1. Dit was het Nieuws: Fortnite en PUBG verdienen 200 miljoen dolllar en Battlefield V

Dit was het Nieuws: Fortnite en PUBG verdienen 200 miljoen dolllar en Battlefield V

De ontwikkeling van A Way Out is klaar volgens maker Josef Fares
Volgens schrijver en regisseur Josef Fares is de ontwikkeling van A Way Out klaar.

Dit meldt hij in een tweet. Daar zegt hij: “A Way Out has gone golden,” wat betekent dat de ontwikkeling is afgerond. Hij is erg enthousiast over de aankomende game.

Josef Fares is ook de bedenker van Brothers: A Tale of Two Sons, een verhalende game die goed gevallen is bij gamers. Thijs schreef als conclusie in onze review: “De fantasierijke, maar ook duistere wereld gecombineerd met het meeslepende verhaal maken van Brothers: A Tale of Two Sons een memorabele ervaring. Dat het ondanks de lage moeilijkheidsgraad soms even knoeien is met de besturing en dat het spel uiteindelijk aan de behoorlijk korte kant is moet wel genoemd worden. Brothers heeft echter het juiste idee en weet er een overtuigende wereld aan vast te knopen.”

In A Way Out werken twee spelers samen om uit een zwaarbewaakte gevangenis te ontsnappen. De twee personages hebben allebei hun eigen achtergrond en hun karakters zijn totaal anders. Het spel focust net als Brothers op de verhaalvertelling.

De game is enkel coöperatief te spelen. Om deze reden maakt het veel gebruik van splitscreen zodat jij weet wat je medespeler aan het doen is. Het samenspelen kan gezellig op de bank, maar online is ook mogelijk. Hiervoor hoeft maar een van de twee spelers in het bezit te zijn van het spel. Wel moet je vriend PS Plus of Xbox Live Gold hebben om dit te laten werken.

A Way Out verschijnt 23 maart voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.


PS Plus stopt met gratis PS3- en PS Vita-games
Sony gaat de stekker trekken uit het aanbieden van gratis PS3- en PS Vita-games op PS Plus. Bestaande aanbiedingen lopen nog tot 8 maart 2019. Dit is in de Playstation Blog van vandaag aangekondigd.
Februari 2019 wordt dus de laatste maand wanneer Sony het zes-game format aanhoudt. Dit format bestond sinds de lancering van de Playstation 4 in november 2013. De PS Vita, PS3 en PS4 krijgen elke maand elk twee aanbiedingen.

Sony zegt in de blog: "De maandelijkse PS game lineup gaat focussen op PS4 titels en niet langer Playstation 3- en Playstation Vita-titels zal bevatten. Dit heeft geen effect op games die je al hebt gedownload of gaat downloaden vóór 8 maart 2019. Deze games zullen nog steeds onderdeel zijn van je PS Plus-bibliotheek zo lang je abonnee blijft."
Volgens Sony verandert er niks anders aan het Playstation Plus-abonnement. Er zal een blijvende prioriteit zijn voor het ondersteunen van online multiplayer, online gameopslag, maandelijkse PS4-games en exclusieve PS Store-kortingen voor alle content en netwerkservices.

Laatst is bekend geworden dat onder andere Bloodborne en Ratchet & Clank deze week gratis te downloaden zijn voor PS Plus-abonnees. Ook zaten daar de PS3-versies van Legend of Kay Anniversary en Mighty No. 9 en de PS Vite-games Claire: Extended Cut en Bombing Busters bij.

Nieuwe Solid Gold Limited Time Mode nu beschikbaar in Fortnite: Battle Royale
Epic Games heeft een nieuwe gamemodus teogevoegd aan Fortnite: Battle Royale. Met de Solid Gold Limited Time Mode krijgen spelers alleen de toegang tot Legendary gouden wapens. Zij krijgen uit de chest of drops nu alleen nog de gouden SCAR Assault Rifle, Semi-Auto en Bolt-Action Rifles, Silenced Pistol, Minigun, Silenced Pistol, Minigun en de Hand Cannon Pistol die vorige week met de3.0.0-update naar de Battle Royale-modus over kwam.

Voor hoe lang de Solid Gold-modus beschikbaar zal blijven in Battle Royale heeft Epic nog niet bekendgemaakt. Wel weten we dat het alleen gespeeld kan worden in squad-modus. Het is niet voor het eerst dat een tijdelijke-modus zich alleen focust op bepaalde wapens uit het spel. Eerder waren er ook modi waarbij alleen met Silenced Pistols en Snipers gestreden kon worden.

Eerder op de dag meldden we nog dat er binnenkort jetpacks toegevoegd gaan worden aan Fortnite: Battle Royale. Wanneer dit gebeurt en overige details zijn hier nog niet over onthuld.

En wil je weten wat je het beste kan doen tijdens het spelen van Fortnite: Battle Royale? Check dan ons tips-artikel om de Victory Royale-titel binnen te halen.


Sony gaat de stekker trekken uit het aanbieden van gratis PS3- en PS Vita-games op PS Plus. Bestaande aanbiedingen lopen nog tot 8 maart 2019. Dit is in de Playstation Blog van vandaag aangekondigd.
Februari 2019 wordt dus de laatste maand wanneer Sony het zes-game format aanhoudt. Dit format bestond sinds de lancering van de Playstation 4 in november 2013. De PS Vita, PS3 en PS4 krijgen elke maand elk twee aanbiedingen.


Nederlandse studio wil met Tony Hawk werken aan skateboardgame
Een Nederlandse gameontwikkelaar die de samenwerking aangaat met skatelegende Tony Hawk? Het zou zomaar kunnen. Mike Rose, oprichter van de uitgeverij achter ontwikkelaar RageSquid, heeft op Twitter een oproep gedaan aan Hawk om een nieuwe game te maken. RageSquid is onder andere bekend van de game Action Henk en de recent verschenen Descenders (waar onze Lars terughoudend positief over was).

Gisteren werd bekend dat de bijna 50-jarige Tony Hawk en Activision geen nieuwe Tony Hawk Pro Skater gaan maken. Hiermee komt een eind aan een lange samenwerking. De eerste Pro Skater-game kwam in 1999 uit op de PlayStation.

Mike Rose, oprichter van de uitgever achter het in Utrecht gelegen RageSquid , dook op het nieuws en heeft via Twitter een oproep gedaan aan de bekende skateboarder om te gaan praten over .

In zijn tweet geeft Rose aan dat Descenders de hoogst gewaardeerde 'extreme biking game' op Steam is en dat RageSquid van plan is om skateboarden aan te pakken voor hun volgende project. Tony Hawk heeft vooralsnog nog niet gereageerd op het verzoek.

De Tony Hawk-games hebben niet veel meer van zich laten horen sinds 2015 en de release van de uitermate teleurstellende Tony Hawk's Pro Skater 5. De skateboarder heeft vorig jaar in een interview gehint dat hij met een ander bedrijf werkt aan een game, maar hier is sindsdien geen nieuwe informatie over bekendgemaakt.

Fortnite en PUBG samen goed voor meer dan 200 miljoen dollar
De battle royale-games Fortnite: Battle Royal en Player Unknown's Battlegrounds hebben samen alleen al in januari meer dan 200 miljoen dollar opgebracht met hun releases op consoles en pc. Dat meldt het onderzoekscentrum Superdata, dat zich voornamelijk focust op de gamesindustrie. Het gaat om de opbrengt van digitale aankopen. Ook heeft Fortnite in die maand volgens Superdata een record neergezet qua 'betrokkenheid'.

Andere statistieken die naar voren kwamen is dat er globaal een totaal van 9 miljard dollar digitaal is uitgegeven aan games. Vorig jaar was dat 8,9 miljard dollar gedurende de maand januari. Daarnaast zegt Superdata dat er ongeveer 1,5 miljoen digitale exemplaren van Dragon Ball FighterZ voor consoles zijn verkocht en dat Monster Hunter: World heeft bijgedragen aan een grote digitale omzet voor de consolemarkt.

Gisteren is een nieuwe gamemodus voor Fortnite: Battle Royale aangekondigd. Deze is nu live en laat spelers alleen met gouden wapens strijden. Ook komen er snel jetpacks naar de game.

Hieronder is een lijst te zien met games per platform die de meeste digitale omzet hebben behaald.


Gerucht: nieuwe Battlefield gaat zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspelen
Het vervolg op de Battlefield-serie zal zich, net als zijn voorganger Battlefield 1, afspelen in een van de grote wereldoorlogen. Battlefield 1 speelde zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog, de volgende Battlefield-game gaat terugkeren naar de Tweede Wereldoorlog.

Volgens bronnen binnen GamesBeat wordt de volgende Battlefield-game Battlefield V en gaat het terugkeren naar de Tweede Wereldoorlog, waar de in 2009 uitgebrachte Battlefield 1943-game zich ook al afspeelde. Hierbij hadden spelers de keuze om te kiezen tussen het United States Marine Corps en het Japanse Keizerlijke-leger. GamesBeat liet ook al het beginscherm van de nieuwe Battlefield zien.

EA maakte eerder dit jaar al bekend dat er in 2018 nog een nieuwe Battlefield-game gaat komen en dat er al een in de maak is. Afgelopen zaterdag bracht de senior video en media director van EA, Randy Evans, het nieuws naar buiten dat er een Battlefield-onthullingstrailer onderweg is. Verder liet EA vorige week al weten dat er een nieuwe Battlefield-game speelbaar zou zijn op het EA Play 2018-evenement in Los Angeles dat drie dagen voor E3 van start gaat.

Afgelopen maand kwam er nog een nieuwe uitbreiding uit voor Battlefield 1. Het was de laatste dlc van de Premium Pass in Battlefield 1. De Apocalypse-uitbreiding bracht onder meer vijf nieuwe maps toe aan de shooter, Passchendeale, Caporetto, River Somme, Razor’s Edge en London Calling, drie nieuwe wapens, Meat Cleaver, RSC SMG AA Rocket Gun en de Revolver MK VI, en een nieuw vliegtuig toe, de Hansa Brandenburg GI.

EA heeft nog geen officiële reactie gegeven over het gerucht dat de nieuwe Battlefield-game zich af gaat spelen in de Tweede Wereldoorlog.

Facebook lanceert Women in Gaming
Facebook heeft het Women in Gaming-initiatief gelanceerd. Dit moet vrouwen aanmoedigen om te werken in de game-industrie.

Met het project, dat hier te bekijken is, wordt via video en tekst aandacht gegeven aan de vrouwen die in de game-industrie werken. Hiermee wilt men aandacht geven aan het feit dat vrouwen ondergerepresenteerd worden in deze industrie.

Er staan inmiddels al twintig video's op de pagina waarin diverse vrouwen vertellen hoe hun werkzaamheden verlopen en hoe het is om als vrouw diverse rollen binnen de industrie te bekleden. Daarnaast heeft Facebook de handen ineengesloten met diverse organisaties, zoals de European Women in Games-conferentie en Women in Games WIGJ, om vrouwen die op evenementen spreken te ondersteunen.

Facebook-president Sheryl Sandberg vertelt: "We moeten alle talenten van de mensheid gebruiken om titels en industrieën te creëren die iedereen aanspreken. Daar gaat het Women in Gaming-programma over. We willen een globale community bouwen zodat je je verhalen, je uitdagingen, je wensen en dromen kunt delen."

Update: Fortnite: Battle Royale-update voegt nieuwe locatie toe
Er is een nieuwe update uitgebracht voor Fortnite: Battle Royale. De 3.1.0-update is de eerste update sinds de start van het derde seizoen van de gamemodus.

De update voegt onder meer een nieuwe point of interest toe aan de Battle Royale map. Vlak onder Fatal Fields is het Aziatisch-getinte stadje Lucky Landing toegevoegd. In de nieuwe locatie staan verschillende gebouwtjes waar veel loot te vinden is en zijn de shrines die met de 2.5.0-update tijdelijk naar het spel kwamen weer te vinden.

Naast Lucky Landing heeft Epic een nieuw wapen overgebracht van de Save the World-modus naar Battle Royale. Het jachtgeweer Hunting Rifle is nu beschikbaar en is effectief op middel tot lange afstand, wordt geleverd zonder scope en komt voor als Uncommon en Rare. Tevens is er in de Save the World-modus een nieuwe shotgun toegevoegd; de Dragonfire Auto-Shotgun. De Dragonfire o ntketent een muur van vuur en beschadigt alle zombies in zijn bereik.

Naast de nieuwe wapens heeft Epic Games de kansen voor het droppen van een aantal anderewapens aangepast:

Burst Assault Rifle
Common vermindert met 20%.
Uncommon verhoogt met 60%.
Rare verhoogt met 150%.

Revolver
Common vermindert met 10%.
Uncommon verhoogt met 33%.
Rare verhoogt met 75%.

Tactical Shotgun
Uncommon vermindert met 10%.
Rare verhoogt met 33%.
Epic verhoogt met 75%.
Verder kwam er afgelopen dinsdag nog de nieuwe Solid Gold Limited Time Mode naar Fortnite: Battle Royale. Hierbij zijn alleen de Legendary-wapens beschikbaar voor spelers.

Speel je nou Fortnite: Battle Royale op pc of PlayStation 4, en wil graag met je vrienden van het andere platform gamen? Bekijk dan snel de special van onze vrienden van Gamer.nl waarin alles duidelijk staat uitgelegd.

En wil je weten wat je het beste kan doen tijdens het spelen van Fortnite: Battle Royale? Check dan ons tips-artikel om de Victory Royale-titel binnen te halen .

Live action-film rondom Far Cry 5 aangekondigd voor Amazon Prime
Ubisoft heeft een korte live-action film rondom Far Cry 5 gemaakt. De film komt exclusief naar Amazon Prime.

De korte film heet Eden's Gate en draait om drie vloggers die naar Montana gaan om de Eden's Gate-cult te volgen. De Eden's Gate zijn de slechteriken in het spel Far Cry 5. Dat dit niet helemaal goed afloopt voor de vloggers lijkt een inkoppertje.

Hieronder is de aankondigingstrailer van de korte film te zien. Die is vanaf 5 maart op Amazon Prime te zien. Far Cry 5 komt op 27 maart uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.


Curse of the Pharaohs-dlc voor AC Origins week uitgesteld
De Curse of the Pharaohs-uitbreiding voor Assassin's Creed Origins is uitgesteld van 6 naar 13 maart.

Dit is volgens de ontwikkelaar om de best mogelijke ervaring aan spelers te kunnen bieden. Ubisoft heeft daarnaast ook een video uitgebracht waarin meer te zien is van de uitbreiding.

Curse of the Pharaohs voegt nieuwe locaties als Thebes en de Luxos-tempels toe. Bayek jaagt in de uitbreiding op artefacten die door dieven uit graven van oude koningen zijn gestolen. Dit heeft er vervolgens voor gezorgd dat ondode farao's in de wereld rondlopen. Bayek moet het zowel tegen hordes ondoden als tegen de oude koningen opnemen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

  • Aan één kant jammer dat Curse of the Pharaohs met een week is uitgesteld, maar aan de andere kant ubisoft kennende gaat dit de DLC zeer waarschijnlijk ten goede komen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren