1. GTA Online krijgt nieuw handelsmerk

GTA Online krijgt nieuw handelsmerk

Take-Two heeft een logo geregistreerd dat vermoedelijk het nieuwe handelsmerk wordt voor Grand Theft Auto Online.

Het moederbedrijf van Rockstar, Take-Two, was al in het bezit van een handelsmerk voor GTA Online, maar het lijkt erop dat er een nieuwe bijkomt. Op het United States Patent and Trademark Office (USPTO) hebben zij namelijk het handelsmerk GTAO toegevoegd.

Hoewel het niet bevestigd is waar GTAO voor staat, is de kans erg groot dat het gaat om de online-modus van GTA 5. Tot nu toe gebruikt Rockstar de volledig uitgeschreven variant Grand Theft Auto Online. Waarschijnlijk gaat Take-Two niet voor een vervanging van het oude handelsmerk, maar voor een verkorte versie. Mogelijk luidt dit ook de komst in van een grote update of een volledig nieuwe game. In 2012 hintte voormalig Rockstar North-president Leslie Benzies naar de komst van een nieuwe GTA: “We hebben voor ongeveer 45 jaar aan ideeën die we willen uitvoeren. We weten nog niet wat GTA 6 gaat worden, maar we hebben wel wat ideeën."

GTA Online is al ruim vier jaar oud maar het wordt nog erg veel gespeeld. Volgens Rockstar Games was december 2017 de beste maand voor de online-modus van GTA 5 ooit. In augustus 2017 meldde Take-Two dat hun kwartaalcijfers dankzij GTA Online met 34 procent gestegen zijn.

Op het moment krijgt GTA Online wekelijkse updates als deel van de Doomsday Heist-update van vorig jaar. Ook is er een starter pack-uitbreiding die beginnende spelers helpt er goed in te komen. De dlc geeft spelers wat geld, voorwerpen en eigendommen die ook normaal te verkrijgen zijn, maar voor beginners een welkom opstapje vormen.

GTA Online is een modus in GTA 5, die gespeeld kan worden op pc, PlayStation 3, 4, Xbox 360 en Xbox One. Echter krijgen de oudere consoles sinds 2015 geen updates meer.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

  • Wel, Rockstar heeft vanaf het begin aangegeven dat het online gedeelte opzichzelf stond.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren