1. Tweede saveslot moet gekocht worden in Metal Gear Survive

Tweede saveslot moet gekocht worden in Metal Gear Survive

Spelers die een nieuwe save aan willen maken in Metal Gear Survive komen wellicht bedrogen uit. Een tweede saveslot kost namelijk echt geld.

Metal Gear Survive is nu een dagje uit en spelers ontdekken dat een tweede saveslot gekocht moet worden voor 10 Euro. Om opnieuw te beginnen moet je dus de eerste save verwijderen of 1.000 Survival Coins betalen, wat omgerekend een tientje is. Naast de SV coins kopen krijg je er ook dagelijks 30 voor het inloggen. Het is dus ook mogelijk 34 dagen lang te sparen.

Ook ontdekten fans in de End User Licence Agreement (EULA) wat aparte voorwaardes stellen. Spelers mogen de game niet gebruiken om relaties te onderhouden of om politieke campagnes te voeren. Videogame-journalist Matt Paprocki vond dit en postte het op Twitter.

Metal Gear Survive is een spin-off van de Metal Gear-serie en dan vooral Metal Gear 5: The Phantom Pain. In plaats van Solid Snake nemen spelers de rol aan van normale soldaten die door een wormgat in een andere dimensie terecht komen. Daar zijn zombie-achtige vijanden die ze aanvallen en het is zaak te overleven en een manier te vinden om terug te komen in hun eigen wereld.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • Konami…. The fuck you doing. Mensen waren het hele Kojima verhaal net een beetje aan het vergeten en dan kom je met dit.  Edit: Blijkbaar kost de game slechts 30/40 euro. Geen full price dus, misschien dat dit het dan een beetje verklaart.

 • Wat een belachelijke actie !

 • Dat bedrijf is echt compleet de weg kwijt… Tering hé :lol:

 • Moet je ook betalen voor Survive an sich? PSO2 (helaas niet buiten Japan uitgekomen) had eenzelfde systeem, waar je je eerste character gratis kreeg en voor extra slots bij moest betalen. Deze game was echter free-to-play.

 • Wat een smerige actie zeg, Jezus

 • Ik had dit eerder een aktie gevonden van EA met Fifa Ultimate team…

 • ik vind hem wel mooi gevonden. Iets kutter verzinnen dan lootboxen (pay2win), is toch knap!

 • Lachwekkend die publishers. Ik heb bijvoorbeeld weinig behoefte om iets van EA of Activision te kopen, met dit soort acties groeit die lijst snel. Konami added to the list.

 • Konami is veruit de ergste van allemaal, al jarenlang.
  Nieuws niet gevolgd? Zij hebben in 2015 al aangegeven zich te willen focussen op de mobiele markt en microtransacties.

 • Zeker gevolgd. Maar Konami was zeker nog niet de ergste.

 • Ik snap de reacties hier niet zo, ik ken een paar games die zowiezo maar 1 save slot hebben en er zullen vast veel meer spellen zijn die dit doen.  Het feit dat je een extra slot kan kopen is wel lekker in bepaalde gevallen en nooit verplicht.

 • Wtf.. Dit slaat gewoon nergens op.. weet niet op welke planeet jij leef maar dit is gewoon niet oke.

 • Je snapt de reacties niet zo? Dit is bijna net zo kansloos als een knop in het spel niet kunnen gebruiken en daar een tientje voor moeten betalen om het te unlocken. Anders kan je bijvoorbeeld niet springen of zo..
  Het is niet zó kansloos, maar wel BIJNA.

 • @LuieGast
  Dan hadden ze beter maar 1 saveslot kunnen maken.
  VEEL beter dan dit. :)

 • Vroegah had bijvb mario 64 4 save slots gratis! Zou nu 40eu zijn XD

 • ja dus als ze maar 1 save slot hadden gedaan was het wel oke geweest?
  Veel mensen denken dat ze het recht hebben op meerdere saves blijkbaar.  Ik zie het anders, je kan optioneel een extra save erbij kopen… lekker boeiend, nuttiger dan een cosmetisch prul waar je niks mee kan.

 • Hahahahaha. Deze reactie vinden wij niet raar, maar alleen heel bijzonder.  Dit is gewoon de consument uitknijpen. Dit heeft niets met een eerlijke prijs voor content te maken. Dit is een optie van de game achter een paywall gooien, echt krankzinnig dus.  Jij bent o.a. de oorzaak van deze malafide praktijken. Jij vindt het allemaal maar normaal of zelfs nuttig.

 • Onzin want je heb gewoon 1 save slot. Het is janken om niks want ik weet zeker dat veel van jullie die game niet kopen en als jullie dat wel doen koop je geen extra save slot. Zeiken om het zeiken.  Is het hebben van een 2de save slot dan echt zo belangrijk in dit geval? En trouwens ik ben echt geen oorzaak , dus hou zulk soort onnodige uitspraken voor je. Het spel is goedkoop , je heb een saveslot en je kan er als je wilt er 1 bij kopen? Ja hoor de wereld vergaat! Koop het gewoon niet.  Als deze trend word door gezet dat je uiteindelijk geen save slot heb maar eerst er 1 bij moet kopen kom dan terug want dan is het echt een probleem.

 • LuieGast verander je naam alsjeblieft naar RareGast. Een game waar je save slots in moet kopen is het VAAGSTE wat ik ooit heb gehoord en jij vind het prima !? Om je spelletje op te slaan moet je extra geld betalen ? Belachelijk ! Alleen spelen of met je vrienden spelen, je MOET kiezen anders moet je 10 euro bij betalen voor een save slot met je vrienden of juist om alleen te spelen.

 • Konami of Europe medewerker? Dit kan toch niet anders? In ieder geval mede verantwoordelijk voor de verloedering van de games industrie, door dit alleen al hier te verdedigen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren