1. Dit was het Nieuws: Dragon Ball FighterZ verliest grotendeel van de spelers op pc

Dit was het Nieuws: Dragon Ball FighterZ verliest grotendeel van de spelers op pc

In Dit was het Nieuws bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Geen lootboxes maar huisdieren in Sea of Thieves
Rare belooft dat er geen lootboxes naar Sea of Thieves komen. In plaats daarvan kunnen er huisdieren gekocht worden in de Premium Store.

In een datamine vond vJoeyz dat er een Premium Shop komt in Sea of Thieves. Spelers vroegen zich af of dit betekent dat er lootboxes gaan komen maar in een interview met Eurogamer verzekerde Rare zijn fans ervan dat dit niet het geval gaat zijn. Ze bevestigden dat er inderdaad een Premium Shop is, maar daar worden geen lootboxes verkocht. In plaats daarvan zijn er virtuele huisdieren die individueel gekocht kunnen worden. Deze huisdieren lopen rond en iedereen (niet alleen de eigenaar) hebben er interactie mee.

"De huisdieren geven spelers geen voordeel, maar ze kunnen opgepakt worden net als alle andere voorwerpen. Zo kunnen ze afgevuurd worden met een kanon of voor de grap van boord gegooid worden. Geen zorgen, ze komen weer terug," aldus Executive producer Joe Neate.

Rare benadrukte dat de Premium Shop niets zal verkopen dat ze sterker maakt of hun progressie beïnvloedt. Ook zal het pas in een latere update verschijnen. Wel laten ze weten dat een goede Premium Shop noodzakelijk is omdat ze willen dat Sea of Thieves een "succesvolle 'game as service'-spel wordt die meerdere jaren gespeeld wordt". De Premium Shop haalt geld binnen waarmee toekomstige updates mee gemaakt kunnen worden.

De dataminer vJoeyz heeft meer informatie opgegraven over Sea of Thieves. Zo vond hij onder andere code voor de Kraken , die mogelijk hele schepen onderwater kan trekken.
Sea of Thieves komt 20 maart naar pc en Xbox One.

Speedrunner bezit acht verschillende records in Dark Souls 3
Nemz38, een pseudoniem voor een Engelsman, bezit maar liefst acht wereldrecords voor Dark Souls 3. Nemz38 heeft laatst alle eindbazen verslagen in 1:36:46. Hierdoor heeft hij het laatste record overtroffen die er ongeveer een minuut langer over deed. Nemz38 is al een tijdje bezig met het verbreken van wereldrecords binnen de game. Vorige maand heeft hij een nieuw wereldrecord neergezet met het verzamelen van alle achievements. Hier deed hij 12:37:54 over.

Welke categorieën?
Hij bezit ook de records op de volgende categorieën. Any%, Any% No Teardrop, All Bosses, Any% current patch, All bosses (No Major Skips), Boss rush mod. Deze verschillende categorieën hebben allemaal betrekking tot het wel of niet gebruik mogen maken van verschillende glitches, patch en mods. Zo mag binnen de categorie Any% No Teardrop geen gebruik worden gemaakt van een glitch genaamd Teardrop. Door deze glitch kunnen animaties worden overgeslagen. Alle speedruns zijn te kijken op zijn Youtube kanaal . De volledige ranglijst met alle voorgaande is hier te vinden.
Vorige maand werd Dark Souls Remastered aangekondigd. Deze komt op 25 mei uit voor PS4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. De remaster moet op 60fps draaien. De PS4-, Xbox One- en pc-versies krijgen een visuele upgrade gebaseerd op Dark Souls 3. Verder krijgt, volgens geruchten, de multiplayer van Dark Souls een upgrade. Hierdoor kunnen spelers met zijn zessen tegelijk samen spelen.


Call of Duty-film toont teken van leven
Activision Blizzard is volgens bronnen in gesprek met de regisseur van Sicario 2 voor de Call of Duty 2-film.

Dit meldt Variety op hun website. Volgens hun bronnen is Stefano Sollima aan het onderhandelen met Activision Blizzard Studios om aan de Call of Duty-film te werken. Wie deze bronnen zijn is niet bekend en Activision Blizzard hebben zelf geen commentaar gegeven. Het script is volgens Variety al geschreven door Kieran Fitzgerald, die ook het script van de thriller Snowden scheef.

Over het plot van de film is nog niets bekend, maar toen Activision Blizzard Studios-president Stacey Sher haar baan aannam vertelden zij en haar co-president Nick van Dyk The Guardian over "een idee om de mega gaming-franchise om te zetten in een cinematic universe die kan concurreren met Marvel en DC". Ze willen gebruikmaken van het gevoel van verschillende Call of Duty-games maar er zullen geen bestaande plots in voorkomen. Toentertijd waren ze van plan te beginnen met filmen in 2018, wat overeenkomt met bovenstaande geruchten.

Stacey Sher heeft veel ervaring als producer. Zo werkte zij mee aan Pulp Fiction , Django Unchained en The Hateful Eight . Activision Blizzard hoopt dat ze haar oog voor talent goed toe zal passen. Sicario 2: Soldado gaat over de drugsoorlog op de grens tussen Mexico en Noord-Amerika. De film draait vanaf 5 juli in de Nederlandse bioscopen.

Binnenkort verschijnt een andere verfilming van een grote gameserie. Volgende maand is Alicia Vikander als Lara Croft te zien in de nieuwe Tomb Raider-film . De film lijkt wel veel gemeen te hebben met de reboot uit 2013. Lara Croft heeft in de film een soortgelijk uiterlijk en pakt ook een boot naar een mysterieus eiland om meer over haar vader te weten te komen.

Dragon Ball FighterZ op pc maakt forse daling playerbase mee
Het spel dat sinds 26 januari beschikbaar is, heeft over een looptijd van twee weken al een daling van 80% in spelers meegemaakt.

Deze statistiek wordt gebracht door githyp , die tevens een prognose gaf dat het spel de grootste launch op Steam zou worden. Dit was juist en het spel begon met 44.000 spelers. Het vorige record voor de meeste spelers van een vechtspel stond op Tekken 7. In de week van de release had het spel 14.000 spelers en verloor in twee maanden 80% van zijn spelers.

Het is volgens githyp niet heel ongewoon dat spelers sneller dan normaal afhaken bij een vechtgame. Spelers blijven niet lang hangen wanneer je na het zoveelste potje wordt ingemaakt.
Na deze verliezende interesse in Dragon Ball FighterZ brengen misschien verscheidende mods meer leven in de brouwerij. Zo is laatst een preview van een sonic mod online gekomen.

Wat voor effect deze drastische daling van spelers gaat hebben op de EVO 2018 kampioenschappen is nog maar even afwachten.

Nieuwe Fortnite battle pass update en spelmodi
Seizoen 3 Battle Pass voor Fortnite: Battle Royale is eind deze maand beschikbaar en kan worden gekocht met zogehete V-Bucks. Het is niet mogelijk om rechtstreeks de Battle Pass te kopen. Dit werd door Epic Games aangekondigd in een twitter bericht. Ook kondigt Epic Games update 2.5.0 aan. Een Battle Pass is een pas die kan worden gekocht dat de speler toegang geeft tot een constante stroom van items. In het vorige seizoen zaten, zoals op de website is te zien, deze items.

V-Bucks kunnen in de game worden verdiend. Dagelijkse quests kunnen worden voltooid, zoals het openen van een aantal chests of het voltooien van missies. Daarnaast kunnen V-Bucks ook bij elkaar worden gesprokkeld door de modus PvE Save the World te spelen. Deze modus is momenteel alleen tegen betaling beschikbaar en wordt in de toekomst mogelijk gratis beschikbaar. V-Bucks kunnen ook met echt geld worden gekocht. Naast een Battle Pass kan je met de V-bucks ook skins en healing Items kopen.

Zoals hier is te zien koste deze V-Bucks 10 euro voor 1000 en 100 euro voor 13500 V-Bucks. Hoe meer geld je besteedt hoe meer bonus V-Bucks je krijgt. De Battle Pass zal 950 V-Bucks kosten. Wil jij de Battle Pass met echt geld kopen, dan moet eerst het minimale aantal van 1000 V-Bucks worden gekocht. Epic Games heeft vaker speciale acties. Zo was er nog een valentijns-evenement , met een roze en goude kruisboog.
Naast deze Battle Pass heeft Epic Games voor PlayStation 4-gebruikers een speciale skin uitgebracht. Deze kan gratis worden gedownload voor PlayStation Plus-leden via de PlayStation Store . Als je naar beneden scrolled op de pagina kan je een add-ons zien.

Update 2.5.0-update
In een blogpost wordt door Epic Games nieuwe update uiteengezet. Deze zal bugs fixen, een nieuw soort granaat toevoegen en het maakt wapens gebalanceerder. Daarnaast wordt er er ten ere van het nieuwe Chinese jaar nieuwe wapens toegevoegd.

Ook wordt een impulsgranaat aan de Battle Royale modus toegevoegd. Deze granaat zal zoals een semtex-granaat blijven plakken op de plek waar hij landt. Hij kan dus niet wegstuiteren. De granaat doet niet alleen schade aan maar als je hem dichtbij genoeg gooit, blaast hij ook jouw tegenstander weg. De granaat heeft een blauwe zeldzaamheid, dus nog maar even afwachten wanneer je hem kan oppakken.

Epic Games heeft drop kansen van verschillende wapens aangepast om het spel wat gebalanceerder te maken. De kans om de Crossbow , die eerder deze maand naar Battle Royale kwam, tegen te komen is met 20% verlaagd. De Minigun , die voorheen nog was uitgesteld, is met 12.5% verlaagd. De Chug Jug Potion , waarbij spelers met het innemen binnen 15 seconden maximale Health en Shield krijgen is met 15% verlaagd.

Andere opmerkelijke aanpassingen in de upodate is dat de SMG uit roulatie is. Zo stelt Epic Games: ''De witte/groene/blauwe SMG is uit roulatie en gaat de kluis in." Naar aanleding van deze uitspraak waren veel vragen op reddit ontstaan. De reden voor het uit roulatie halen van deze wapens, is omdat Epic Games plaats wil maken voor nieuwe wapens en items. Ze laten wel weten dat spelers de Tactical en de Surpressed SMG nog steeds kunnen gebruiken.

De nieuwe wapens en items ter ere van het Chinese nieuwjaar is alleen toegankelijk voor spelers van de Save the World-modus. De wapens en outfits hebben zoals te zien een erg traditioneel Chinees uiterlijk met veel rood.

Epic komt ook meteen met nieuwe tijdelijke modi voor de Battle Royale-modus:
- Drop into the first circle
- Generally less time between circles
- Team sizes in between 50v50 and squads
- Blitz Mode’, waarbij potjes korter duren
- 50v50 v2
Dit moet klaarblijkelijk de tweede versie gaan worden de 50v50-modus die in december 2017 naar de game kwam. De update is vandaag doorgevoerd en de volledige verbeteringen en bug fixes zijn hier te lezen.

Wil je ook een keer winnen in Fortnite: Battle Royale in plaats van constant te verliezen? Lees dan hier wat prima tips hoe je de Victory Royale-titel kan binnenhalen.

Ubisoft gaat zich meer op multiplayergames richten
In plaats van regelmatig singleplayer-games te maken wil Ubisoft focussen op multiplayerspellen die spelers langer vast kunnen houden.

Dit schrijft Ubisoft CEO Yves Guillemot in zijn jaarlijkse rapport . "Nieuwe releases zijn slechts een deel van onze markt, dat zich tegenwoordig meer focust op het betrekken van spelers voor een lange termijn", zo schrijft hij. Daarom werkt het bedrijf meer aan nieuwe multiplayer-games. Volgens Guillemot spelen fans nu langere periodes de titels van Ubisoft en worden die games ook maanden of zelfs jarenlang gespeeld.

Rainbow Six Siege werd als voorbeeld genoemd voor deze langere loopduur. Deze shooter kwam eind 2015 al uit en kreeg toentertijd een hoog cijfer van ons dankzij de tactische gameplay. Ondanks dat de game nu twee jaar oud is krijgt het nog steeds regelmatige updates. Over minder dan een maand komt bijvoorbeeld de Outbreak-uitbreiding uit die een tijdelijke spelmodus zal brengen.

In het rapport schrijft Guillemot dat de hoeveelheid spelers die dagelijks Siege spelen is verdubbeld. Hierover schrijft hij het volgende: "Dit reflecteert hoe ons team in staat is de ervaringen van spelers te blijven verbeteren, nieuwe content te leveren van hoge kwaliteit, feedback te incorporeren en om spelers te blijven betrekken door e-sports-toernooien te organiseren." E-sports worden steeds populairder en ook Ubisoft wil daar gebruik van maken. Ze verwachten dit jaar meer te verdienen dan ooit.

In de bijbehorende presentatie van het kwartaalrapport wordt het nog duidelijker uitgelegd waarom er gekozen wordt voor een focus op spellen met een langere levensduur. 'Traditionele' games behouden slechts 13% van de spelers in het tweede jaar, terwijl bij 'live'-games 52% van de fans in het tweede jaar nog aan het spelen zijn.

'Games as a service' is een term die veel gebruikt wordt over het updaten en bijhouden van een game om zijn levensduur te verlengen. Dit kan de vorm aannemen van gratis updates of betaalde dlc en de receptie hiervan is afwisselend. Bij spellen zoals Overwatch wordt het bijvoorbeeld wel gewaardeerd maar bij Destiny 2 vielen de updates een stuk minder goed. Sommige gameproducenten gebruiken de nieuwe manier van games uit te brengen ook om gemaakte beloftes pas later waar te maken in plaats van bij de launch van het spel, zoals bijvoorbeeld No Man's Sky .

Ook bedrijven hebben verschillende ideeën over games as a service. Waar Ubisoft duidelijk een voorstander is zet Sony zich er juist tegen af. Die wil juist het publiek vangen met goede singleplayer-games.

Gerucht: Remake van de Spyro the Dragon-trilogie komt naar PS4
De Spyro the Dragon-trilogie van de originele PlayStation zou van een remake worden voorzien op PlayStation 4. Dat melden meerdere bronnen aan website Kotaku UK en journaliste Laura Kate Dale.
Activision zou aan de trilogie werken, die in maart aangekondigd moet worden en in het derde kwartaal van dit jaar uit moet komen op PlayStation 4.
Volgens de bronnen bevat het pakket remakes van de eerste drie Spyro-games: Spyro the Dragon, Ripto's Rage! en Year of the Dragon. De remakes zouden nieuwe assets, animaties, filmpjes en een vernieuwde soundtrack bevatten, vergelijkbaar met de vorig jaar verschenen remake Chash Bandicoot: N.Sane Trilogy, ook al van Activision. Net als die remake zou wederom Vicarious Visions aan de Spyro-trilogie werken. De game moet daarbij een jaar exclusief voor PS4 blijven.
Activision Blizzard heeft vooralsnog niets bevestigd.

Hoogste prestige behaald in Call of Duty: WWII zonder een schot te lossen
De elfde prestige is behaald door Youtuber en Call of Duty: WW2-speler TheseKnivesOnly en wel op een speciale manier. Hij heeft de hoogste prestige weten te behalen met alleen throwing knives en knives.

TheseKnivesOnly is lid van de professionele gaming organisatie, KARNAGE. Dit is niet de eerste keer dat TheseKnivesOnly de hoogste prestige weet te behalen zonder een schot te lossen. Sinds de originele Black Ops uit 2010 heeft hij dit weten te behalen.

In een uitwisseling met de site Kotaku vertelt TheseKnivesOnly "De belangrijkste reden dat ik geïnspireerd werd, was tijdens een Search en Destroy match in de map WMD . Iemand gooide een Tomahawk Bomb Defend. Ik vond het super cool en het deed mijn interesse wekken." Een Tomahawk Bomb Defend houdt in dat spelers de tegenstander stoppen om een bom te planten of te ontmantelen tijdens de spelmodus Search en Destroy door een tomahawk te gooien.

Erkenning
TheseKnivesOnly ontvangt erkenning van Sledgehammer games, die met een toepasselijke gif reageert op een tweet van de gamer.

TheseKnivesOnly documenteert zijn pad naar de laatste prestige al een tijdje. Op zijn Youtube- kanaal is te aanschouwen hoe hij zijn tegenstanders één voor één afmaakt. Call of Duty: WW2 is sinds 27 november beschikbaar op PS4, Xbox One en pc. Hoe lang TheseKnivesOnly er over gaat doen bij de volgende Call of Duty-game waarvan geruchten de ronde doen dat het Black Ops 4 wordt, is nog maar even afwachten.

Wij gaven in onze review het spel een 8. Voornamelijk omdat Sledgehammer Games een uitstekende Call of Duty-game aflevert. Zeker online heeft de serie zijn kracht hervonden.

Flink aantal ontslagen bij Mafia 3-ontwikkelaar Hangar 13
Er zouden een behoorlijk aantal werknemers zijn ontslagen bij 2K Games-studio Hangar 13.
Dat meldde Kotaku gisteravond, waarna uitgever 2K Games dit bevestigde. Hoewel het bedrijf niet meldt hoeveel mensen zijn ontslagen, claimt Kotaku dat het om een significant aantal van de bijna 150 werknemers gaat.

2K: "We nemen dit soort beslissingen nooit lichtzinnig en werken met de getroffen mensen samen om te kijken of er kansen zijn binnen onze organisatie." Volgens het bedrijf moesten de ontslagen vallen om het aantal werknemers op hetzelfde niveau als de toekomstige plannen te krijgen.
Hangar 13 werkte recentelijk aan Mafia 3, dat meer dan 5 miljoen keer is verscheept. Sindsdien was het prototypes voor diverse andere games aan het testen.

Pc-versie Dead Space kan nu gratis worden gedownload
De pc-versie van horrorgame Dead Space is nu tijdelijk gratis te downloaden op Origin.
De game is onderdeel van EA's 'on the house'-actie , waarbij telkens een andere game wordt uitgekozen die tijdelijk gratis gedownload kan worden. De game blijft na het downloaden eigendom van de speler.

De survivalhorrorgame verscheen oorspronkelijk in 2008 en gooide hoge ogen dankzij de precieze actie, gecombineerd met op momenten gruwelijke horrortaferelen. Er kwamen twee vervolgen uit op de actie-horrorgame, alsmede een Wii-shooter. De franchise lijkt inmiddels op inactief te zijn gesteld.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

  • Dat van dbz vind ik zo jammer. Probleem ligt denk ik vooral bij het singleplayer content. Er is helaas weinig variatie hierin. Wanneer je klaar bent met story, combochallenges en arcade, kun je bijna niet veel anders meer doen dan online tegen anderen. Ze zouden een nieuwe variatie voor singleplayer moeten uitbrengen waarin je challenges hebt zoals bij injustice en mortal kombat 9

  • Ik denk dat het vooral aan de diepgang ligt of juist het ontbreken eraan. Het ziet er vet uit, maar met buttonbashen kom je al een heel eind online en het feit dat bijna de helft van de characters achter paid DLC verstopt zit, helpt ook niet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren