1. Genoeg te beleven in de wereld van Sea of Thieves - Dev diary

Genoeg te beleven in de wereld van Sea of Thieves - Dev diary

De release van Sea of Thieves komt gestaag dichterbij. Rare heeft intussen weer een nieuwe developer diary rondom de game uitgebracht.

In de video vertelt design director Mike Chapman over de uitgebreide wereld waarin spelers de rol van piraat over kunnen nemen. De wereld is zo vormgegeven dat spelers het idee hebben dat piraten er al lang deel van uitmaken.

Sea of Thieves komt op 20 maart uit voor Xbox One en pc, nadat het spel een aantal bèta's heeft gehad. In de game vormen spelers samen een eigen piratencrew en gaan ze op schattenjacht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Nice dus niet alleen kistjes verzamelen en teruggeven maar een hoop meer in de uiteindelijke game.

 • Sorry, maar ik hoor alleen maar dom gelul over dingen die we al eerder gespeeld hebben. Flauwekul over karakter die voor zichzelf naar de game gekomen zijn… Alsjeblief zeg….  Wat heeft die volgens jou dan verteld wat jij nog niet eerder heb gezien?
  ben best benieuwd.

 • We kenden maar 1 type quest tot nu toe, en dat was schatkaarten krijgen en kisten ophalen en verkopen.  Heb je het filmpje wel gekeken? Ze geven nu aan dat ze o.a. bounties hebben gevoegd, een of andere magischie quests en quests wat betreft skulls halen.
  Wat ik hieronder al aangeef, de lege tenten en gebouwen die op de leeg stonden zijn nu bewoond en de betekenis erachter is gegeven.  Wedden dat jij die dingen nog niet eerder hebt gezien in de beta? Die dingen zaten er namelijk niet in. ;)

 • Dus de andere dingen zijn. Skulls terugbrengen en het andere heeft met magie te maken?. Daarbij de gevechten met kraken en de kisten zoeken. Maar meer zie ik nog niet

 • Lijkt een beetje op damage control nadat uit de beta bleek dat er eigenlijk niet zoveel te doen was…

 • Daar is een beta ook voor toch? ;)

 • Maar als ze nu nog snel dingen hebben toegevoegd is mijn vraag hoe goed werkt het dan.

 • Die tenten/winkels op de outposts stonden er al een jaar maar dan leeg als je opgelet had.

 • Ja maar ik ben benieuwd hoe leuk de opdrachten zijn neergezet. Deze game kan echt 1 briljant zijn en superlang leuk . Of 2 echt super saai na een tijdje. En ik neig steeds meer na optie 2. Dus ik twijfel of ik echt een xbox one s hier voor aan moet schaffen. Of RARE zich niet overschat heeft in dit genre en dat het eindproduct echt na een paar weken saai is. En ze zich niet gewoon bij hun genre hadden moeten houden wat ze wel onder de knie hadden namelijk het 3d platform genre.  Maar wie weet zeggen de reviews dat het idd supervet is.

 • Waarom kan deze game alleen briljant zijn en super lang leuk, of echt super saai na een tijdje? Zit er niks tussenin misschien? Haha
  Als je zo graag een Xbox hiervoor in huis haalt dan wacht je toch gewoon tot er een hoop reviews en playtroughs op Youtube staan.

 • ets tussenin kan ook. Deze game staat of valt in de afwisseling van de game. En ik ga sws wachten tot de reviews er zijn. Maar mocht dit weer middelmaat zijn. Laat RARE dan aub stoppen met het maken van nieuwe ips. Maar zich gewoon 3 of 4 jaar focussen op een briljante BK game zonder voertuigen meuk

 • Wat Robske zegt. Gewoon lekker reviews afwachten en wat streams kijken en dan je eigen conclusies trekken.

 • Ik ben het met Kaas eens. Ik verwacht ook super leuk of super crap. De basis is echt supergoed. Maar als de content tegenvalt, is dit echt de gemiste kans van jewelste. Daarom supercrap. Dit spel zoals het opgezet is, kan niet in de "gewoon leuk" categorie vallen voor mij. Daarvoor is het zeevaren, de combat, het schatzoeken, de teamplay, de graphics etc te goed gedaan. Als de rest gaat tegrnvallen, ga ik zo hard balen. En tnt heb ik nog niet echt veel gehoord/gezien over dingen die mij hooked kunnen houden aan de game.

 • Content kan evt. ook later nog toegevoegd worden via updates. Vergeet dat niet.  En mensen… Laten we gewoon even afwachten alvorens we nu al (foute) conclusies gaan trekken. :)

 • Dit wordt best een toffe game, maar is het 70 euro waard ? Nee, dat denk ik niet, ik denk dat deze game 30-40 euro waard is maar dan ook wel echt je geld waard. (Mits je hem met vrienden speelt natuurlijk als je alleen speelt en je denkt hierover na raad ik aan om het niet te kopen.)

 • Zou zomaar een Division/Destiny achtige ervaring kunnen worden waar de spelers te snel door de basis content heen zijn en de grind saai is. Maar als je later instapt of terugkeert naar de game na een jaar het een heel andere en complete ervaring is. Vrees een beetje dat het die kant op gaat om eerlijk te zijn.  Daar zou het gamepass model dan wel weer geschikt voor zijn. Wel benieuwd hoe dat dan gaat werken met expansions/DLC enzo.

 • Ik volg SoT op de voet en ben zelf ook Pioneer in hun testsessies. Over de testsessies kan ik niet veel zeggen i.v.m. de NDA. Wat ik wel kan zeggen is dat de beta echt maar het topje van de ijsberg was en dat er een hoop content bijkomt. De hoofdzaak is wel tijdens de beta te spelen en dat is de tijd die je spendeert op het schip. Dat is waar de core van het spel om draait, samen met de pvp en de pve elementen ben je toch al gauw voor een voyage zo'n anderhalf tot 2 uur zoet.  Ik denk dat de zorgen over grind wel terecht zijn, maar ik moet wel zeggen dat naarmate je bijvoorbeeld duurdere kaarten krijgt voor het schatzoeken de voyages ook anders zijn. Je trekt grotere afstanden tussen de verschillende eilanden, wordt de loot beter en is het risico om andere pirates tegen te komen ineens ernstig door de hoeveelheid goud die je aan boord hebt.  Even btw, er was niks leukers om redelijke nooby pirates op hun galleons tijdens de Beta sneaky op hun schip te komen (nadat ze mijn schip hadden gezonken), om zo hun treasure van boord af te gooien en vervolgens muziek te spelen 'to a certain death'.

 • Dat klinkt wel weer positief! :) Thanks for sharing, ben erg benieuwd wat het gaat worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren