1. Onder de radar: de (indie)games van februari 2018

Onder de radar: de (indie)games van februari 2018

Maandelijks brengen we je een overzicht van de grootste releases van de maand, zo ook voor februari. Hieronder vind je een lijstje met titels die je deze maand misschien over het hoofd zal zien. Zonde, want ook februari kent een paar heerlijke (indie)games! Zelf ook nog suggesties? Laat het weten in de comments.

A Case of Mistrust
A Case of Mistrust begon als Steam Greenlight-kandidaat maar is nu in de reguliere Steam-winkel te vinden. Terecht, want deze game gooit inmiddels hoge ogen. In A Case of Mistrust neem je de rol aan van een privédetective Phyllis en moet je een moordzaak oplossen. De point-and-click game kent een prachtige, minimalistische stijl en vereist flink wat lees- en denkwerk. De eerste recensies zijn vrij lovend en we kunnen dan ook niet wachten om met deze duistere detectivegame aan de slag te gaan.

Releasedatum: 8 februari
Genre: point-and-click adventure
Platform: pc, Mac


Crossing Souls
De jaren ’80 van de vorig eeuw zijn hip. We hebben al flink wat games voorbij zien komen die leunen op deze trend, maar weinig doen dit zo goed als Crossing Souls. Zowel het verhaal, beeld als geluid doen denken aan oude (en veelal foute) series, boeken en (teken)films uit die periode. In de game ga je op stap met vijf vrienden die elk unieke krachten hebben. Het is aan hen om niet alleen hunzelf maar ook hun familie en zelfs de gehele wereld te redden. Nog niet helemaal overtuigd na het zien van de video? Er een demo beschikbaar, zowel voor de PS4- als de pc-versie.

Releasedatum: 13 februari
Genre: adventure / rpg
Platform: PlayStation 4, pc


The Fall 2: Unbound
The Fall is een prachtige game die bij release in 2014 spelers onverwacht overrompelde met een verhaal vol filosofische vragen. Gecombineerd met goede run-and-gun actie en lichte point-and-click momenten bleek het eerste deel een hele fijne indietitel. Deel twee gaat verder waar deel één stopt en lijkt in de kern een soortgelijke game te worden. Is dat erg? In dit geval zeker niet. Ook nu krijg je de nodige vraagstukken voor je kiezen over de rol van robots en artificieel leven in de maatschappij. De omgevingen lijken meer divers dan in het eerste deel. Liefhebbers van deel één kunnen waarschijnlijk zonder enige twijfel deze game oppikken.

Releasedatum: 13 februari
Genre: run-and-gun / point-and-click
Platform: PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, pc


Legendary Gary
Als de synth-pop die de onderstaande video begeleidt de gehele game zo cool blijft, dan zou alleen al de soundtrack genoeg reden zijn om deze game uit te proberen. Los van de kekke muziek lijkt Legendary Gary ook interessante turn-based actie en een goed verhaal te kunnen bieden. In de game speel je als de ietwat suffe Gary die graag een beter leven wil. Niet alleen in het echt, maar ook in zijn digitale leven. Het wordt echter snel verwarrend voor Gary wanneer beide werelden niet meer strikt gescheiden blijven. Legendary Gary lijkt zo’n heerlijk maffe en prachtig ogende game te worden die niet voor iedereen is, maar meer dan genoeg spelers heel blij gaat maken.

Releasedatum: 20 februari
Genre: turn-based adventure/rpg
Platform: pc


The Station
Wie van verhalende games zoals Tacoma houdt, beleeft waarschijnlijk plezier aan The Station. De game is een walking sim die zich afspeelt op een verlaten ruimteschip dat als taak had contact te leggen met een buitenaards ras. De mensheid wilde graag in contact komen met dit ras, ook al bevinden deze ruimtewezens zich in een burgeroorlog. Wat er uiteindelijk precies gebeurd is, kun je uitvogelen aan boord het schip vanaf 20 februari. De game moet je, als we de ontwikkelaar mogen geloven, laten twijfelen aan hoe je denkt over surveillance en morele vraagstukken.

Releasedatum: 20 februari
Genre: walking sim
Platform: pc, Mac, Linux, PlayStation 4, Xbox One


Symmetry
Kun je games zoals Sheltered en This War of Mine waarderen? Dan voel je jezelf prima thuis in Symmetry. Al is ‘thuis voelen‘ misschien niet helemaal de juiste benaming. Ook in deze game is overleven alles behalve gemakkelijk en moet je non-stop moeilijke keuzes maken om iedereen in leven te houden. Zou jij overleden mensen eerbiedig begraven of er stiekem je tanden in zetten? Symmetry lijkt los van de gameplay ook een interessant verhaal te bieden waarin een groepje gestrande astronauten hun best moeten doen om binnen een bepaalde tijd hun schip te repareren en te ontsnappen aan de barre omstandigheden.
Releasedatum: 20 februari
Genre: resource management / survival
Platform: PlayStation 4, Xbox One, pc, Mac


Past Cure
In de categorie ‘we-hopen-dat-deze-echt-goed-wordt’ staat Past Cure. In de game speel je als Ian, een voormalig soldaat die, nadat hij als labrat is gebruikt, niet alleen beschikt over telekinetische krachten, maar vooral last heeft van geheugenverlies. Hij wil begrijpen wat er is gebeurd en wraak nemen op de mensen die hem zo hebben veranderd. De game heeft enorme potentie en het is te hopen dat de kleine ontwikkelaar Phantom 8 het tot een goed eind weet te brengen. De trailers en gameplayvideo’s zien er in zowel schitterend als een beetje ruw uit. We zijn heel benieuwd of deze ambitieuze titel net zo goed wordt als we hopen.
Releasedatum: 23 februari
Genre: actie
Platform: PlayStation 4, Xbox One, pc


The Council
In deze episodische game, die zich afspeelt aan het einde van de achttiende eeuw, neem je de rol aan van Louis de Richet. Hij wordt uitgenodigd voor een speciale bijeenkomst van een geheim genootschap op een eiland voor de kust van Engeland, waar zijn moeder spoorloos verdwenen is. De Franse ontwikkelaar Big Bad Wolf wil met The Council een nieuwe draai geven aan verhalende games door gesprekken met andere gasten te zien als confrontaties die gewonnen of verloren kunnen worden. Overigens betekent verliezen hier niet dat je deze gesprekken over moet doen: de game gaat altijd door en een verloren confrontatie kan grote gevolgen hebben voor de speler later in het verhaal. Een beetje zoals Life is Strange, maar dan zonder de mogelijkheid om keuzes terug te spoelen. Daarom is het zaak goed gebruik te maken van de vele mogelijkheden om confrontaties te winnen en het mysterie van het eiland op te lossen. Het eerste van de in totaal vijf delen, genaamd The Mad Ones, verschijnt op 28 februari.
Releasedatum: 28 februari
Genre: actie
Platform: PlayStation 4, Xbox One, pc


Moss
In deze sprookjesachtige game speel je samen met Quill. Quill is een kleine witte muis met een honger naar avontuur. Wanneer ze per ongeluk een oude vorm van magie loslaat op de wereld en haar familie in gevaar komt, is het aan haar en jou als speler om dit op te lossen. De speler neemt zowel de rol aan van Quill als van een soort begeleidende geest die haar moet helpen in haar zoektocht naar een oplossing. De game, en vooral Quill zelf, ziet er fantastisch uit. Hopelijk kan het avontuur van deze kleine muis de hoge verwachtingen inlossen en van Moss een prachtige toevoeging in de PlayStation VR collectie maken.

Releasedatum: 27 februari
Genre: action-adventure
Platform: PlayStation 4 VR

Dit artikel delen

Over de auteur

Bert de Vries speelt maffe games, games die wat anders doen dan andere games. Maar ook reguliere games. Dus eigenlijk alle games, zolang er geen bal in zit.

Reacties

  • Niemand? Niet één fan van kekke indies?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren