1. Toekomstige Naughty Dog-games niet per se in third person

Toekomstige Naughty Dog-games niet per se in third person

Naughty Dog's toekomstige games, na het aankomende The Last of Us Part 2, kunnen ook een eerstepersoonscamera hebben.

Creative director Neil Druckmann vertelde tijdens een panel op de D.I.C.E. Summit in Las Vegas dat Naughty Dog open staat voor andere camerastandpunten, al zijn hun games vooralsnog altijd in de derde persoon.

Toen er aan de eerste The Last of Us werd gewerkt, overwoog de studio voor een first person camera te gaan, maar is uiteindelijk toch voor een derdepersoonsaanzicht gekozen. Druckmann zegt dat hij zich over het algemeen beter kan inleveren in personages wanneer ze in beeld te zien zijn. De camera in The Last of Us is echter vlak achter de personages geplaatst om toch gedeeltelijk het gevoel van first person games over te brengen.

Naughty Dog staat echter open voor verandering en het is mogelijk dat de volgende game na The Last of Us Part 2, dat nog geen releasedatum heeft, een eerstepersoonsaanzicht krijgt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Naughty dog aub niet doe waar je goed in bent.

  • Nah ja als ik kijk welke weg Resident Evil in is gegaan beviel mij dat prima.

  • Volgens mij heeft Naughty Dog wel inmiddels bewezen verschillende genres aan te kunnen. In alleen al een game als Jak & Daxter (met name deel 3) zitten gameplay-elementen van 3D-plaform, action/adventure, racing en puzzle-games. En allemaal zijn ze sterk uitgewerkt. Ook in games als Uncharted en The Last of Us zie je dat terug. En laten we uitstapjes zoals Jak X en Crash Team Racing niet vergeten. Naughty Dog kan een nieuwe genre of perspectief makkelijk aan.

  • zou mooi zijn als je zelf kan kiezen!

  • Dan is het niet makkelijk om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren