1. Ontwikkelaar stopt stiekem Kojima Productions-bericht in Metal Gear Survive

Ontwikkelaar stopt stiekem Kojima Productions-bericht in Metal Gear Survive

Een van de ontwikkelaars van Metal Gear Survive heeft een geheim bericht in het vorige week verschenen Metal Gear Survive geplaatst.

De eerste letters van de tweede woorden in een lijst in de game vormen de tekst 'KJP forever', oftewel 'Kojima Productions forever'. Naast deze easter egg noemt de ontwikkelaar de regisseur van Metal Gear Survive een 'bastard' en de producent 'sluw'.

Kojima Productions is de studio van Hideo Kojima die hij oprichtte nadat hij werd ontslagen door Konami. Kojima heeft niets meer van doen met de Metal Gear-serie en werkt inmiddels aan Death Stranding. Het vorige week op pc, Xbox One en PlayStation 4 verschenen spel Metal Gear Survive plaatst spelers in een andere dimensie waar men het op moet nemen tegen hordes zombies.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Leuk man, maar het is toch zo te achterhalen wie dit gedaan heeft? Je kunt zo zien van wie de Git Commit afkomt, bij soortgelijke systemen ook.

 • Als ik dit zo lees heeft bestaat altijd de kans dat hij het daar niet meer naar zijn zin heeft en dat dit een soort stunt is voor zijn vertrek, maarja dat is puur speculatie.

 • Altijd gezellig in Konami land!

 • Helemaal dit spel niet gevolgd maar… Zombies?! In een Metal Gear game?! Was het thema van Metal Gear niet eerder leger- en spionage georiënteerd? Klinkt als een gevalletje: "we weten niet wat we moeten doen, dus doen we een cliché".  Maar mogelijk vonden de makers dat ook, gezien de boodschap aan Kojima. Lijkt me een erg ondankbare taak om de brokstukken van een populaire serie samen te vegen, alleen omdat het bedrijf een nieuw deel wil. Konami heeft het gewoon verpest en nu is er geen weg terug.  Weet niet of Metal Gear nog een gezonde franchise gaat worden. Veel series overleven niet, als de originele maker er niet meer aan werkt. Zombies in een Metal Gear game klinkt als een wanhooppoging om het spel mainstream te maken. Intussen zijn zombies een idee, voor als je écht niks meer weet. Te vaak gedaan, in zowel films als videogames.

 • Mwah het is natuurlijk wel een spinoff. Ze hebben natuurlijk met Rising Revangeance al een hack and Slash game gemaakt.  Metal Gear loopt natuurlijk ookwel een beetje op z'n einde, het verhaal is zo goed als verteld en Konami heeft al lang laten merken niet zo geintresseerd meer te zijn in het uitgeven van games.

 • Als je goed kijkt staat er: Play RB6 Siege Outbreak starting March 5th

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren