1. "Cyberpunk 2077 nog ambitieuzer dan The Witcher 3"

"Cyberpunk 2077 nog ambitieuzer dan The Witcher 3"

CD Projekt Red wil van Cyberpunk 2077 een blockbuster-franchise maken die nog ambitieuzer is dan The Witcher 3.

Dit vertelt CD Project Red-CEO Adam Kicinski in een acht uur durende presentatie. “Cyberpunk is onze volgende Witcher 3, maar nog amibieuzer,” meldt hij, “ons doel is om een nieuwe blockbuster-franchise van de grond op te bouwen”. Hoewel hij denkt dat de game een berder publiek bereikt dan alleen rpg-spelers wordt het een “echte rpg voor een volwassen publiek”.

Ook voor de verkoopcijfers heeft Kicinski grote ambities, maar hij verzekert ons ervan dat dit niet te koste zal gaan van het spel. “De kwaliteit is onze hoogste prioriteit.”

Fans zitten zeker te wachten op meer nieuws over Cyberpunk. Dit bleek onder andere uit een tweet op het Cyberpunk 2077 Twitter-account in januari. In de post stond simpelweg *beep*, maar het was genoeg om de aandacht van de mensen weer te trekken. Dit gebeurde na vijf jaar radiostilte op Twitter en sindsdien is er ook niets meer op gepost.

Tenslotte bevestigt Kicinski dat er geen The Witcher 4 komt. “We kunnen geen The Witcher 4 maken omdat dit van het begin af aan een trilogie was. Misschien maken we ooit nog een game in het Witcher universum, maar voor nu ligt onze focus op Cyberpunk en Gwent.”

CD Projekt Red kondigde in 2013 al aan dat ze werken aan Cyberpunk. Dat is twee jaar voor The Witcher 3 uitkwam. Naast een teaser-trailer bleef het echter jarenlang stil. Toch hebben mensen hoge verwachtingen van de game, onder andere omdat het door CD Projekt Red wordt gemaakt in samenwerking met Michael Pondsmith, de originele ontwikkelaar van de originele pen-en-papier-rpg’s Cyberpunk 2013 en 2020. Bovendien zouden spelers veel vrijheid krijgen om hun eigen verhaal te maken. In plaats van de wereld te redden probeert het personage niet als zwerver, drugsverslaafde of gevangene te eindigen. Lees voor meer informatie onze preview.

Vermoedelijk zullen we dit jaar eindelijk iets van het spel zien op E3. De presentatie van Adam Kicinski begint in onderstaande videio na om 3:16:20.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • De tijd zal het leren.  Zal allemaal nog wel even duren…

 • Ik geloof dat wel. Laat ze maar lekker doorwerken in alle rust en dan met een keiharde gameplay reveal komen deze, of de volgende e3. Ik vermoed eigenlijk dit jaar, al is het maar vanwege de 5 jaar durende radiostilte die verbroken werd met die tweet.

 • Ik hoop dit jaar nog op een mooie trailer.
  Het enige probleem wat deze game waarschijnlijk gaat krijgen is dat na The Witcher 3 de verwachtingen te hoog gaan zijn.

 • Word meesterlijk, CDR is het nieuwe blizzard voor ze overgekocht waren door activision

 • Niet dat ik je niet geloof…. maar waar baseer je dit op? De eerste en tweede Witcher spellen waren nou niet echt bepaalt top spellen, voor hetzelfde geld was de Witcher 3 een ongelukje.  Ik hoop van harte dat Cyberpunk 2077 een nog beter spel dan de Witcher 3 wordt, maar ik wil het eerst zien dan geloven.

 • Cd project _0_ geweldige ontwikkelaar met hart voor ons, gamers :)

 • Vrij logisch ja.
  Aangezien het een langere productie tijd had, meer geld en meer werknemers.
  Verder is het ook het nieuwste grote project, en is het vrij logisch dat het steeds groter moet zijn? Lol  Buiten dat wordt dit waarschijnlijk één van mijn favoriete games in 2019, maar 2019 wordt het beste gaming jaar ooit voor mij hopelijk.

 • 2019 zou mooi zijn maar het kan ook zomaar 2020 worden denk ik.
  Ik heb werkelijk geen idee hoe ver ze zijn met deze game. Hopelijk komt hier binnenkort meer duidelijkheid over.

 • 2077 toch?

 • Ambitieus niet verwarren met kwaliteit. Kingdone Come: Deliverance was ook ambitieus.

 • Deze studio is wel iets beter dan de studio achter kingdom come deliverance.

 • Ik vind CD Project Red echt fantastisch, juist omdat ze niet van dit soort uitspraken waren. Maar goed, ik denk verder niet dat Cyberpunk de game voor mij wordt. Al ben ik wel nieuwsgierig of ze net zo'n niveau kunnen halen als ze met The Witcher-serie gelukt is.

 • Zou een stuk liever the witcher 4 hebben.

 • Omdat? Wie weet is deze game minstens net zo vet

 • Ieder zijn ding, ik ga deze game ook proberen, maar ik heb ook liever een setting zoals die van the witcher dan een futuristische setting zoals cyberpunk

 • shut up and take my money

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren