1. Lara Croft krijgt Barbie gebaseerd op Tomb Raider-film

Lara Croft krijgt Barbie gebaseerd op Tomb Raider-film

Het is ein-de-lijk zover: er wordt een echte Barbie gemaakt gebaseerd op Lara Croft. De Lara Croft-Barbie is gebaseerd op de heldin in de aankomende Tomb Raider-film.

De pop moet rond de 30 euro kosten en in de loop van vandaag komt de pre-order beschikbaar op de officiële website. Naast de pop zelf bevat het pakket ook diverse hulpmiddelen waar Lara Croft dankbaar gebruik van maakt, zoals een map, pikhouweel en haar dagboek.

In 2016 verscheen er al een game-ontwikkelaar Barbie, maar het is voor het eerst dat een personage uit een game ook daadwerkelijk als Barbie beschikbaar komt. Volgende maand komt de nieuwe Tomb Raider-film uit in de bioscoop. Net als de in 2013 verschenen game neemt de film de filmreeks op de schop. Niet Angelina Jolie, maar Alicia Vikander (bekend van Ex Machina) speelt de bekende gamehelding.

Hieronder is te zien hoe een Youtuber de gloednieuwe Barbie alvast uitpakt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Wat treurig! Was Lara even een realistische stoere dame, maken ze er weer een dom popje van…

 • Inderdaad triest dit. Daarnaast denk ik dat de doelgroep van Barbie niet eens weet wie Lara Croft is. Die zijn niet eens oud genoeg om de films te kijken of games te spelen. ***SPOILER ALERT*** Lara Croft is gemaakt door mannen, voor mannen.

 • Kun je voortaan spoilers niet gelijk achter een alert zettenx maar een paar regels naar beneden?

 • Jeejtje wat flauw man… Ik heb er al drie in pre-order staan. voel me een beetje offended :|

 • Heeft vast te maken met genderneutraliteit

 • Hij heeft vast ook een penis. Gezien het tegenwoordig een verklede man is.

 • Tsss. Leave lara alone!

 • "Welkom bij GarmerPSXInsidersNet. Vandaag in het nieuws: Anita Sarkeesian eindelijk ge-GamerGate. Half-Life 3 definitief van de baan. En Kazachstan pro-lootbox. Niiiceee. Maar nu eerst dit.  Nog maar 3 uur lagen ze nog maar in de winkel, maar nu al is 52% van de verkochte Tomb Raider Barbie's gesloopt. Enkele zijn verdronken, maar het meerendeel is van een klif gegooid. Mattel heeft daarom de hashtag #metomb in het leven geroepen, om aandacht te schenken aan het onnodige geweld tegen vrouwelijke poppen. Ook Ashley Judd heeft zich erover uitgelaten, terwijl ondertussen al lang duidelijk is dat ze niet weet waar ze het over heeft.  Na de reclame, Trump in de bres voor Candy Crush."

 • Stoere Barbie, maar €30 is wel stervensduur.

 • A cup lara nu?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren