1. Bewerk je PSN-profiel in de browser met My PlayStation

Bewerk je PSN-profiel in de browser met My PlayStation

Vanaf vandaag is het mogelijk verschillende PSN-functies in de browser te bereiken met de webdienst My PlayStation.

Sony kondigde My PlayStation vandaag aan op zijn Japanse blog. Met deze webdienst kunnen gebruikers hun profiel- en privacy-instellingen bewerken. Bovendien kunnen ze hun trofeeën en vriendenlijst bekijken, vriendenverzoeken verzenden, accepteren en weigeren en berichten lezen en verwijderen. Deze functies waren allemaal al beschikbaar op de PlayStation zelf en op de mobiele app, maar nu kan het dus ook achter de pc. Ondanks dat de dienst nog niet is aangekondigd in het Westen kan het al gebruikt worden. De gebruikersinterfase is zelfs volledig in het Nederlands als er met een Nederlandse account ingelogd wordt.

Sony zal in de toekomst steeds meer managementfuncties voor SEN-accounts beschikbaar maken in My PlayStation. Welke dit precies zullen zijn is nog niet bekend, maar denk bijvoorbeeld aan het inlossen van codes en transactie overzicht, familiebeheer en het instellen van de primaire console. Of deze webdienst de komst van naamsveranderingen inluidt is nog onbekend. Of hier interesse voor is werd vorige week door Sony gepeild.

Dat het niet al veel langer mogelijk is je naam te veranderen zou door technische moeilijkheden komen. PlayStation-hoofd Shawn Layden vertelde in een interview op de PlayStation Experience dat het technisch gezien "complexer is dan het lijkt". Daarentegen hoopt hij dat de functie voor de volgende PSX beschikbaar zal zijn.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

  • Mja

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren