1. Open bèta van Total War: Arena start vandaag

Open bèta van Total War: Arena start vandaag

Vandaag lanceert de open bèta voor Total War: Arena.

Deze game werd al aangekondigd in 2013. De eerste gameplaybeelden konden we al in 2015 bekijken. In september van datzelfde jaar vond ook een gesloten bèta plaats. Deze keer wordt progressie niet meer gereset als de bèta sluit. Alle vrijgespeelde content wordt ook beschikbaar voor de spelers als het volledige spel en eventuele latere bèta's lanceren.

Total War: Arena is een mengsel van een traditionele Total War-rts en een moba zoals Dota 2 en League of Legends. Je bestuurt ieder drie legereenheden met elk hun eigen generaal in gevechten van 10v10. Er zijn verschillende soorten troepen van boogschutters tot infanterie en zelfs een barbareneenheid die getrainde honden gebruikt. De gekozen generaal kan de speelstijl van een troep nog verder aanpassen. Zo kan de Griekse generaal Leonidas de voorste rij van zijn eenheid met hun schilden laten zwaaien, wat de voorste rangen van de vijand verlamt. Ook kunnen ze hun schilden boven hun hoofd houden om zich te beschermen tegen pijlen, met als nadeel dat ze een stuk langzamer bewegen.

De game is gratis te spelen, maar bevat microtransacties. Daarmee kun je je progressie in het spel versnellen en eerder nieuwe legers of generaals vrijspelen. Wanneer de open bèta sluit is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren