1. Wat spelen we dit weekend? 17 en 18 februari

Wat spelen we dit weekend? 17 en 18 februari

Na een lange week van hard werken is het weekend nu weer in zicht. Deze twee dagen van vrijheid hebben we allemaal dubbel en dwars verdiend en bovendien worden de pc en consoles een beetje eenzaam. Daar moeten we natuurlijk wat aan doen! Wij van de redactie gaan daarom weer lekker spelen. Jij ook? Laat ons weten wat in de comments.

Arran Winmai
Monster Hunter! Maar, uhm, ik heb ook nieuwe personages gekocht voor Zombicide: Black Plague dus wij gaan ook weer één of twee missies verder spelen. Zombicide is een coöperatief bordspel en ik vind het helemaal fantastisch. Iedereen heeft zijn eigen abilities en je moet looten en vechten om de zombie horde te overleven en ondertussen is er een objective die je moet halen. Mijn brainz krijgen ze niet!

Eline Oosterloo
Dit weekend is het tijd voor de Secret of Mana-remake voor PS4. Ik denk alleen niet dat ik een hele dag ga besteden aan de game aangezien het spel, tja, vol zit met bugs en laggy is. Soms sla ik en zie ik gelijk de impact, maar vaak zit er een halve of zelfs hele seconde delay in. Tijdens het eerste grote gevecht (met de Mantis) werd ik door zijn poison breath geraakt terwijl ik ver achter hem stond (buiten range). Ook zijn de gameplay en interface er niet bepaald beter op geworden. Maar wie weet heb ik gewoon héél veel pech gehad, dit weekend geef ik het spel een tweede, optimistische kans.

Bas Vroegop
Inmiddels ben ik Hunter Rank 49 in Monster Hunter, wat betekent dat ik het een weekendje ga opnemen tegen zogeheten Tempered Elder Dragons. Dat zijn sterkere varianten van de laatste monsters uit de game, die je met gemak in een klap neer kunnen maaien. Dat zal vermoedelijk ook geregeld gebeuren. In de latere endgame is de grind wel echt duidelijk. Ik kan mijn uitrusting alleen nog maar verbeteren door nieuwe decoraties voor in mijn pantser te vinden, om zo extra vaardigheden toe te voegen. En je hebt geen invloed op welke decoraties je krijgt of maakt, waardoor het een beetje gokken is of je de juiste bemachtigt met een Tempered-missie. Gelukkig doe je dat allemaal wel door veel verschillende monsters te bevechten, waardoor je niet urenlang je kop hoeft te stoten aan die ene quest.

Jacco Peek
Ik ben hard op weg om Shadow of the Colossus uit te spelen, dus dat is mijn doel dit weekend. Na mijn positieve eerste indruk van vorige week moet ik mijn mening wel een beetje bijstellen. De ene colossus heb ik namelijk binnen vijf minuten omgelegd, terwijl een andere soms veel meer tijd kost door de vrij onlogische zwakheden van het beest. Ook de besturing en de camera zitten me soms behoorlijk in de weg, waardoor het stille jongetje regelmatig te pletter valt en ik me afvraag waar die hoge cijfers eigenlijk vandaan komen. Anderzijds ziet de game er nog steeds prachtig uit en heb ik een aantal zeer toffe gevechten gehad, dus tot nu toe heb ik er gemengde gevoelens over. Sorry, game-intellectuelen.

Alicia Tai
Nu ik mijn thesis heb ingeleverd mag ik van mezelf eindelijk weer een spelletje spelen. Uiteraard heb ik niet een van de nog vele onaangebroken games uit m'n kast gepakt, maar ben ik naar de winkel gegaan om een spiksplinternieuwe game te kopen. De keuze is gevallen op Dragon Quest Builders voor de Nintendo Switch, waarvan de demo mij onmiddelijk wist te charmeren. Na het uitwerken van t-testen, chi-kwadraten en significante waardes voor m'n thesis en die zo academisch mogelijk te omschrijven vind ik het heerlijk om lekker te bouwen en creatief bezig te zijn in mijn Dragon Quest-dorpjes. Ik spendeer mijn weekend dus lekker op de bank met een Switch in mijn knuistjes. Fijn weekend!

Thijs Barnhard
In een eShop sale heb ik Enter the Gungeon opnieuw gekocht en ik ben echt weer compleet 'hooked'. Ik kan nu vrij consistent naar de verdieping van de kerker komen, maar ik heb nog te vaak dat ik allerlei domme foutjes maak die mij uiteindelijk de kop kosten. For Honor heeft deze week ook een hele grote update gehad en nu ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe die game is veranderd in een jaar tijd. Er gaan dit weekend dus weer wat koppen rollen wanneer ik als samurai het slagveld betreed.

Pablo Bool
Dit weekend ga ik net zoals vorige week lekker in Fortnite knallen, of in ieder geval proberen te knallen. De strategie waarover ik het de vorig keer had is namelijk niet zo goed uitgepakt. Elke keer werd ik van mijn prachtige toren afgeschoten. Dit was dus erg frustrerend waardoor ik niet zulke prachtige geformuleerde zinnen tegen mijn monitor kon schreeuwen. Blijkbaar draait het in dit spel niet alleen maar om het bemachtigen van hoge grond, maar ook proberen strategisch na te denken. Strategie? Wat is dat, ik hou alleen van rushen en alles zo snel mogelijk afknallen. Wordt het dit weekend toch iets te frustrerend ga ik gewoon lekker van oudsher op de servers van Call of Duty 4 hangen om te kijken of ik daar wel bovenaan kan komen. Alhoewel 46 man in een server ook kan zorgen voor Battle Royale achtige taferelen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • GTAo

 • Dynasty warriors 8 extreem legends voor de ps4…..super game :-)

 • Dissidia nog wat A++ trophies + een platina als er geen grote grind is en dan zo snel mogelijk verkopen. Daarnaast nog natuurlijk FFXIV.

 • Secret Of Mana op de PS4.

 • Kingdom Come,morgen n dagje retro gamen en de pas binnengekomen Past Cure uitproberen :)

 • Hoewel ik Secret of Mana binnen heb zal het wel gewoon Monster Hunter World worden.

 • Een verrrukelijke stapel gekocht bij de MM 3=2 actie dus het zal een van die spellen gaan worden maar welke :D zo veel games zo weinig tijd xD

 • Kingdom Come Deliverance nu met de 2de patch loopt de game als een zonnetje op de standaard PS4.  En misschien ga ik toch ook nog was Assassin's Creed Rogue spelen omdat het kan…..

 • Mij verdiepen in technische analyse om wat beter in de cryptowereld te staan, valt dat ook onder gamen? Zo voelt het wel soms.

 • Ik ga lekker batlefield 1942 spelen, met de mod forgotten hope.
  Effe wat nostalgische momenten weer beleven,

 • Wellicht even Counterstrike oefenen voor de LAN volgend weekend.

 • Aha succes Gaaiz…
  Die lui zijn meestal getrainde (nerds) die verstaan het vak gamen wel..
  Ik dacht dat ik goed was maar ik werd heel vaak ingemaakt..

 • Sword art online Hollow Fragment

 • Cod ww2.

 • Doom (Switch
  Axiom Verge (Swich)
  Rocket League (Switch)

 • Wordt het niet eens tijd om te switchen?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren