1. Into the Breach van FTL-ontwikkelaars komt morgen uit - Trailer

Into the Breach van FTL-ontwikkelaars komt morgen uit - Trailer

Into the Breach, het nieuwe spel van de makers van FTL: Faster than Light is vanaf morgen beschikbaar. Hier hoort dan natuurlijk ook een lanceringstrailer bij.

Subset Games, de makers van FTL: Faster than Light, brengen morgen Into the Breach naar Steam, GOG en de Humble Store. Het is een 16-bit game die zich afspeelt in de toekomst. De mensheid is vrijwel volledig uitgeroeid en spelers moeten wat er nog overblijft beschermen tegen reusachtige insecten. Into the Breach is een turn-based strategiespel waarin spelers de volgende move van hun tegenstanders kunnen zien en erop in kunnen spelen. Ook is er een oneindige hoeveelheid vijanden en is het doel in plaats van alles uitroeien een bepaalde hoeveelheid beurten overleven. Tenslotte staat alle schade vast en kunnen aanvallen niet missen. Dit alles samen maakt de game ook een soort puzzelspel waarin gezocht moet worden naar de oplossing.

Ook is er een launchtrailer waarin we wat gameplay kunnen zien. Eenheden worden beschoten, geduwd, gegooid terwijl spelers trachten lang genoeg te overleven. Ook is het een mooie kijk op de grafische stijl die je kunt verwachten in de game.

FTL kwam uit in 2012 en beviel ons goed. In onze review schreef Thijs: “FTL is een simpel ogend ruimteavontuur met verrassend veel diepgang. Met een ouderwets hoge moeilijkheidsgraad en bijzonder veel strategische mogelijkheden is FTL, ondanks het feit dat het universum ietwat eentonig is, een unieke en verfrissende ruimtevaartgame waarin achter iedere sprong door de ruimte gevaar, avontuur of een nieuwe kans op je ligt te wachten.”

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren