1. De Bioscoopstoel #54 – Jurassic World: Fallen Kingdom, The Cloverfield Paradox, Westworld en Solo: A Star Wars Story

De Bioscoopstoel #54 – Jurassic World: Fallen Kingdom, The Cloverfield Paradox, Westworld en Solo: A Star Wars Story

Zoals elke maandag brengt InsideGamer-redacteur Michel je het laatste film- en serienieuws. Deze week staat in het teken van de vele nieuwe trailers die zijn uitgekomen tijdens de Super Bowl in de Verenigde Staten afgelopen nacht. Het is genieten geblazen voor filmfans!

In de bioscoop
Vanaf donderdag draait de horrorfilm Winchester in de bioscoop. De film draait om het Winchester Mystery House, dat nog altijd een toeristische trekpleister is in Californië. De weduwe Sarah Winchester heeft dat huis in het begin van de twintigste eeuw constant verbouwd en allerlei rare gangen en deuren die nergens naartoe leiden laten maken. Volgens haar konden de geesten in het huis namelijk alleen rust vinden wanneer er constant verbouwd werd. Een ideale film om eens te bekijken en daarna tijdens een reis in de Verenigde Staten dit huis echt te bezoeken dus.


Heel wat mensen zitten met rode oortjes in de bioscoopstoel de Fifty Shades-films te bekijken. Donderdag komt de nieuwste film in de reeks, Fifty Shades Freed, uit. De net getrouwde Christian en Ana doen het rustig aan, maar het huwelijk komt in de problemen door nieuwe situaties. De filmreeks is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar gezien de populariteit wakkeren ze toch gewenste gevoelens bij het bioscooppubliek aan.


Hype
Tijdens de Super Bowl afgelopen nacht werd een nieuwe trailer vrijgegeven van Jurassic World: Fallen Kingdom. Hierin is te zien dat men wederom te maken krijgt met genetisch gemanipuleerde dinosauriërs, net als in voorloper Jurassic World. Dit vervolg speelt zich vier jaar na de vorige film af, waarbij Chris Pratt en zijn team proberen de dino’s te beschermen tegen een vulkaanuitbarsting. De film draait vanaf 7 juni in de bioscoop.


Hereditary werd tijdens Sundance Film Festival een van de engste films aller tijden genoemd. In de film, gemaakt door de producent achter het tevens lugubere The Witch, sterft de oma van de familie Grahams en ontdekt de dochter van de familie steeds meer geheimen over haar verleden. De film voert daarmee de spanning goed op tot er blijkbaar zelfs mensen uit de zaal liepen. De film komt op 8 juni in de Amerikaanse bioscopen uit. Hopelijk kunnen we hem niet veel later ook in Nederland verwachten.


De sci-fi-serie Altered Carbon staat inmiddels op Netflix, maar de streamingdienst is nog niet klaar met het cyberpunkgenre. De getalenteerde regisseur Duncan Jones (Moon, Source Code en Warcraft) maakt namelijk de film Mute, die op 23 februari online gaat op Netflix. In een toekomstversie van Berlijn zoekt Leo, een man die door een ongeluk niet meer kan praten, naar zijn verdwenen vriendin. Niet alleen Alexander Skarsgård komt overtuigend over in deze eerste trailer, ook Justin Theroux (The Leftovers) en Paul Rudd lijken in hun element te zijn. Over een paar weken zien we of Jones aan zijn moderne klassieker Moon kan tippen.


Over Paul Rudd gesproken: die speelt natuurlijk de hoofdrol in de nieuwe Marvel-film Ant-Man and the Wasp, waar afgelopen week de eerste trailer van is verschenen. Hierin krijgt Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) haar eigen superheldenpak en wordt ze de Wasp uit de titel van de film. Het wordt de derde Marvel-film van dit jaar: de film verschijnt op 18 juli, zo’n twee maanden na Avengers: Infinity War. Binnenkort verschijnt natuurlijk Black Panther in de bioscoop.


En als we het dan toch over Marvel hebben, mag natuurlijk ook de Super Bowl-reclame van Avengers: Infinity War niet vergeten worden. In de televisietrailer is onder andere te zien hoe Spider-Man hoog in de lucht hangt, maar heel veel superhelden komen in een kort tijdsbestek voorbij. De epische Marvel-film is vanaf eind mei te zien.


In de loop van vandaag moet de volledige trailer van Solo: A Star Wars Story uitkomen, maar op moment van schrijven hebben we alleen de Super Bowl-commercial die vannacht op Amerikaanse televisies te zien was. Solo draait om de vroegere avonturen van het bekende Star Wars-personage Han Solo.

Hoewel er van film vol humor wordt uitgegaan, toont deze eerste reclame eigenlijk vooral een vrij duistere film. De film verschijnt op 24 mei in de bioscoop.


Persoonlijk ben ik vooral blij dat het 2018 is omdat we in april eindelijk het tweede seizoen van de spectaculaire HBO-serie Westworld kunnen verwachten. Zonder al te veel spoilers te willen geven voor mensen die het eerste seizoen nog niet hebben gezien, lijkt de wereld in de serie onherroepelijk veranderd te zijn en levert dat een heel andere dynamiek op. De nieuwe trailer die getoond werd tijdens de Super Bowl is hieronder te zien. Nog even geduld, en mocht je een van de mensen zijn die nog niet aan Westworld is begonnen, dan heb je nu nog tijd om dat te corrigeren!


Alicia Vikander is druk aan de weg aan het timmeren. Niet alleen is ze binnenkort als Lara Croft in Tomb Raider te zien, ze speelt ook naast James McAvoy in Submergence. Hoewel de film nog geen Nederlandse release heeft, heeft hij al wel hoge ogen gegooid op een aantal filmfestivals. In Submergence wordt McAvoy vastgehouden door jihadisten in Somalië, terwijl Vikander op onderzoek is in de diepe oceaan. Ze worden met elkaar verbonden door een mooi liefdesverhaal dat zich een aantal maanden voor deze situaties tussen hen afspeelde.


Ook de zesde Mission: Impossible-film, die de ondertitel Fallout draagt, werd tijdens de Super Bowl van een trailer voorzien. In de trailer is te zien hoe acteur Tom Cruise een heel stel stunts uitvoert – extra indrukwekkend omdat hij die vaak ook echt zelf doet. Op 6 augustus komt de film uit.


De getalenteerde Steven Sodenbergh zou eigenlijk met pensioen gaan, maar kan het toch niet laten. Na de vorig jaar verschenen topfilm Logan Lucky kunnen we vanaf begin mei zijn volgende film zien. In de thriller Insane, die compleet met een iPhone is opgenomen, wordt Claire Foy (bekend van de Netflix-serie The Crown) opgenomen in een gesticht. Daar krijgt ze een stalker. Maar bestaat hij echt, of beeldt ze het zichzelf in?


Nu op Netflix
Een schok in filmland: tijdens de Super Bowl werd een trailer voor de derde Cloverfield-film getoond, The Cloverfield Paradox, die meteen daarna op Netflix verscheen. Een trailer uitbrengen en vervolgens meteen op Netflix beschikbaar stellen is eigenlijk nooit eerder gebeurd. Hieronder is de trailer te zien en mensen kunnen de film dus meteen bekijken. Net als bij de tweede Cloverfield-film, 10 Cloverfield Lane, is het maar de vraag in hoeverre deze film verbonden is aan het origineel. Maar het is een vraag die je wel meteen voor jezelf kunt beantwoorden door Netflix op te starten.


In de wandelgangen
Wonderen zijn de wereld nog niet uit: Indiana Jones 5 wordt de volgende film van Steven Spielberg. Hij zou volgend jaar met de opnames beginnen, zodat de film in 2020 uit kan komen. Eigenlijk wilde Spielberg eerst aan de slag met een nieuwe versie van West Side Story, maar door de casting waar hij vier nog onbekende acteurs voor zoekt, loopt die film wat vertraging op. Er is verder nog nagenoeg niets bekend over de vijfde Indiana Jones, behalve dat de zoon van Indy uit de vierde film (gespeeld door Shia Labeouf) niet terugkeert. Daar zullen veel liefhebbers geen problemen mee hebben.

Ik ben persoonlijk een groot fan van regisseur Luc Besson, dankzij zijn films The Fifth Element en Leon. Netflix lijkt de Fransman ook te kunnen waarderen, want men is in gesprek met hem zodat hij eventueel meerdere films én series voor de streamingdienst kan maken. Hij zou zo’n 30 miljoen dollar per film krijgen van Netflix. Ik ben benieuwd wat dit gaat opleveren. Zolang het beter is dan zijn wat zielloze recente film Valerian, vind ik het prima!


Het werd al eerder bekendgemaakt dat HBO een serie wil maken van de populaire comicreeks Watchmen – ja, dezelfde franchise als waar Zack Snyder een decennium geleden een indrukwekkende bioscoopfilm van maakte. Nu heeft HBO een pilot – een eerste aflevering – besteld van de serie, dus de kans lijkt groot dat hij er ook echt gaat komen. Waarom dit nieuws mij persoonlijk prikkelt, is dat Damon Lindelof als showrunner zal optreden. Na het van kwaliteit wisselende Lost wist hij met The Leftovers een van de beste series van de afgelopen jaren te creëren. Er is verder nog niets bekend over de serie.

Deze zomer wordt de The Purge-filmfranchise voortgezet met de prequel The First Purge, waarin de allereerste Purge wordt behandeld. The Purge is een jaarlijks evenement waarin alle criminaliteit – inclusief het plegen van moorden – is toegestaan. De makers van de film (of het marketingteam) lijken dankbaar gebruik te maken van de huidige situatie in de Verenigde Staten met president Trump aan het hoofd, aangezien we in de trailer (en op de poster) het bekende rode petje van Trump zien met daarop de naam van de film. Een beetje gewaagd en ook wel een beetje ‘on the nose’, maar toch ook wel een grappige referentie.


Tot zover de wekelijkse film- en serienieuwtjes. Volgende week maandag zijn we er weer met een nieuwe De Bioscoopstoel. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Hereditary lijkt me te gek, vond The Witch ook al erg goed.
  Ook een toffe horrorfilm die eraan komt is Ghostland van Pascal Laugier (Martyrs).  Mooie bioscoopstoel weer………;)

 • Thanks! Ik ga eens wat zoeken over Ghostland!

 • Ik weet niet of je Martyrs (2008 ) al gezien hebt maar dat is echt andere koek dan de meeste horrorfilms. Een film die ik echt met pijn en moeite heb afgekeken haha !

 • Yes, gezien en ik begrijp wat je bedoelt ;)

 • Martyrs is by far de akeligste film ooit, maar hoe dan ook zijn franse horrors niet te evenaren.

 • Valerian zielloos? Dat is puur een mening. Ik vond het een zeer vermakelijke film!

 • Kan zeker! Ieder zijn of haar eigen mening. Ik vond het eerder een zielloos aftreksel van The Fifth Element (dat dan wel weer hevig geïnspireerd was op de comic van Valerian, dat wel).

 • Zelf vond ik de film ook best een aanfluiting. Voor de hoofdrol was echt de verkeerde acteur gecast.. Ik zat mij samen met mijn 2 vrienden compleet te ergeren in de bioscoop. We waren ook de enige in de zaal..

 • Weer een lekker lijstje met games! :-)

 • Genoeg games elders op de site, toch? :)

 • Ja, prima hoor. :-)

 • Zit met de griep thuis dus ik had vanmiddag al de kans om The Cloverfield Paradox te kijken en….  …dat was niet zo best.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren