1. De Bioscoopstoel #57 – Phantom Thread, Mute, The Walking Dead en IT Part 2

De Bioscoopstoel #57 – Phantom Thread, Mute, The Walking Dead en IT Part 2

Elke maandag neemt IG-redacteur Michel het laatste film- en serienieuws met je door. Deze week hebben we veel Netflix-materiaal, maar ook mensen die niet lid zijn van de streamingservice komen aan hun trekken.

In de bioscoop
Vanaf donderdag is de allerlaatste film met acteur Daniel Day-Lewis (als hij zich tenminste aan zijn woord houdt en echt met pensioen gaat) ook in de Nederlandse bioscopen te zien. Phantom Thread is wederom een film van Paul Thomas Anderson – die eerder al There Will Be Blood met Day-Lewis maakte – en hij draait om de kleermaker Reynolds Woodcock. Die wordt verliefd op een jonge vrouw waar hij uiteindelijk mee trouwt. Dat obsessies niet per se houdbaar zijn als het gaat om stabiele huwelijken blijkt al snel.


Ook de nieuwe film van Jennifer Lawrence draait vanaf donderdag in de bioscoop. In deze spionagethriller kruipt Lawrence in de huid van Dominika Egorova, die gedwongen wordt om voor de Russische veiligheidsdienst te werken. Ze blijkt echter enorm goed in haar werk, tot ze verliefd wordt op een Amerikaan.


In de wandelgangen
Vaste lezers van De Bioscoopstoel weten dat ik zeer enthousiast ben over de verfilming van IT van vorig jaar (die inmiddels op dvd en blu-ray verkrijgbaar is). De film weet elementen uit zowel het boek als de miniserie die begin jaren 90 verscheen op prima wijze in een nieuw jasje te steken. Aangezien het de succesvolste horrorfilm ooit betreft, is het geen verrassing dat er aan een tweede deel gewerkt wordt, waarin de tweede helft van het boek behandeld wordt. Naast nog meer scènes met de kinderen bevat dit gedeelte van het verhaal ook behoorlijk wat materiaal dat zich dertig jaar later afspeelt, wanneer de kinderen volwassen zijn. Nu gaan de geruchten dat niemand minder dan Jessica Chastain (Jurassic World, Mama) de volwassen versie van Beverly Marsh speelt. Het blad Variety lijkt hier vrij zeker van te zijn, al zijn de onderhandelingen nog bezig. Het tweede deel komt in september 2019 uit. Chastain wordt regelmatig door fans van de film genoemd als kanshebber, omdat ze inderdaad veel wegheeft van een volwassen versie van de jonge actrice Sophia Lillis.


Vele geruchten ten spijt heeft Christopher Nolan onlangs aangegeven niet de 25 ste James Bond-film te willen regisseren. De bedrijven achter de franchise zouden nu hun zinnen hebben gezet op Danny Boyle, de we kennen van films als Slumdog Millionaire, Sunshine en Trainspotting. Er zou nog geen bod zijn gedaan, maar de interesse is er blijkbaar vanuit zowel MGM als Boyle zelf. Boyle staat bekend om zijn snelle montagewerk en ijzersterke soundtracks die perfect passen bij zijn films, dus ik ben benieuwd wat hij met de franchise kan.


Jurassic World gaf niet alleen nieuw leven aan de filmfranchise, het leverde Universal ook meer dan 1,6 miljard dollar op. Met zoveel succes is het dan ook niet zo gek dat de derde Jurassic World-film al is aangekondigd voordat de tweede uit is gekomen. Hoewel Jurassic World: Fallen Kingdom pas in juni dit jaar verschijnt, is nu bekend gemaakt dat de derde film (en de zesde Jurassic Park-film) in juni 2012 uitkomt. Colin Trevorrow schrijft wederom het script, dit keer samen met Emily Carmichael (bekend van Pacific Rim Uprising). Meer details zijn nog niet bekend.


Nu op Netflix
Afgelopen week was de Westerse première van Fullmetal Alchemist, de film gebaseerd op de gelijknamige manga en anime. Edward Elric wil een alchemist worden om zo zijn broer te redden. Die zit namelijk gevangen in een mechanisch pak. De film was al langer uit in Japan, maar Netflix heeft de rechten gekocht om hem in het Westen uit te zenden. Critici zijn niet erg positief gestemd over de film, niet in de laatste plaats omdat het verhaal van de manga niet nauwlettend wordt gevolgd. Maar waag vooral zelf eens een blik.


Netflix lijkt de smaak goed te pakken te hebben gekregen wat sci-fi betreft. Hoewel ik mij vermaakt heb met de Original-serie Altered Carbon, keek ik altijd nog meer uit naar Mute, de nieuwe film van Moon-regisseur Duncan Jones. In een toekomstversie van Berlijn zoekt Leo, een man die door een ongeluk niet meer kan praten, naar zijn verdwenen vriendin. Met onder andere Alexander Skarsgård, Justin Theroux en Paul Rudd. De film staat sinds afgelopen vrijdag op de streamingservice.


Ook vorige week op Netflix verschenen is het eerste seizoen van de serie Everything Sucks. Ook deze serie moet een bepaalde mate van nostalgie bij kijkers opwekken, maar ditmaal voor de jaren 90. De makers zeggen fans te zijn van de geweldige serie Freaks & Geeks. Ik heb het seizoen over de brugpiepers in een Amerikaanse school in het stadje Boring inmiddels gezien en hoewel het absoluut niet aan Freaks & Geeks kan tippen, is het wel vermakelijk.


De kersverse directie van Paramount heeft mogelijk koudwatervrees gekregen, want de nieuwe sci-fi-film van Alex Garland (Ex Machina), genaamd Annihilation, komt buiten de VS meteen naar Netflix. Jammer dus dat we hem niet in de bioscoop kunnen bekijken, maar wel zo handig dat we vanaf 12 maart de film gewoon in de huiskamer aan kunnen zetten. De eerste kritieken over de film zijn in ieder geval uiterst positief. Annihilation staat sowieso torenhoog op mijn lijstje dit jaar.


Nu op televisie
Vanaf vanavond 22:00 uur is het tweede deel van het achtste seizoen van The Walking Dead te zien op FOX. De strijd tegen Negan en zijn groep gaat onverbiddelijk door en na de cliffhanger van het eerste deel van seizoen acht lijkt het erop dat Rick een persoon die zeer belangrijk voor hem is gaat verliezen. De kwaliteit van The Walking Dead is de afgelopen jaren volgens veel fans gedaald, maar het is nog altijd een van de best bekeken series op televisie. Schakel jij weer in?


Hype
Twee Bioscopstoel-afleveringen geleden hadden we de eerste trailer van het tweede seizoen van Jessica Jones, en nu al hebben we een nieuwe trailer in de aanbieding. De trailer bevat tevens beelden uit het eerste seizoen en The Defenders om je te herinneren aan de dingen die we hebben meegemaakt met de sarcastische heldin. In het tweede seizoen komen we meer te weten over haar tragische verleden en het ontstaan van haar speciale krachten. Vanaf 8 maart te zien op Netflix.


Alsof we al niet genoeg Netflix-films en -series in deze Bioscoopstoel hebben, is hier nog een nieuwe serie: Lost in Space, gebaseerd op de jaren 60-show (die op zijn tijd ook een filmversie kreeg eind jaren 90). De serie richt zich op de familie Robinson, die door de ruimte reist om zich bij een nieuwe menselijke kolonie te voegen maar op een vreemde planeet strandt. Fijne bijkomstigheid is dat Toby Stephens de hoofdrol speelt. Hij speelt de sterren van de hemel in de prima piratenserie Black Sails. Het volledige eerste seizoen staat vanaf 13 april op Netflix.


Hiermee sluiten we De Bioscoopstoel voor deze week af. Heb je zelf nog iets leuks gezien de afgelopen week of kijk je ergens naar uit? Laat het dan vooral in de reacties weten. Volgende week maandag zijn we er weer met een nieuwe aflevering. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ik heb echt zoveel zin in Jurassic World: Fallen Kingdom  In ander nieuws.  Ash vs Evil Dead S03E01: Family  Holy shit, deze serie begint met de eerste episode van seizoen 3 gelijk sterk. Wederom perfecte suspense, perfecte gore en perfect humor. Als deze aflevering een indicatie is van wat er nog gaat komen, dan is deze serie is hard op weg om de beste komedie horror serie ooit te gaan worden.  Ohja Ash heeft een sexy chick op de wereld gezet. Brandy Barr ( Arielle Carver-O'Neill) is :love:  Ik denk dat ik deze aflevering nog een paar keer ga kijken deze week.

 • Bedankt meta. Ik zal vanavond gauw kijken naar ash vs evil dead.

 • Geen dank, hoe meer mensen er naar Ash vs Evil Dead kijken hoe blijer ik word.

 • Ik ga niet meer kijken, mede dankzij de spoiler van Meta en zijn opdringerige gedrag.

 • Nou ja spoiler, ze hebben heel seizoen 3 gepromoot met die "spoiler"  En opdringerig not so much, maar ik ben nu eenmaal een fanboy van the Evil Dead

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren