1. Rainbow Six Siege onthult de nieuwe zombiemodus Outbreak

Rainbow Six Siege onthult de nieuwe zombiemodus Outbreak

Ubisoft heeft de coöperatieve gamemodus Outbreak onthuld in de game Rainbow Six Siege.

De gamemode werd onthuld tijdens het kampioenschap van het spel in Montreal. Hier streden 16 teams om de officiële wereld titel van het spel en viel prijzengeld van 500.000 dollar te winnen. Naast het kampioenschap werd er dus ook een nieuwe modus getoond en waren er community- en ontwikkelaarspanels.

Outbreak is een fantasie/zombie-stijl modus met een verhaallijn, waar drie spelers doelen moeten halen terwijl ze hordes geïnfecteerde zombies van zich af moeten houden. Toch is de nieuwe modus gebaseerd op de originele opzet van Rain Box Six. De nadruk ligt op taktiek en het kunnen vernietigen van je omgeving staat wederom centraal.


De zombies komen in vijf verschillende categorieën, die allemaal op eigen wijze aangepakt moeten worden. Zo zullen sommigen zombies ontploffen als ze dichtbij komen, waardoor de speler gedwongen is afstand te houden en dit soort zombies snel te vermoorden. Een andere categorie zombies neemt zélf afstand en geneest langzaamaan andere zombies in zijn omgeving.
Naast deze modus heeft de ontwikkelaar tijdens het kampioenschap ook twee nieuwe speelbare personages en verschillende cosmetische items aangekondigd.

Het eerste personage komt uit Frankrijk en gebruikt een drone om een quarantainegebied op te zetten. Ook heeft hij sterke bepantsering maar een lage snelheid en zal hij een Vector .45 ACP-submachinegeweer hanteren. Het tweede personage heeft een Russische identiteit en gebruikt zelfoplossende nanobots. Het personage kan daarnaast zijn prestaties verbeteren met behulp van gadgets.

Bij Outbreak kan er gekozen worden uit slechts 13 verschillende personages. Dit betekent dat sommige personages uit de originele gamemodus niet speelbaar zijn.

De modus zal vanaf 6 maart gedurende 4 weken beschikbaar zijn.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

 • Heel heel tof hoe Ubi deze game blijft ondersteunen met leuke content.

 • Maar toch blijft het Ubisoft….. Oh wacht daarom is het juist dat ze zo goed bezig blijven met het ondersteunen van hun games :P :P.  Ubi is misschien niet altijd even goed met een game uitbrengen maar met het ondersteunen van een game zijn bijna altijd geweldig in. Rainbow Six, the division, for Honor ( waarvan bij alle 3 de start mehish was) en Assassin’s Creed Origins worden allemaal goed ondersteund door Ubi.

 • Yup, dat doen ze heel netjes. Wel vreemd dat de modus maar vier weken online is.

 • Nu alleen nog even zorgen dat games met Launch ook goed werken en voldoende ondersteund zijn.

 • Tja, ik kijk helaas niet meer vreemd op van 20+ gig day-one patches.

 • Niks mis mee als de problemen maar weg zijn na een day-one patch

 • Uhuh. Valt het je niet op dat het allemaal multiplayer games zijn? We zagen paar dagen geleden nog een berichtje over hun nieuwe strategie die ze zouden toepassen. It's all about the money. Verwacht dit bij meer van hun toekomstige spellen.

 • Ach dit soort gratis content (en met de huidige koers die Ubisoft wil blijven varen blijft dit ook gratis content) kan ik alleen maar toejuichen

 • Ik heb er ook 0,0 problemen mee. Ja developers moeten een game eigenlijk pas uitbrengen als hij 100% af is maar zo werkt het helaas niet. Deadlines zorgen ervoor dat games soms half af in de schappen komen te liggen. Echter zijn de meeste problemen vaal binnen een week verholpen, helemaal dikke prima.

 • Dit past totaal niet bij R6. Ik vind het maar gimmick

 • Dit heeft ubisoft zo goed gedaan dat het best kan. Het gaat ook meteen met cod vergeleken worden maar dat kan outbreak makkelijk hebben. Dit lijkt me leuker dan cod zombies. Sws is het een welkome toevoeging aan het zombie genre.

 • Ik zou 't stukje nog even goed doorlezen voordat je het de site op slingert.  also;
  Rain Box Six?

 • Zombies, zombies everywhere.
  Blijkbaar is het nog steeds een populaire thema.

 • Waarom zou je zo'n modus - wat onwijs veel tijd en geld kost om te ontwikkelen - slechts 4 weken beschikbaar houden voor het publiek?

 • Dit is zooo vet dat het ongetwijfeld terug gaat komen. Moet haast wel.

 • Ubisoft doen echt he goede zaken. Siege is echt een hele dikke game en blijft maar beter worden. De outbreak mode ziet er echt dik uit en nog gratis ook. Het is alleen niet echt mijn ding maar er zijn vast genoeg fans die het wel heel vet vinden.  Ik kijk meer uit naar de nieuwe maps en de oude aangepaste maps, van wat ze hebben laten zien. Zijn hier nog meer siege fans?

 • Dit dus :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren