1. Nintendo-hoofden over Labo en toekomst van de Switch

Nintendo-hoofden over Labo en toekomst van de Switch

Nintendo-directeurs bespreken de toekomst van de Switch en hoe ze op het idee van Nintendo Labo kwamen.

Wat kunnen we verwachten van de Nintendo Switch in de toekomst?


In een investerings-Q&A werd antwoord gegeven op een aantal vragen met betrekking tot Nintendo Labo en de toekomstplannen voor de Switch. Toen er gevraagd werd naar de plannen om de Switch in de lange termijn relevant te houden antwoordden president en representatieve directeur Tatsumi Kimishima en directeur Shinya Takahashi dat er gewerkt wordt aan nieuwe titels om het concept "altijd, overal en met iedereen" te kunnen spelen te bevorderen. Hiervoor worden "junior-ontwikkelaars opgeleid binnen het bedrijf om producten te creëren die leuk zijn voor een breder publiek, maar ook producten die zelfs ervaren gamers uitdagend vinden".

Representatieve directeur Shigeru Miyamoto zegt zelfs dat "de verwachte levenscyclus van consoles vijf a zes jaar is, maar het zou erg interessant zijn als we dit kunnen verlengen en ik denk dat jullie daarnaar vooruit moeten kijken". Waarom hij denkt dat dit mogelijk is legt hij uit: "Als je nadenkt over de mogelijkheden van de Nintendo Switch als een apparaat dat overal naartoe genomen kan worden en die iedereen in zijn handen heeft om mee te spelen realiseer je je dat het veel features heeft die andere huidige hardware niet hebben." Nintendo is van plan het zover te krijgen dat "niet alleen elke familie, maar elk persoon een Switch in zijn bezit heeft".

De Switch is nu bijna een jaar uit en het is een hit. Na tien maanden verkocht het al meer exemplaren dan de Wii U in totaal heeft gedaan.

Nintendo Labo, hoe kom je erop?
Als antwoord op de vraag hoe Nintendo op het idee kwam voor Nintendo Labo antwoordde Takahashi: "Nintendo Labo is slechts één van de vele projecten in productie en kwam voort uit het idee om op de één of andere manier de Joy-Cons, die gezien kunnen worden als uitgebreide sensoren, ergens in te stoppen." Ze kozen voor karton omdat het veel wordt gebruikt voor het creëren van kunstwerkjes door kinderen en omdat het "een geschikt materiaal is om dingen mee uit te proberen". Volgens hem ontdekten de ontwikkelaars tijdens het bedenken van de robot dat het knutselen en proberen net zo leuk was als het uiteindelijke product zelf, en dat willen ze graag overbrengen naar het publiek. Miyamoto en Takahashi zijn ook beiden blij dat mensen het een "Nintendo-achtig" product vinden.

Ook maakten de directeurs duidelijk dat, hoewel het idee nog niet de vorm van Nintendo Labo aan had genomen, ze tijdens de productie van de Switch al van plan waren iets in die richting te doen met de Joy-Cons. "Joy-Cons zijn vanaf het begin van de ontwikkelingen ontworpen als een apparaat dat een breed scala aan mogelijkheden heeft naast enkel de functie van game-controller", zo meldt directeur Shiota Ko. Takahashi voegt hier nog aan toe dat ze trachtten deze mogelijkheden te demonstreren met 1-2-Switch. Met het uitbrengen van dit soort producten wil Nintendo ook een imago behouden van creativiteit en originaliteit.

Nintendo Labo werd een maand geleden aangekondigd en zal verschijnen op 27 april. Lees hier alles wat je erover moet weten.

Wat is er verder besproken?
In de investeringsbijeenkomst werden nog een aantal andere zaken besproken. Onder andere vragen over de aankomende online dienst voor Switch-gebruikers en mogelijke toekomst van een Super Mario-animatiefilm werden behandeld.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • Ik zie het niet in Labo. Ik zie een Nintendo wat weer overmoedig wordt door het enorme (en zeer verdiende) succes van de Switch en nu met dingen gaat komen die totaal geen toegevoegde waarde hebben.  Zo veel geld voor een stuk karton. Werkelijk het belachelijkste wat ik de afgelopen jaren gezien heb. Maar goed.. het siert ze wel dat ze altijd zo creatief en orginieel zijn. Nintendo blijft natuurlijk de absolute top als het op gaming aankomt.

 • Hoewel ik het ook duur vind is het wel zo dat je bij Labo niet het karton, maar de software koopt om de Toy-Cons mee aan te sturen. Het karton komt er 'gratis' bij.

 • Klopt Arran Winmai. Heeft u gelijk in ;)

 • Je betaald wel wat aan het karton gemiddelde game van de Switch is tussen de € 30,00 tot € 60,00 de Nintendo Labo packs kosten € 70,00 en € 80,00

 • Klopt en zoals ik zei vind ik het nog steeds te duur. Toch schept het wel even een ander beeld dan "80 euro voor wat karton".

 • Labo is tijdverspilling.

 • Ik vind mensen weer creatief aan het knutselen zetten een goed idee..
  alles is verder al zo kil en digitaal in de computer wereld. • meeste Mensen die het allemaal lijken te weten hier hebben niet eens kinderen. Ik zie mijn kids liever 2 uur zoet zijn met labo dan met een hersendood spel als minecraft achter het scherm.  Kom maar met 20 labo pakketten en ik koop ze wss alle 20. Hoezo gaat dit geen succes worden? Dit snap je pas als je zelf kids hebt.

 • Ik snap niet hoe veel van deze labo projecten anders zijn dan met een controller Minecraft spelen.  Maar succes met 20 onnozele kartonnen pakketten halen á € 70,- per stuk. Ik zie je over een tijdje wel bij "een dubbeltje op zijn kant" :P ;)

 • ouderwets knutselen en uren naar een scherm staren is hetzelfde?
  Kom op dat is een totaal andere bezigheid.

 • Ik laat mijn dochtertjes lekker kleien. Af en toe mogen ze even een spelletje spelen op de telefoon of tv. Of laat ze lekker buiten spelen. Maar ga niet 70 euro spenderen aan schoenendozen om Nintendo te spekken. Je kan bij de Intertoys hartstikke leuke kartonnen knutsel pakketten kopen voor 5 á 6 euro, leuk dat ze het vinden joh.

 • Ja idd die pakketen zijn belachelijk duur. En als je kinderen wil laten knutselen zijn er idd goedkopere opties Newgamessucks. Nintendo slaat met Labo net als bij Mario Tennis de Wii u ports en Kirby door in zijn prijs. Het overpriced zijn producten

 • We gaan het zien in April. Volgens mij is de prijs niet te hoog en verkoopt het als warme broodjes.

 • Misschien aan het begin door de hype. Daarna moet ik het nog zien

 • Ik verwacht juist dat dit benen heeft en nog jaren gaat verkopen. Juist naar mate van tijd gaat het imo steeds beter verkopen. Maar idd, we moeten het afwachten.  Haters zal labo altijd houden. Het is niet voor het 14 tot 30 jarig publiek. Het is voor 6 tot 13 jarige met ouders die het idee van bouwen en slim bezig zijn wel zien zitten voor hun kids. Dit heeft volgens mij een heel hoog word of mouth potentie dat kids het bij een vriendje zien etc… Daarom gaat het imo steeds beter verkopen. Over 2 a 3 jaar kost een Switch ook geen 300 euro meer.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren