1. Dit was het Nieuws: Rockstar stelt Red Dead Redemption 2 uit

Dit was het Nieuws: Rockstar stelt Red Dead Redemption 2 uit

In Dit was het Niews bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Meer originele Xbox-games op komst voor Xbox One

Meer games van de originele Xbox worden beschikbaar voor de Xbox One, maar "het blijft lastig".

Dit meldt het hoofd van Xbox Phil Spencer op Twitter. Toestemming verkrijgen om de games te gebruiken is meer werk dan voor Xbox 360-games. Daarom zullen er niet zoveel originele games zijn als Xbox 360-games en zullen ze ook minder vaak uitkomen. Dat het niet duidelijk is hoeveel spellen er gaan komen meldde Dave McCarthy al in juni .

Op het moment zijn er dertien oude games beschikbaar op Xbox One, waaronder Psychonauts, Ninja Gaiden en Star Wars: Knights of the Old Republic. Welke er nu aan komen is nog niet bekend.

Rockstar stelt Red Dead Redemption 2 uit tot oktober

We zullen nog even moeten wachten op de release van Red Dead Redemption 2. Rockstar heeft woensdag namelijk aangekondigd dat de game is uitgesteld tot oktober.

In een bericht aan de fans verontschuldigt Rockstar zich voor de vertraging: "We bieden onze excuses aan iedereen aan die teleurgesteld is door dit uitstel. Hoewel we hadden gehoopt dat de game eerder uit kon komen, hebben we een beetje extra tijd nodig voor polish . We willen je oprecht bedanken voor je geduld en hopen dat wanneer je de game kunt spelen, je eens zal zijn dat het wachten het waard is geweest. In de tussentijd kun je deze screenshots van de game bekijken. We verheugen ons erop om in de komende weken meer informatie met jullie te delen."

Red Dead Redemption 2 verschijnt 26 oktober voor Xbox One en PlayStation 4. Van een eventuele pc-versie is momenteel nog een sprake. Vorige week hebben we alles wat we tot nu toe weten over de game voor je op een rijtje gezet. Gemist? Je leest hem hier terug.

Betaalde online service voor Nintendo Switch verschijnt in september

Nintendo is van plan zijn betaalde online service voor de Switch in september 2018 te lanceren. Dat heeft Nintendo laten weten op Twitter.

Het bedrijf geeft verder geen details over de service. Uit de strategische meeting die het bedrijf met investeerders heeft gehad wordt duidelijk dat Nintendo aan "aantrekkelijke programma's en content" voor de service werkt. Later in het jaar moeten er meer details aangekondigd worden.

De betaalde online service voor Switch had eigenlijk afgelopen jaar al moeten lanceren, maar werd meerdere keren uitgesteld. Nintendo noemde eerder al een abonnementsprijs van 19,99 dollar per jaar (omgerekend zo'n 16 euro per jaar). Dat is goedkoper dan PlayStation Plus en Xbox Live Gold, maar het is niet bekend wat Nintendo voor dat bedrag wilt aanbieden.

Wel liet Nintendo al weten dat het de bedoeling is dat klassieke Nintendo-games speelbaar worden via de online dienst. Zolang men een abonnement heeft, zijn alle retrogames voor zo lang als gamers willen speelbaar. Het lijkt waarschijnlijk dat deze service de Virtual Console, een dienst waarmee spelers oude games op Nintendo-consoles konden kopen, gaat vervangen.

Ook is het de bedoeling dat de online multiplayermodi van games, ook van titels die nu al uit zijn, achter de betaalde service vergrendeld worden. Vooralsnog is dit gratis op Switch.

Switch is vorig jaar 14,86 miljoen keer verscheept

Er zijn in 2017 wereldwijd 14,86 miljoen exemplaren van de Switch verscheept, zo laat Nintendo weten.

Met dit aantal zijn de totaalcijfers van de Wii U, de vorige console van Nintendo, al ingehaald. De Wii U is in totaal namelijk 13,56 miljoen keer verscheept. Nintendo verwacht dat het 17,74 miljoen Switch-consoles zal hebben verscheept tegen eind maart. De 3DS is daarbij in totaal 71,99 miljoen keer verscheept sinds de handheld gelanceerd is.

Nintendo heeft ook bekendgemaakt hoe de verdeling van verscheepte Switch-consoles in elkaar steekt. Japan krijgt 25 procent van alle consoles, Amerikaanse landen krijgen 40 procent van de Switch en alle andere landen vormen samen de overgebleven 35 procent.

Er zijn ook cijfers bekendgemaakt over Switch-software. Zo zijn er in 2017 9,07 miljoen exemplaren van Super Mario Odyssey verscheept, 7,33 miljoen exemplaren van Mario Kart 8 Deluxe, 6,7 miljoen exemplaren van The Legend of Zelda: Breath of the Wild en 4,91 miljoen exemplaren van Splatoon 2.

Test je Sniper-skills in de nieuwe modus van Fortnite: Battle Royale

Er is een nieuwe tijdelijke modus beschikbaar in Fortnite: Battle Royale waarbij Snipers belangrijk zijn.

In de zogenoemde Sniper Shootout-modus ligt de focus, net als bij andere tijdelijke modi, op een speciale gameplay-stijl. Dit keer zijn de Snipers aan de buurt.

In Sniper Shootout kunnen de Battle Royale-spelers alleen gebruik maken van de verschillende soorten Snipers, Bol Action en Semi-Auto, en Revolvers. Bij het openen van een Chests en Supply Drops zijn dit dan ook de enige soort wapens die als loot verkrijgbaar zijn. De nieuwe modus is na de 50v50, High Explosives -en Sneaky Silencer-modi de vierde tijdelijke modus die beschikbaar is in Fortnite: Battle Royale.

Spelers kunnen tot en met 2 februari tijdelijk hun Sniper-skills testen tijdens de Sniper Shootout-modus in Fortnite: Battle Royale.

Verder heeft Epic Games bekendgemaakt dat er binnenkort een nieuw soort wapens naar de Battle Royale-modus van Fortnite. Het belooft in het menu, dat bij het opstarten van de modus te zien is, dat er een wapen komt dat grote schade zal gaan doen met een nog groter magazijn. Er is nog niks bekend over het wapen, op de vrijgegeven afbeelding heeft het iets weg van een soort minigun, dat al beschikbaar is in de Save the World-modus van het spel.

Mario Kart Tour voor smartphones aangekondigd

Nintendo heeft een Mario Kart-applicatie voor smartphones aangekondigd die dit fiscale jaar nog moet lanceren.De app, Mario Kart Tour, moet voor april 2019 verschijnen voor smartphones en is nu in ontwikkeling, aldus Nintendo op Twitter. Het bedrijf heeft verder nog geen details gegeven.

Nintendo noemt Mario Kart Tour een "mobiele applicatie". Hoewel Mario Kart Tour in essentie een game kan zijn, zou het mogelijk ook een applicatie of een game kunnen zijn die samenwerkt met een andere Mario Kart-game, bijvoorbeeld op de Switch. De één na bestverkochte Nintendo-game afgelopen jaar was Mario Kart 8 Deluxe op de Switch. Alleen Super Mario Odyssey verkocht meer. Het is dus niet gek dat Nintendo werkt aan een nieuwe Mario Kart.

Het bedrijf heeft al diverse games op smartphones uitgebracht. Na het sociale spel Miitomo, dat later dit jaar offline gaat, heeft het ook mobiele games rondom Animal Crossing, Super Mario Run en Fire Emblem uitgebracht. Daarnaast heeft het samen met Niantic en GameFreak het populaire Pokémon Go gelanceerd.

'Gaming Creator Pilot' helpt game-streamers op Facebook

Videogame-streamers krijgen meer opties op Facebook met de 'Gaming Creator Pilot'.

Streamers kunnen al enige tijd op Facebook terecht om hun publiek te bereiken. Nu wordt een speciaal programma gestart voor streamers van games vergelijkbaar met de functies op Twitch en YouTube. Het social media-platform is al een jaartje aan het experimenteren met gaming-streamers, wat volgens het bedrijf een groot succes is geworden. Nu worden meer 'Gaming Creators' verwelkomd bij de pilot. Fans kunnen hun favoriete streamers steunen met betalingen tijdens sommige livestreams. Facebook meldde het volgende: "Wegens het succes van onze initiële experimenten gaan we het verdienmodel van fan-support uitbreiden naar meer gaming creators, inclusief deelnemers van onze initiële pilot-programma."

De mensen die geaccepteerd worden voor het programma kunnen livestreamen in 1080p/60fps in plaats van de huidige 720p/30fps met Facebook Live. Ook zal Facebook streamers helpen om ontdekt te worden en worden uitzendingen ook over Instagram en de Oculus-omgeving gedeeld.

PUBG Corp werkt aan oplossing tegen third-party-programma’s

PUBG Corp werkt aan een oplossing die cheats in PlayerUnknown’s Battlegrounds harder moet aanpakken. Dit bekent ook dat third-party-programma’s die de gameplay of visuals tijdens het spelen aanpassen onder handen worden genomen.

Een van deze programma’s is ReShade. Dit programma wordt al zo’n beetje sinds de Early Access-tijd gebruik door onder meer speler op Windows. Eerder had Brendan 'PlayerUnknown' Greene het gebruik van ReShade goedgekeurd via Twitter, maar via het PlayerUnknown’s Battlegrounds-forum laat een ontwikkelaar weten dat het programma geblokkeerd gaat worden.

“Deze week zijn we in onze testservers aan de slag gegaan met een nieuwe oplossing die third-party-programma’s die de gameplay of visuals tijdens het spelen aanpassen kunnen blokkeren. ReShade is een van dit soort programma’s dat geblokkeerd zal worden door deze maatregel.”

ReShade PlayerUnknown’s Battlegrounds kan de graphics levendiger maken, maar de bijwerking van het programma is dat tegenstanders hierdoor beter opvallen. Dit betekent dat spelers die ReShade gebruiken een oneerlijk voordeel hebben tijdens het spelen van PUBG.

Planet Earth met Pokémon in nieuwe trailer van Pokémon Go

Pokémon Go heeft vandaag een nieuwe trailer ontvangen in de stijl van series als Planet Earth.

De trailer toont geen in-gamebeelden, maar laat Pokémon zien alsof ze echt in de natuur te vinden zijn. Commentaar wordt geleverd door Stephen Fry, die David Attenborough-achtige observaties maakt. De muziek wordt verzorgd door George Fenton, die eerder muziek maakte voor de documentaires Blue Planet en Planet Earth.

De video viert de komst nieuwe pokémon uit de Hoenn-regio van Ruby en Sapphire. Onder andere Plusle, Minun, Mawile, Masquerain, Wailord en Luvdisc zijn te zien in deze video via het artikel.

Update: 'Nieuwe Assassin’s Creed heet Dynasty'

PlayStation Universe zou exclusief via bronnen binnen Technicolor India, dat in het verleden al samen heeft gewerkt met Ubisoft, informatie hebben gekregen dat het animatieteam werk zou verrichten aan een nieuwe Assassin’s Creed-game.

De nieuwe reeks in de Assassin’s Creed-serie zou Dynasty gaan heten, maar dit kan ook alleen als codenaam gebruikt worden. Als we kijken naar het woord ‘Dynasty’ in de context van de Assassin's Creed-franchise komen we al gauw uit bij de Ming-dynastie, een uitgebreide familie die in de periode van het jaar 1368 en 1644 in China regeerde. Ubisoft bracht in 2016 al eerder een game uit dat zich in dit tijdperk afspeelde, dit was Assassin's Creed Chronicles: China.

Ubisoft heeft nog niet gereageerd op de geruchten of iets naar buiten gebracht over een eventuele Assassin’s Creed-game die zich in China af zal gaan spelen.

Update: PSU zegt dat hun bron niet meer op dit moment werkzaam is bij Technicolor. Verder geven ze aan dat ze niet willen impliceren dat de volgende Assassin's Creed-game zich in Chine gaat afspelen. Zij noemen dit "pure speculatie op basis van de naam die zij hebben gehoord". De site zegt dat ze zeker zijn dat Dynasty de codenaam is voor het project, maar geeft geen bewijs hiervoor.

Minions- en Despicable Me-studio werkt aan Super Mario-film

De animatiefilm rondom Nintendo's populaire personage Mario wordt ontwikkeld door Minions-studio Illumination Entertainment. Dat laat Nintendo weten op Twitter.

Illumination Entertainment staat bekend om de Despicable me-trilogie, Minions en Dr. Seuss' The Lorax. De producent van deze films, Chris Meledandri, werkt tevens aan de Mario-film.

Ook Nintendo's Shigeru Miyamoto is co-producent van de animatiefilm. Hij is de bedenker van Mario, alsmede andere bekende Nintendo-franchises als Zelda en Donkey Kong.

Het was al langer bekend dat Nintendo een westerse animatiefilm wilde maken rondom hun populaire mascotte. Het is nog niet bekend waar de film precies over zal gaan of wanneer hij moet verschijnen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

  • Red Dead Redemption 2 verschijnt 26 oktober voor Xbox One en PlayStation 4. Van een eventuele pc-versie is momenteel nog een sprake. Vorige week hebben we alles wat we tot nu toe weten over de game voor je op een rijtje gezet. Gemist? Je leest hem hier terug.    "Van een eventuele pc-versie is momenteel nog (g)een sprake."    Dit is beter denk ik?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren