1. Arma 3-gameplay per ongeluk in Russisch tv-item gestopt

Arma 3-gameplay per ongeluk in Russisch tv-item gestopt

Voskresnoye Vremya, een Russisch televisieprogramma, heeft een paar seconden aan beeldmateriaal van de game Arma 3 gebruikt in een item over de oorlog in Syrië.

Dat meldt de BBC. De video was bedoeld om te tonen hoe Russische legertroepen meehielpen in de oorlog. Op een bepaald moment is een truck te zien waar op wordt gericht met een geweer. Dit korte gedeelte werd door de Russische website Pikabu herkend als gameplay uit de Bohemia Interactive-game Arma 3.

Channel One TV, de televisiezender waarop de beelden zijn uitgezonden, heeft laten weten dat de beelden per ongeluk in de video zijn verwerkt bij het gebruiken van beelden uit het archief. De beelden zijn volgens het station namelijk al eens eerder gebruikt in een item over games.

Het is niet voor het eerst dat games voor echte nieuwsuitzendingen worden gebruikt in Rusland. Vorig jaar gaf de Russische ministerie van defensie een foto vrij die zou moeten bewijzen dat de VS samenwerkte met ISIS. Het bleek om een screenshot van de game AC-130 Gunship Simulator te gaan. Een paar jaar daarvoor toonde de Russische zender RT een screenshot van Metal Gear Solid 5 tijdens een item over Afrikaanse soldaten.

Ook buiten Rusland worden dergelijke fouten gemaakt, zoals een Deens item over Syrië waarbij een screenshot van Assassin's Creed werd getoond en het Britse BBC dat het Halo UNSC-logo voor het UN Security Council-logo verwarde.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren