een tegenstander verslagen te hebben is er soms de optie “Finish Him”. Als dat wordt gedaan, is er een 'Fatality'-animatie die best bruut is. Het bekendste voorbeeld is als Sub Zero iemands hoofd eraf rukt en de ruggenwervel er nog aan hangt.

De bekendste kiezen is natuurlijk gemakkelijk, maar er zijn een hele boel fatality’s. Zo is er ook Kung Lao. Hij heeft twee variaties van een konijntje uit een hoed. Eentje knaagt, net zoals in Monty Python, de keel van zijn slachtoffer open. Bij de ander wil de tegenstander het konijn niet aannemen, waarna Kung Lao hem ermee doodslaat. De leukste is echter eentje waar hij zijn hoed op de grond gooit en als een cirkelzaag gebruikt om zijn tegenstander over de lengte in twee te zagen. Nu heeft hij meer dan een gespleten persoonlijkheid.


Right here, Right Now (Score!) – Fifa 18
In Fifa 18 zijn er enorm veel manieren om het maken van doelpunten op je eigen manier te vieren. Cristiano Ronaldo staat er om bekend dat het zijn eigen ingestudeerde vieringen heeft na het scoren van een doelpunt. In Fifa 18 heeft de Portugese superster daarom ook een aantal verschillende juichmanieren in het spel zitten. Een daarvan is de zogeheten ‘Right here, Right Now-celebration’.

Met deze overwinningsanimatie laat de Fifa-speler weten dat hij gescoord heeft door middel van zijn vinger naar zichzelf te wijzen om vervolgens een sprong van 180º te doen en zijn armen wijd te houden. Wanneer deze animatie gedaan wordt door Cristiano Ronaldo zelf, roept hij keihard ‘SSSIIIIIII’, zijn beroemde schreeuw die hij onder meer deed tijdens de uitreiking van de Gouden Bal in 2014. De Right Here, Right Now-animatie kan gedaan worden door RB/R1 ingedrukt te houden en B/Rondje in te drukken .


Disconnected (Boast) - Call of Duty: Black Ops 3
Naast een uitstekende first-person-shooter is Call of Duty: Black Ops 3 ook een game waarbij spelers kunnen laten zien hoe blij zij zijn wanneer er wordt gewonnen. In Black Ops 3 zitten namelijk een heleboel verschillende soorten overwinningsanimaties. Na elk gewonnen potje kunnen spelers die in de top drie eindigen hun animaties laten zien. Zo is er ook de boast gesture ‘Disconnected’ die spelers kunnen kiezen als hun Taunt.

De ‘Disconnected’-taunt is afgeleid van een dancemove die de Amerikaanse rapper Drake deed in zijn videoclips van het nummer ‘Hotline Bling’ uit 2015. Al snel werd het danspasje erg populair en ging het enorm viral. Ontwikkelaar Treyarch wist hier natuurlijk ook van en besloot om het toe te voegen aan Call of Duty: Black Ops 3. Tijdens de overwinningsanimaties zakt de speler door zijn knieën en doet hij een aantal bewegingen met de armen.

[poll 938] Alleen winnaars ervaren het ware genot van deze filmpjes, maar ook voor losers is dit een fijn lijstje van alles wat ze mislopen. Of je nou een winnaar of een verliezer bent, dit waren de vijf leukste overwinningsanimaties in games. Winnen jullie ook weleens en hebben jullie nog leuke voorbeelden? Deel het in de comments.[/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • Gewoon een goeie teabag in Halo :)

 • Ja, maar dat is niet echt een animatie die je zie nadat het potje is afgelopen.

 • True, voldoet misschien niet helemaal aan de voorwaarde. Toch is het de universele, go-to move om je superioriteit op een intellectuele, doch dubbelzinnige wijze over te brengen aan de tegenstander. I like it.

 • Haha, prachtig omschreven!  Met als gevolg de keyboard warrior variant van "kom mee naar buiten dan": 1v1 me noob!

 • Waar is Banjo (BK)? :O

 • Final Fantasy met typerend muziekje. Best wel iconisch.

 • Donkey kong country

 • Ik vind de Mortal Combat animatie erg vrouwonvriendelijk.. ;)

 • #metoo

 • Geen Jak & Daxter vermelding voor het vinden van een Powercell?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren