1. Leaderboard-reset en verbeterde drivers voor PUBG

Leaderboard-reset en verbeterde drivers voor PUBG

De PUBG-leaderboards zijn eerder dan verwacht gereset. Bovendien is ranked play tijdelijk niet beschikbaar. Ook zijn er nieuwe Nvidia-drivers te downloaden die de framerate van het spel een stuk hoger maakt.

PUBG Help meldt op Twitter dat de leaderboards van het spel gereset zijn. Deze reset gebeurde vanmorgen om 3 uur ’s morgens en voorlopig kunnen spelers alleen unranked spelen. Wanneer het volgende ranked-seizoen weer begint is nog niet bekend. Deze aankondiging kwam slechts een paar uur voor de reset en dat zorgde voor gefrustreerde fans. TheWookieWay reageerde bijvoorbeeld dat hij zich zorgen maakt over “of het volgende seizoen wel meer dan 48 uur van tevoren aan wordt gekondigd”.

Deze reset is het gevolg van de grote hoeveelheid cheats die spelers in PlayerUnknown’s Battlegrounds gebruiken. In oktober waren er maar liefst 320.000 spelers verbannen omdat ze valsspelen. In China zouden zelfs 120 arrestaties hebben plaatsgevonden in januari in een zoektocht naar de makers van de cheatsoftware. Volgens Bloomberg gebruiken deze hackers leaderboards om hun software te adverteren. Deze strijd heeft ook mogelijk invloed gehad op de recente daling in pc-spelers.

Nieuwe drivers
Overigens heeft Nvidia ook driver-versie 391.01 uitgebracht voor iedereen met een Nvidia-kaart. Afhankelijk van jouw videokaart zou de framerate in PUBG tussen de 3 en 7 procent omhoog moeten gaan. Bovendien kunnen deze drivers nu de Final Fantasy 15: Windows-editie draaien die volgende week uitkomt. Een uitgebreide demo van 21GB voor het spel is al beschikbaar op Steam, Origin en de Windows-store.

Ook spelers die de Warhammer: Vermintide 2-bèta willen proberen kunnen gebruik maken van de nieuwe drivers. De bèta loopt nog tot 18 uur vanavond. In Warhammer Vermintide 2 ontdekken spelers de fantasiewereld van Warhammer en vechten zij samen tegen vijanden die op hun pad komen. Er kunnen tot en met vier spelers samenwerken. Het is een first-person actie-rpg waarin spelers uit vijftien verschillende helden kunnen kiezen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

  • Die van pubg even testen zo

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren