1. Zo pas je je schip en personage aan in Sea of Thieves

Zo pas je je schip en personage aan in Sea of Thieves

Rare, de ontwikkelaar van Sea of Thieves (en onder andere de classics GoldenEye en Banjo-Kazooie) toont in een video hoe je je eigen schip en personage kan aanpassen.

In de video spreekt lead character artist Sam Chester en Windows 10 lead designer Ted Timmens over hoe de speler zichzelf kan presenteren met behulp van personages en schepen.
Eerder was al bekend geworden dat het niet mogelijk is om je eigen personage volledig aan te passen.

Rare legt liever de nadruk op piraten die gemaakt zijn door Rare zelf. In de game wordt dit gedaan met de Infinite Pirate Generator. Deze generator toont acht random geselecteerde piraten, waaruit je kan kiezen. Je krijgt de keus uit een mengelmoes van verschillende personages. Deze zijn gebaseerd op gender, etniciteit, lichaamsgrootte, hoe stabiel je eruit ziet en hoe heroïsch je oogt.

In deze video zegt Timmens dan ook: "Normaal doe ik er 2 uur over om mijn personage aan te passen met behulp van verschillende sliders. Hierna ben ik meestal alleen tevreden over de neus, daarna ben ik het beu en kies ik maar gewoon wat." Rare lijkt met de Infinite Pirate Generator dit probleem te voorkomen. Daarnaast benadrukt Timmens in de video ook dat omdat de piraten gemaakt zijn door Rare, ze ook allemaal een eigen achtergrond verhaal hebben. Dit verschilt wanneer je als speler een totaal eigen personage maakt. De ontwikkelaar kan dan geen achtergrondverhaal bedenken.

Over het aanpassen van het schip vertellen Timmens en Chester dat dit puur als versiering dient. Zeilen hebben geen invloed op de statistieken van het schip. Dit geldt ook voor de kleren die je als piraat kan dragen.

Sommige kledingstukken en zeilen kunnen alleen worden verkregen met quests of door een level te halen binnen het progressiesysteem. Kledingstukken en zeilen kan je dus gebruiken om een bepaalde reputatie uit te stralen. Spelers worden niet verplicht dit te doen. Zo kan de speler expres kleding en zeilen gebruiken van een lage reputatie, om zo tegenspelers om de tuin te leiden. Naast het aanpassen van de zeilen, kan je ook kiezen uit verschillende boegbeelden.

Sea of Thieves is een mmo en komt 20 maart naar Xbox One en pc. In onze preview kan je lezen wat onze redacteur Derek Taal van de bèta vindt. Zo zegt Derek: “Rare blijft de kaarten dicht bij de borst houden zodat de spelers het zelf kunnen ontdekken, maar dit zorgt er wel voor dat het moeilijk te bevatten is wat de game uiteindelijk écht te bieden heeft.” Nog maar even afwachten om mee te maken wat de game allemaal te bieden heeft.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

  • Wow, zeilen en boegbeelden. Toe maar. Derek heeft gelijk btw. Leuk dat het allemaal geheim blijft zodat je zelf alles kan uitvinden, maar het maakt het voor mij niet aantrekkelijker om de game te halen zo.

  • Zolang ze wel de toxic spelers kunnen aanpakken. Iedere keer als ik het spel speel zijn er wel mensen die de boel wat verpesten op een niet echt eerlijke manier. En ja ik weet dat de naam sea of 'thieves' is maar er zijn kleine momentjes dat je best wel pissig kan worden omdat het niet eerlijk is.

  • Hello kitty adventure island is misschien wat voor je?

  • Je kunt best normaal reageren

  • Ik vond het wel grappig.

  • Mrblue : Jezus man zoek een safe space. Wat denk je nu serieus dat er in deze gaan gaat gebeuren?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren