1. De ontwikkeling van A Way Out is klaar volgens maker Josef Fares

De ontwikkeling van A Way Out is klaar volgens maker Josef Fares

Volgens schrijver en regisseur Josef Fares is de ontwikkeling van A Way Out klaar.

Dit meldt hij in een tweet. Daar zegt hij: “A Way Out has gone golden,” wat betekent dat de ontwikkeling is afgerond. Hij is erg enthousiast over de aankomende game.

Josef Fares is ook de bedenker van Brothers: A Tale of Two Sons, een verhalende game die goed gevallen is bij gamers. Thijs schreef als conclusie in onze review: “De fantasierijke, maar ook duistere wereld gecombineerd met het meeslepende verhaal maken van Brothers: A Tale of Two Sons een memorabele ervaring. Dat het ondanks de lage moeilijkheidsgraad soms even knoeien is met de besturing en dat het spel uiteindelijk aan de behoorlijk korte kant is moet wel genoemd worden. Brothers heeft echter het juiste idee en weet er een overtuigende wereld aan vast te knopen.”

In A Way Out werken twee spelers samen om uit een zwaarbewaakte gevangenis te ontsnappen. De twee personages hebben allebei hun eigen achtergrond en hun karakters zijn totaal anders. Het spel focust net als Brothers op de verhaalvertelling.

De game is enkel coöperatief te spelen. Om deze reden maakt het veel gebruik van splitscreen zodat jij weet wat je medespeler aan het doen is. Het samenspelen kan gezellig op de bank, maar online is ook mogelijk. Hiervoor hoeft maar een van de twee spelers in het bezit te zijn van het spel. Wel moet je vriend PS Plus of Xbox Live Gold hebben om dit te laten werken.

A Way Out verschijnt 23 maart voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

  • Zin in

  • Ben zeker benieuwd, alleen nog maar kijken wanneer ik het kan spelen.

  • Dat je maar 1 spel nodig hebt om met zijn 2en online te spelen is geniaal. Slimme zet.

  • Hulde aan de makers, zo zouden er veel meer games zich moeten focussen op co-op story modes.
    Gamen is voor mij, samen spelen met vrienden, lekker lullen in de partychat. Daarom dus totaal en enkel alleen multyplayer games bij mij te vinden. Daarom vond ik het ook zuur dat de nieuwe AC ook de Co-Op eruit gehaald heeft.. wat was dat Vet samen met je vrienden Frankrijk beklimmen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren