1. Total War: Rome 2 krijgt volgende maand Desert Warriors

Total War: Rome 2 krijgt volgende maand Desert Warriors

Op 8 maart komt de Desert Kingdoms-dlc naar Total War: Rome 2.

Op de Total War-website kondigt Creative Assembly de Desert Kingdoms Culture Pack aan. Deze uitbreiding voegt vier nieuwe speelbare facties toe aan het spel. De koninkrijken Kush, Saba en Nabatea zijn van de Afrikaans/Arabische subcultuur terwijl de Masaesyli van Numidiaanse origine zijn. Dit zijn allemaal volken die wonen in woestijnachtige gebieden en deze onvriendelijke omgevingen hebben de krijgers gehard. Elke bevolking heeft zijn eigen set aan unieke eenheden met verschillende militaire krachten. Ook hebben ze nieuwe gebouwketens en tech-tree.

Naast deze verschillen hebben de vier volken ook gemeenschappelijke eigenschappen. De ‘desert warriors’-trait geeft de volken meer moraal tijdens gevechten in woestijnlandschappen. Ook verdienen ze meer door hun agricultuur. De ‘deep-rooted traditions’-trait, daarentegen, zorgt ervoor het onderzoeken van nieuwe dingen langer duurt.

Ten slotte krijgen vrouwen een grotere rol in Total War: Rome 2. Cleopatra en Teuta worden als speelbare factieleiders en generaals. Ook voor oudere facties worden meer vrouwen beschikbaar, hoewel ze soms enkel een sociale/politieke rol kunnen spelen. Ook kunnen vrouwen in sommige culturen geen publieke rol spelen. Deze volken krijgen een ‘Cursus Honorum’-pad, waarmee de invloed van vrouwen achter de schermen vergroot kan worden. Bovendien worden evenementen (dillema’s) toegevoegd waarin traditie en vooroordelen in de weg staan voor het verkiezen van een vrouwelijke leider. Ten slotte kunnen factieleiders van tegenovergestelde gender met elkaar trouwen als diplomatieke actie.

In onze review kreeg Total War: Rome 2 een 9. Timo schreef als conclusie: "Total War: Rome II is weer puur genieten. De kracht van het eerste deel is nog steeds aanwezig, met dan voornamelijk de diversiteit tussen de verschillende facties als grootste troef. Daarnaast zijn het beperkt aantal legers, de vrijheid in de toegewezen missies en de handigere uitvoering van auto resolve ook een dikke plus. Teleurstellend is wel dat de game grafisch toch niet zo spectaculair is als wat de eerste beelden deden vermoeden. Al met al een dikke aanrader."

De Desert Kingdoms Culture Pack kan al voorbesteld worden op Steam voor 8,09 Euro.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

  • Zo, nu nog eens DLC voor deze game. Na de launchproblemen toch een puike game geworden, maar heeft me nooit zo lang kunnen boeien als zijn voorganger of Shogun 2. Ik denk niet dat de DLC daar verandering in brengt. Wel gaaf dat ze de game niet vergeten zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren