1. Gerucht: Super Smash Bros. komt dit jaar nog naar de Switch

Gerucht: Super Smash Bros. komt dit jaar nog naar de Switch

Super Smash Bros. komt mogelijk dit jaar naar de Nintendo Switch.

Dat vertelt industrie-insider Emily Rogers op ResetEra. Rogers heeft al vaker informatie gelekt en dit bleek toentertijd correct te zijn. Zij claimt dat een Smash Bros.-titel dit jaar nog wordt aangekondigd en rond de kerst uit gaat komen. Bovendien moet de Switch-game naast bestaande content van de Wii U- en 3DS-versies ook gloednieuwe dingen toevoegen. Allebei deze versies kregen van ons hoge cijfers. Vooral de Wii U-versie wordt geprezen en Thijs noemt het “pure Nintendo-magie”.

Helaas heeft Rogers “nog niet genoeg informatie om te weten of het een ‘deluxe definitive edition port’, ‘half-sequel’ of een ‘full sequel’ gaat worden. Wel vermoedt ze dat “Nintendo het een soort halve sequel gaat maken die voortbouwt op zijn voorganger maar een boel nieuwe content toe zal voegen en het in een nieuw jasje zal stoppen om essentieel een nieuwe sequel te worden”.

In een interview had het hoofd van Nintendo of America, Reggie Fils-Aime had al gehint naar de komst van een smash voor de Switch. "Smash is een van onze bestverkopende franchises. Er zal een geweldige Super Mario-ervaring en een geweldige Zelda-ervaring zijn op de Switch, dus je kan zeker iets verwachten van verschillende Nintendo-franchises in de toekomst," aldus Reggie Fils-Aime.

Al sinds de Nintendo 64 brengt Nintendo voor elke homeconsole een Smash-game uit. In 2014 werd voor het eerst een versie uitgebracht voor een handheld, namelijk de 3DS. Fans verwachten daarom absoluut een deel voor de Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • Please add dixie en king k rool.

 • ik betwijfel het. King K Rool zou zeker een mogelijkheid zijn, maar is niet het meest bekende karakter. Ik zie ook totaal geen reden voor Dixie, aangezien ze wel erg zou lijken op Diddy.

 • King K rool stond erg hoog op de Smash Ballot. Dus wanneer Nintendo zou luisteren naar de community wordt die toegevoegd. En over bekendheid Duckhunt Duo is ook verre van bekend. En Dixie zou heel andere moveset kunnen krijgen dan Diddy. Daarbij was dixie bijna in Brawl gekomen alleen is het character er op het laatst uit gehaald. En heel veel fire emblem characters lijken ook op elkaar dus dat is geen excuus. Sowieso heeft de dkc serie te weinig liefde in Smash. Want ook Cranky zou toegevoegd moeten worden. Want ik vind er een overkill aan Pokémon en Fire Emblem inzitten in Smash.  Nieuwe characters
  Dixie
  King k rool
  Cranky.
  Inklings
  Arms character  En terug van weggeweest
  Wolf.
  Ice climbers • Wolf! Kom er maar in inderdaad

 • Komt kaas met zn hele DK cast hoor

 • Is ook nodig het is top 4 van Nintendo first party materiaal. Samen met Metroid zelda en Mario

 • Top 4, qua wat?
  Bekendheid? Want Metroid komt dan net voor in een Nintendo top 10  Top 4 is eerder:
  Mario
  Pokémon
  Zelda
  Donkey Kong  Metroid stelt voor Nintendo niet zoveel voor. Tuurlijk het zijn redelijk goeie games en de Prime serie is zelfs 1 van de beste series ooit gemaakt. Maar Metroid moet qua bekendheid zelfs bijvoorbeeld Animal Crossing voor zich dulden.

 • Qua kwaliteit.

 • Nou ja… Wat is 'kwaliteit'…?
  Best beoordeeld? Meest verkocht? Meest gespeeld?
  'Kwaliteit' is nogal een relatief begrip.

 • Een soort Deluxe versie net als MK8 waarin alle originele content zit plus wat extras? Laat maar komen!! Ik heb de Wii-u overgeslagen en Smash bros en MarioMaker gemist. Switch zou met deze twee bijna compleet zijn. Dan nog een lekkere Kirby, Metroid en Pokemon waaraan gewerkt wordt, de VC en met een beetje mazzel een goede Mario Party (een van de best verkopende franchises) en de Switch is compleet.

 • Dat is dus de vraag. Kiezen ze voor de Mario Kart strategie en wordt het een deluxe. Of kiezen ze voor de splatoon 2 strategie en wordt het in de markt gezet als nieuw deel.  Kan ook gewoon 'for Switch' heten aangezien de andere delen for 3ds en for WiiU heette.

 • Die deluxe versies zijn leuk, maar ik wordt er inmiddels wel een beetje grijs van. Zelf zou ik liever iets geheel nieuw opgebouwd zien.

 • Ikzelf zou voor de 'Splatoon 2 aanpak' kiezen.

 • Ik wil alle bij;). Gewoon een deluxe uitbrengen waar alles in zit van de WiiU versie, en 3 tot 5 nieuwe characters en levels. Dat zou het de volle prijs waard zijn (die ze er sowieso voor gaan vragen).

 • Mmmm als ze gamecube controllers gaan supporten dan word het denk tijd voor een switch

 • Schaf die switch dan maar aan! Ik speel altijd Mario Kart 8 Deluxe met de Gamecube Wavebird controller en dat werkt perfect!

 • Ik dacht gelijk DAT WIL IK OOK, Meneer Michael. Maar het blijkt dus dat dit werkt met de Gamecube controller adapters voor de Wii U, welke niet meer verkocht wordt.. Dus alleen tweedehands zou je hier aan kunnen beginnen, of iemand moet een leuk linkje vinden.  Edit: Nedgame heeft 'm nog wel. Even denken of ik voor die prijs mijn enkele versleten Gamecube controller wil aansluiten, of gewoon toch een extra Pro controller in huis haal voor iets meer.  https://www.nedgame.nl/nintendo-wii-u…

 • via aliexpress zijn ze wel te vinden rond de $10-12

 • Wou net zeggen. Genoeg third party opties , nedgame heeft zelfs eentje 10 euro goedkoper.

 • Heb mijne gamecube adapter + controllers ook achter gehouden toen ik mijn wiiu verkocht.. met dit in het achterhoofd :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren