1. Flink aantal ontslagen bij Mafia 3-ontwikkelaar Hangar 13

Flink aantal ontslagen bij Mafia 3-ontwikkelaar Hangar 13

Er zouden een behoorlijk aantal werknemers zijn ontslagen bij 2K Games-studio Hangar 13.

Dat meldde Kotaku gisteravond, waarna uitgever 2K Games dit bevestigde. Hoewel het bedrijf niet meldt hoeveel mensen zijn ontslagen, claimt Kotaku dat het om een significant aantal van de bijna 150 werknemers gaat.

2K: "We nemen dit soort beslissingen nooit lichtzinnig en werken met de getroffen mensen samen om te kijken of er kansen zijn binnen onze organisatie." Volgens het bedrijf moesten de ontslagen vallen om het aantal werknemers op hetzelfde niveau als de toekomstige plannen te krijgen.

Hangar 13 werkte recentelijk aan Mafia 3, dat meer dan 5 miljoen keer is verscheept. Sindsdien was het prototypes voor diverse andere games aan het testen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Echt zo zonde dat 2k deze studio voor Mafia 3 heeft gebruikt. Dat is een van de grootste game teleurstellingen allertijden. Deze game had alles om voor mij tot de beste games ooit te horen. En bleek zo matig uitgewerkt. Wat is dat toch dat uitgevers games uit laten komen voordat ze af zijn. 2K met Mafia 3. Microsoft met Recore. Ubisoft in het verleden met Unity. En ook gezien de mega patch ook de mensen achter kingdome come deliverance. Breng gewoon je product uit wanneer het klaar is. • Nou..ja…Kijk jij nog vreemd op van 20-30 gig day-one patches?

 • Omdat het helaas niet zo makkelijk is als de game is vandaag af, morgen komt hij in de winkel. Er komen veel meer dingen bij kijken.  Zo is het marketing team al maanden van tevoren bezig met het plannen op een bepaalde datum. Alles wordt opgebouwd naar die ene datum. Als je dan opeens 2 weken moet vertragen dan ben je de sigaar. Bedrijven doen dit omdat ze anders miljoenen verliezen, dat snap jij toch ookwel?

 • Ja en een game onaf uitbrengen dat brengt ook schade met zich mee. Denk je dat het uitbrengen van het matige Mafia 3 en Battleborn. Dat 2k niet geweldige schade heeft toegebracht. Mensen zijn bij hun eigen games echt stukken voorzichtiger voordat ze een game van hun kopen

 • De schade zoals shuckle het schetst is heel wat pijnlijker voor een uitgever dan de schade van de game uitbrengen en bugs/glitches etc. er later uit patchen.

 • Zoals Meta al zegt zal de uitgever waarschijnlijk minder schade lijden door de game alsnog uit te brengen. Anders zouden ze het gewoon uitstellen natuurlijk.  En natuurlijk willen bedrijven dit liever allebei niet. Ze zijn zich echt wel bewust van de imagoschade die dit met zich mee brengt.

 • Ik heb zeer genoten van Mafia 3, maar ze hadden misschien wat extra dingen in moeten doen. De DLC met John Donovan en Father James waren geniaal uitgewerkt. Leuker dan elke keer een shopje veroveren. Eindbazen waren ook erg vet. Na Mafia 2 wilde ik alleen maar met Vito spelen, dat was toch een beetje veranderd.

 • Azijnpisser.. man man :/

 • Ze kondigen gewoon te vroeg dingen aan, pas publiceren als het af is en pas aankondigen wanneer de deadline gewoon haalbaar is zonder day one patch

 • Open Wereld games zijn niet makkelijk om af te maken.
  Je moet hopen dat alles goed bij elkaar komt voor de Bèta, en dan alles fixen. En daar is dan vaak te weinig tijd.  Daarbij, The Witcher 3 en Skyrim hadden dit probleem ook héél erg. En de game is op mijn laptopie gewoon 34 GB, dus zo enorm is het niet. Daarnaast ben ik nog niks tegen gekomen wat gamebreaking is. En het belangrijkste…waarom op je PS4? Deze game gaat een keiharde modsupport krijgen op Steam.

 • Als jij mij geld geeft voor een gaming pc dan graag.

 • Of gewoon aan 't werk? ;)

 • Ja had een top game moeten zijn, nu was alleen de soundtrack top…

 • Ook leuk vooral die LP’s bij de collector’s Edition meer plezier aan gehad als de game zelf :D

 • Niet eens de story? .-.

 • Gerechtigheid, wat een scheit game was mafia 3 zeg.. pfffff

 • Vond het een best goede game, helaas door een save game glitch niet kunnen afronden, nu de collectors editie met de lp's gekocht, dus ga er weer aan beginnen een keer.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren