1. 'Bandai Namco Japan neemt ontwikkeling Metroid Prime 4 over'

'Bandai Namco Japan neemt ontwikkeling Metroid Prime 4 over'

Eurogamer claimt uit meerdere bronnen te hebben vernomen dat Metroid Prime 4 wordt gemaakt door Bandai Namco Japan en Singapore.

Momenteel zou Bandai Namco Singapore samen met Nintendo aan de game werken, waarna Bandai Namco Japan het project zou overnemen. De Singapore-locatie van de Japanse uitgever en ontwikkelaar kent onder andere werknemers van het geannuleerde Star Wars 1313.

De geruchten voor Bandai Namco als ontwikkelaar voor de nieuwe Metroid Prime-game doken vorige week op via een LinkedIn-profiel. Hierbij werden Ace Combat 7 voor PlayStation 4 en Ridge Racer 8 als Switch-exclusive ook genoemd.

Metroid Prime 4 werd tijdens E3 2017 aangekondigd via een logo, maar verder is er nog geen officiële informatie bekend. Lees hier hoe het de ideale Metroid wordt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Mmh ik had het toch aan Bethesda gegeven. Ik ben bang dat het nu weer zo’n Other M kwaliteit wordt…wat erg teleurstellend zou zijn. Japanners en First person games, het werkt gewoon niet.

 • Other 'm was opzich een redelijke game, maar niet een goede metroid game en het verhaal sloeg al helemaal nergens op als je naar de andere metroid delen kijkt.

 • Nintendo doet dit samen met Japanse ontwikkelaars om kosten te besparen. Een Japanse uitgever is qua loon van werkgevers goedkoper dan dat ze hier een Arkhane studio zou moeten inhuren. Erg jammer want Nintendo bulkt van het geld. Maar wel beseft Nintendo zich hopelijk goed dat deze titel verneuken eigenlijk een sollicitatie is naar flinke ellende. Als je de e3 reactions op de aankondiging terugkijkt. Die waren insane. Als Nintendo niet zorgt dat dit van een kwalitatief niveau van het level van de eerste 3 delen gaat zijn. Worden heel veel zeer teleurgesteld.  Maar ik neem aan dat net als de ontwikkeling met Smash de kwaliteit controlle van Nintendo leiding hier wekelijks is. Sws is de man die op federation force na alleen maar bij kwaliteit betrokken is. De man is die alles in de gaten houdt. Tanabe ofso iets

 • Ik zie weinig reden tot pessimisme. Er zijn tal van recente voorbeelden van fantastische games in samenwerking met andere partijen.

 • Komt vast allemaal goed ;)

 • Ik zie ook nog niet echt reden tot paniek. Nintendo heeft sowieso een enorm hoge kwalitieits eis met dit soort series.  Waarom eigenlijk zo graag Bethesda?  Wel mooi om te zien dat Kaas ook weer gelijk aan het Doom denken is.

 • Waar ben ik aan het doomdenken?. Ik geef de reden aan waarom Nintendo de ontwikkeling van Prime 4 in Japan en Singapore is. Omdat daar het goedkoper is om games te maken. Ik geef aan dat Nintendo de kwaliteit d.m.v. Tanabe echt wel in de gaten houdt. Ik geef alleen aan dat Nintendo zelf ook wel door gaat hebben dat deze game goed moet zijn. Aangezien ze anders een bak met ellende over zich heen gaan krijgen. Dus shuckle ik doom denk nergens dat is jou interpretatie.  En ik ben het met je eens ik snap ook de hype voor Bethesda nergens Arkhane studio zou dan de enige studio zijn die past bij een Metroid game. Ik vond Dishonored 2 en 1 geweldig maar dat zijn ander type games. En Prey komt er qua SF wel bij in de buurt maar daar was ik niet zo van onder de indruk. Dus nee laten we er van uit gaan dat Nintendo weet wat het aan het doen is. En op het gebied van ontwikkeling van games weet Nintendo 90 procent van de tijd dondersgoed wat het doet.

 • Je weet dat Tanabe verantwoordelijk was voor Other M he? Welke jij niet eens gespeeld hebt toch? Die game en Federation Force hebben al voor genoeg ellende gezorgd onder de fanbase, welke bovendien slecht verkochten. Met Samus Returns lijken ze het weer te snappen dus heb hier wel vertrouwen in. Je maakt de serie alleen veel groter dan ie is Kaas. Ja, ze worden bijna allemaal goed ontvangen alleen verkoopt de serie niet. Dus als deze game een faal wordt zal het niet veel uitmaken behalve dat Samus mss voorgoed in de ijskast verdwijnt.

 • Tanabe werkte toen met Retro studio's aan Dkcr dus die is niet betrokken geweest bij Metroid Other M. Welke ik zeker gespeelt heb. Vond het een vermakelijk game. Tanabe is wel verantwoordelijk voor Fedaration Force. Dat was zijn enige mispeer.  En qua verkopen Nintendo moet zelf ook niet zo hoog inzetten maar wanneer die gewoon een solid 2 of 3 miljoen stuks wegzet moet het tevreden zijn. En je kan niet alleen verkoopknallers uitbrengen. Want dan blijft het assortiment ook zo karig en eentonig. En ik denk dat ze dit in Japan en Singapore laten ontwikkelen vooral ook is voor de kosten besparing.

 • Incoming faal in 3… 2… 1….

 • Incoming faal in 3… 2… 1….

 • "Lees hier hoe het de ideale Metroid wordt."

 • Dus toch geen goty? Lol

 • Laten we eerst afwachten. Nintendo heeft waarschijnlijk een wekelijkse kwaliteits controle. En dat werkt vaak uitstekend.

 • Starfox zero iemand? Zoveel hype, maar het eindresultaat was zeer matig.

 • Klopt maar dit project is wel een andere categorie dan Star Fox zero. • Raar besluit van Nintendo. Hebben ze intern geen capaciteit meer om aan de game te werken?

 • Nou hopelijk draaien al die mensen over uren met het maken van veel mooie spellen.. Dat kunnen ze goed he die japanners… over uren maken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren